Stort publikintresse för Rally Sweden och en jury som tycker att sist är bätttre än tvåa!

En dryg månad återstår (OK fyrtiosex dagar om det ska va så dj-la noga) innan Rally Sweden rullar igång och därmed 2011 års VM-säsong. Intressantare än på länge (OK då, det har kanske inte varit så intressant de senaste åren tack vare Cirkus Loeb) och det kan vi tacka det nya tekniska reglementet för. Med helt nya bilar borde åtminstone Ford och Citroën båda börja om på ruta ett. Blir dock inte förvånad om Citroën redan är på ruta tre…
Publikintresset verkar också vara på topp och VD:n för Svenska Rallyt AB som driver Rally Sweden, Bertil Klarin är mycket nöjd så här långt. På rallyts hemsida konstaterar han belåtet.
– Jämfört med motsvarande period i fjol har vi sålt dubbelt så många biljetter!
Anledningen till det ökade publikintresset är flera enligt Klarin.
– Bland annat tror jag att fjolårets lyckade tävling i ett gnistrande vackert vinterlandskap gjorde att många fick en positiv upplevelse av rallyt och vill följa den live igen.
Klarin fortsätter.
– Att vi dessutom är 2011 års premiärtävling i mästerskapet påverkar givetvis också. Ett nytt reglemente har införts och det är i Rally Sweden världens rallyentusiaster för första gången i tävlingssammanhang får se de nya WRC-bilarna, Citroën DS3 och Ford Fiesta.
I går hade Expressen/Kvällsposten sin ”100-listan 2010” där man rankade våra hundra främsta sportstjärnor. Tyckte dock man tog i lite för mycket när man hade hela tjugo rally och racingförare bland de hundra främsta!
Självklart skojar jag, det blev bara tre namn, alla inom racing. Bäst gick det för STCC-vinnaren Rickard Göransson på sextionde plats. Sjutton placeringar längre ner hittar vi Marcus Ericsson, ” Gjorde en stark GP2-säsong och racinglöftet närmar sig den största scenen” motiverade juryn. På 87:e plats kom Mattias Ekström, föll tungt från 61:a 2009.  Juryn själv skriver ” Ständig superstjärna i DTM där han ofta tävlar inför 100 000 åskådare, hur många svenska idrottare gör det?” Ändå räcker det inte längre än till en bottenplacering på listan. Märkligt? Stenkorkat om ni frågar mig…
Överst på listan finns Zlatan tätt följd av skidåkaren Charlotte Kalla. Lite överraskande är att inte förrän på elfte plats hittar vi bästa skidskytten Björn Ferry. Elva, det måste väl ändå betraktas som snudd på tjänstefel av en sportjournalist jury. Skidskytte är ju trots allt en megasport som väcker superintresse ”world wide”. Har jag fel? Vad säger ni är det bara i Norden och några alpländer som man kånkar runt ett gevär samtidigt som man åker skidor…
Men vad hände med VM-tvåorna Patrik Sandell och Patrik Flodin, var finns dom på listan? Bläddrade igenom de hundra namnen, fortsatte bakåt men när jag kom till tv-sidorna gav jag upp. Dom var inte ens med på listan!
Sist med platssiffra 100 var Carolina Klüft, ja ni minns hon som försökte hoppa i EM-finalen men blev sist även där. Men att bli sist där rankas av juryn högre än VM-tvåa i rally. Vad säger man, inte mycket…

2 svar på “Stort publikintresse för Rally Sweden och en jury som tycker att sist är bätttre än tvåa!

  1. Vad säger man listan talar för sig själv helt utan betydelse enligt mig speciellt när våra unga duktiga motor killar inte ens finns med ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *