Storföretagen svek PG och Rally Sweden, hade aldrig hänt i Finland!

Då blev det precis som jag befarade, P G Andersson fick inte ihop stålar tillräckligt för start i Rally Sweden. Strax före han gick ombord på planet som tog honom till Monte-Carlo Rallyt och starten med Protonen i IRC-mästerskapet, tvingades värmlänningen inse att loppet är kört.
Därmed blev rallyt en stor profil fattigare och för PG som kört rallyt varje år sedan 2003 är det naturligtvis frustrerande. Planen lär ha varit att hyra en WRC-Ford men det stupade på plånboken, cirka miljonen ville Wilson ha för att låna ut en av sina bilar. Av detta lär halva summan ha saknats när PG lyfte luren till Klarin och berättade att han inte kom till start.
En halv miljon kronor, mycket pengar men samtidigt en skitsumma i de här sammanhangen. Så mycket kan jag lova, hade detta handlat om en finländare med samma status och start i Finska Rallyt, hade det varit fixat för länge sedan. Där hade någon bank, byggbolag eller annat storföretag gläntat på börsen och sett till att hemmarallyt fick extra lyskraft. Men i Sverige tittar storföretagen istället bort och hoppas någon annan fixar det. Skandal är ordet jag tycker ligger närmast till hands…
Nästan 130 bilar hann med att anmäla sig innan repet drogs igår eftermiddag, bara ett drygt tiotal från taket på 140. Av dessa kör åttiotre SM-delen och resten i VM. Glädjande nog kom Petter Solbergs anmälan in i tolfte timmen och dessutom med bilmärket angivet, Citroën blev det såklart!
Flest WRC-bilar kommer inte oväntat från Ford som mönstrar hela åtta nya Fiestor, bland annat en till Henning Solberg.
Kollade in väderkartan för Hagfors de närmaste tio dagarna, såg väldigt lovande ut. Lite snö, några dagars tö och sedan riktig rysskyla, ner mot tjugo minus, idealiskt om man vill köra vinterrally. Lite tö innebär bra med is på sträckorna vilket ger kanonfäste, samtidigt som både däcken och vägen håller så mycket bättre.
Det mesta verkar därmed bäddat för riktig rallyfest i Värmlandsskogarna, synd bara att en av huvudpersonerna får sitta i köket…

Presstop: Strax efter 17.00 dök ändå PG:s anmälan in på kansliet i Karlstad, dock utan anmält bilmärke. Arrangörerna verkar ha gett hemmastjärnan dispens och då har han ytterligare några veckor på sig att fixa fram mer sponsorpengar. Se här PR-nissar och nissor, ni får en extra chans att hjälpa vårt största hopp att få in en fot i rallysportens verkliga finrum. För visst vore det för dj-ligt om han skulle sitta kvar i köket när festen börjar om en månad!!

7 svar på “Storföretagen svek PG och Rally Sweden, hade aldrig hänt i Finland!

 1. Ja Du Tommy,
  Tänk om vi hade degen. Bättre sätt att marknadsföra sitt företag och samtidigt stötta en av våra absolut bästa chaufförer. En trevlig nerepåjordenkille dessutom som ingen sponsor behöver skämmas för.
  Våra spottstyvrar är ju pissar i Missisippi i de här sammanhangen så vi får väl bara fortsätta hålla tummarna. Tänk om vi kom på någon lysande idé.
  Mvh
  Ola Strömberg, ÖREBRO

 2. Håller med Ola//
  Det är helt otroligt att man som storföretag kan lägga miljoner på STCC som iof, har bra genomslagskraft i Norden, men sedan då?? Här kan du för ”billiga” pengar få bilder över hela världen. För om någon Chaufför kan matcha eliten från Sverige så är det PG.
  Mvh
  Tommy Vestlund Gagnef

 3. Jag håller med Ola
  Det är en väldigt konstig syn på motorsport i dom svenska bolagen. Hur många idrotter kan kriga om antal besökare eller TV tittare om vi tar en enskild tävling?? Ingen i Norden i alla fall. Endast Elitserien och Allsvenskan i fotboll kan slå antal åskådare, men då krävs många matcher.

  Man räknar med mellan 300 000 & 400 000 åskådare på plats och hur många miljoner tittare på TV runt om i världen?
  Kom igen nu storföretag.
  MVh Tommy Vestlund Gagnef

 4. Hej Ola och Tommy.
  Visst är det för dj-ligt att ingen verkar villa slanta upp för PG. Störst ansvar att ro detta i land tycker jag att generalagenten för Ford och Återförsäljarföreningen har i frågan. Det vi snackar om som saknas i budgeten, är någon minuts tv-reklam eller några helsidor i rikspressen. Byt ut detta mot en blå/gul-lackad WRC-Fiesta med PG bakom ratten på väg mott pallplats inför miljoner tv-tittare och runt hundratusen på plats i Värmland. Vad är då en löjlig tv-reklam där man istället sätter ihop någon sorts ”familjeford”…
  Vi och jag tror vi har hela ”motorsverige” bakom oss, håller alla tummar som finns för att någon smart företagare ska fatta grejen i tid!
  MVH
  Tommy

 5. Håller med i det som redan tidigare skrivits men……. En skillnad till vi har mot Finland är att här hjälper gamla motorstjärnor till för att få dom nya in i sporten…. var är våra gamla stjärnor när dom behövs? Men instämmer i ett enhälligt: Skandal Sveriges storföretag!

 6. Hej,
  Läste precis på PG:s hemsida att man nu håller på med en insamling. (urklipp nedan)

  Mvh
  Rickard NIlsson

  ”Både telefoner och mail går varma nu med förfrågningar om HUR man kan vara med och hjälpa P-G till start.

  Det är otroligt många privatpersoner och mindre företag som vill vara med och lägga en slant för att eventuellt få ihop en VM-start i Rally Sweden.

  Därför lägger vi här ut P-G´s bankgiro:

  P-G Andersson Rallying AB
  Bankgiro 5364-5974
  Märk inbetalningen med: ”Svenska Support”

  Vi hoppas kunna strukturera upp insamlingen lite mer när P-G åter är hemma från testet i Frankrike.”

 7. Hej Tommy

  P-G har startat en insamling till en WRC-start i Svenska på initiativ av supportrar på hans gästbok. http://www.pgandersson.se/
  Missa inte att publicera det så fort som möjligt, och kanske även Kristiansstadsbladet kan bidra med en slant för då kommer ju ni, (eller du) att få skriva många extra spaltmeter under Rally sweden 🙂

  Mvh Marco Thuresson
  P-G supporter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *