South Swedish Rally blir krokigt, nya WRC-Polon testad i Norge och Lille Mats växer!

South Swedish Rally upplaga 2012 lovar ordförande i styrelsen för South Swedish Rally Lars Mattsson, blir helt annorlunda än de senaste upplagorna.
– Det blir krokigare än det varit på länge!
Vägkaraktären kring Tingsryd är också känt för att vara kanske landets finaste rallyterräng så årets upplaga har alla chanser att bli riktigt lyckad. Ett annat plus med att flytta till Tingsryd är att transportsträckorna blir mycket kortare. Något som många oroat sig över är att Tingsryd är så litet, hur ska man kunna ordna boende åt tävlande och publik?
– Kommunen har fått fram 850 bäddar i en två mils radie runt Tingsryd, så även detta är löst, konstaterar Mattsson belåtet.
Volkswagen Motorsport testar nu för högtryck den nya VW Polo R WRC och i största hemlighet kördes vintertester i Norge i veckan som gick. Dessförinnan har Carlos Sainz och Sebastien Ogier varit i Spanien och kört grus. Återstår gör asfalttesterna och de ska man ta itu med närmaste tiden. Även om inte mycket har läckt ut från testerna så verkar teamchefen Kris Nissen väldigt nöjd så här långt. Frågan är hur länge man lyckas hålla fingrarna i styr och inte anmäla Ogier i WRC-klassen? Att ”harva” runt i S 2000-Skodan längre än nödvändigt tilltalar säkert varken Nissen eller Ogier? Mitt tips är att Polon gör debut allra senast vid Tysklands WRC-bidrag i slutet av augusti. Säkert PR-tekniskt lyckat att köra första racet på ”Das Autos” hemmaplan!
Om Wilke var nöjd igår, med tjugofem anmälda till Lille Mats Rallysprint vågar jag inte tänka hur det känns idag när ytterligare elva förare anmält sig, alltså totalt trettiosex anmälda till den 29 april. Hundravallen lär sprängas med råge, kanske till och med ”Silver-VOC:en” ska frestas…
Som vanligt är intresset stort bland danskarna för Lille Mats och ser att Hedelands Motorklub för femte gången arrangerar busstur till Hässleholm i syfte att heja fram ”di røe o vide”. Två bussar räknar man med att fylla med rallyfans och att stämningen blir hög är nog garanterat då det i annonsen förklaras att på bussen ” saelges øl och vand till fornuftige priser”. Ni på andra sidan Sundets som vill åka med sno, på för ”først till mølle gaeler…
I veckan slutade den legendariske trafikpolisen Krister Kjellander efter att ha uppnått pension. Kjellander har kallats alla ”fartsyndares skräck” och detta inte utan anledning. Till och med Motorbloggaren har fastnat i hans lasersikte fast det är några år sedan och det var så lite över så att det knappt kan räknas…
Var på ett företagsbesök i veckan och av allt att döma har många här träffat sympatiske Kjellander ute på fältet. Hur jag kan tro det? Ja där satt kopior av Kristianstadsbladets artikel uppklistrade på väggarna från Kjellanders avskedsfest och vid sidan var skrivet med tusch, ” Bara att gasa på”, ”Äntligen fritt fram” o.s.v. Vill bara påminna de euforiska om det faktum att Kjellander har kollegor…

5 svar på “South Swedish Rally blir krokigt, nya WRC-Polon testad i Norge och Lille Mats växer!

 1. ang. lille mats rallysprint…om jag inte tar fel så var det väl ca 150 startande förra året eller…skulle inte förvåna mig om det lär bli närmare 200 bilar i år…men det kanske wilke inte gillar?..och publiken..hur mkt extra publik kommer i år?

 2. Tror nog att VW testar första gången i Finland. Lika bra att få det gjort. Funkar inte bilen i Finland är det ju kört. Så där blir premiären om de är något så när smarta på VW.

  Hoppas också att Ramona o co lyckas i Mexico. Men är inte hon yngre? Sådär 27-28?

  1. Hej.
   Din gissning är så god som min, fast Finland? I mina ögon en allt för tuff premiär med ny bil, men jag har haft fel förr…
   Vad gäller Ramonas ålder så skriver hon så själv och det känns inte som att jag vill tjafsa med henne om detta.
   Vi är nog många som hoppas hon lyckas i Mexico, men i avundsjukans förlovade land är där säkert lika många som tråkigt nog hoppas tvärtom!
   MVH
   Tommy

   1. Disqus generic email templateJo, tufft men just det test som det behöver vara. Klarar de kraftprovet i Finland blir kvittot desto bättre.
    Jo, jag trodde Ramona hade samma ålder som min grabb, för de möttes ett par tävlingar i GrE och året var 2004, bl a i Eskilstuna (Falck-pokalen).
    Mvh

    Per
    —– Original Message —–
    From: Disqus
    To: per.lofstrom@ebox.tninet.se
    Sent: Sunday, March 04, 2012 9:48 AM
    Subject: [kbmotorbloggen] Re: South Swedish Rally blir krokigt, nya WRC-Polon testad i Norge och Lille Mats växer!

    TommySvensson wrote, in response to Perpersan:

    Hej.
    Din gissning är så god som min, fast Finland? I mina ögon en allt för tuff premiär med nya bil, men jag har haft fel förr… Vad gäller Ramonas ålder så skriver hon så själv och det känns inte som att jag vill tjafsa med henne om detta. Vi är nog många som hoppas hon lyckas i Mexico, men i avundsjukans förlovade land är där säkert lika många som tråkigt nog hoppas tvärtom! MVH
    Tommy

    Link to comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *