Stort intresse för rally på våren, Ramona samarbetar med NTF och Silver-VOC:en ur idet!

Idag är det verkligen vår i Skåne, tio plusgrader skojar man inte bort hur som helst. WRC och Rally Sweden med snö och kyla känns jättelångt borta, nu är det RS-premiären (Express-Specialen i Hörby) och Sydsvenska Rallycupen/DM i Simrishamn som känns betydligt hetare. Anmälningslistorna här fylls på i snabb takt vilket självklart är mycket glädjande. Asfaltåkarna är just nu drygt fyrtio i Hörby och då återstår två veckor innan anmälningstiden går ut. I Hässleholm går CG Wilke omkring och gnuggar händerna i förtjusning över att intresset för Lille Mats Rallysprint verkar vara rekordstort. I dag nästan två månader före att Garnisonens asfalt ska få smisk, har han redan tjugofem bilar i listan.
– Har aldrig varit med om större tryck så här tidigt, meddelar Wilke som i år gör sin 30:e tävling som tävlingsledare. Imponerande!
Även i Simrishamnsmixen fylls det på i rasande takt, sista dag är den 19 mars och i dag var där sjuttiosju åksugna anmälda. Storfavorit, så här långt är utan tvekan hemmaklubbens Jocke Grahn i WRC-Focusen. I röd ringhörna, Åke Jacobsson i den likvärdiga Focusen och bakom knuten väntar med all säkerhet Stoffe Nilsson. Ett trekejsarslag att vänta sista lördagen i mars…
Varit lite tyst från ”sandlådan” men i dag kom där mejl från STCC där man kunde presentera lite nyheter för privatcupen ”Semcon Cup”. En halv miljon i prispengar verkar vara något som lockar och så här långt har fyra förare nappat. Bland dessa Santosh Bergren som även provat på rally med en Grupp E Golf. Blir därmed automatiskt min favorit.
Just nu är Ramona och Miriam på väg till Mexico för nästa helg smäller det på allvar i deras allra första PWRC-deltävling med Mitsubishin. Hela tiden känns det som att fler och fler (läs sponsorer) får upp ögonen för den häftiga grejen som tjejerna fixat. Senast i raden är NTF som fått upp ögonen och engagerat 31-åringen som ambassadör i Trafiklotteriet med syfte att få ett trafiksäkrare Sverige.
NTF:s vd Jan Sandberg förklarar varför Ramon och Miriam är de perfekta partnersena till NTF.
– Trafiklotteriet kunde inte få bättre ambassadörer än Ramona och Miriam. De kör med den högsta nivån av säkerhet samtidigt som de måste hålla skärpan för att vinna. Om alla hade samma insikt om riskerna i trafiken skulle vi ha långt färre olyckor på våra svenska vägar!
Självklart är den svart/rosa Mitsubishins regnummer med i lotteriet.
– Även om vi skall ut och tävla med vår bil i bl.a. Mexico, Argentina och på Nya Zeeland, så kommer CRF869, givetvis att vara med i Trafiklotteriet varje månad. Vem vet, kanske är det vi som vinner 5 miljoner kronor!
Se där, kanske lösningen på en fortsatt hårdsatsning mot Vm-titeln…
Inledde med att det var riktig vår utanför fönstret och vårtecknen dyker ständigt upp. I onsdags backades Silver-VOC:en ur ”idet” och åkte in i ”sommargaraget” i väntan på RS-premiären. Alltid något speciellt när man startar upp första gången på våren. Under de mörka trista vintermånaderna så känns det inte riktig lika kul med rally men nu är det precis som förr, man känner hur saven stiger i kroppen. Chefsmekaniker ”Eken” fixade häromdagen till bakaxeln som rasade kvällen före TV-Svängen med det nästan ofattbara felet, alla tio bultarna till slutväxeln hade slitits rätt av. Nya bultar, ny olja och ny packning och allt är som nytt igen. Nu ska axeln bara på plats också men det är en annan historia…

2 svar på “Stort intresse för rally på våren, Ramona samarbetar med NTF och Silver-VOC:en ur idet!

  1. Hmmm har du bultar i bakaxeln, tro f*n att den inte håller ihop då!

    Sticker ut hakan lite försiktigt och säger att Focusarna får däng av Stoffe om han ska köra i Simrishamnsmixen!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *