Sandell + Parmander och Flodin kör full VM-säsong!

Dagens svenska knall i rallyvärlden levererades av Patrik Sandell, som efter sju framgångsrika år bryter med sin Co-driver Emil Axelsson. Ett VM-guld och så sent som i fjol, ett silver har paret som främsta merit. Under fjolårssäsongen fungerade dock samarbetet tydligen inte klockrent om jag fattar pressmeddelandet rätt. Här säger Patrik följande
– Jag och Emil har varit ett grymt par under många år och har vunnit mycket tillsammans. Vi har hela tiden haft samma mål: att vinna WRC. Dealen har varit att vi åker tillsammans så länge båda tror att det är bästa vägen att nå det målet. Men om någon av oss velat prova en annan väg så har dörren alltid varit öppen. Och nu känner vi båda två att det är dags att se vart det kan leda.
Patrik berättar också att det är ett beslut som de tagit gemensamt efter en längre tids diskussion.
– Det här var något vi började diskutera redan i våras. Inledningen på säsongen gick inte som det borde fast det kändes som att vi gjorde allt rätt och vi funderade på vad det var som inte stämde. Då började vi prata ifall det var dags att vi splittade på oss för att se om vi kunde utvecklas mer på det sättet, säger Patrik Sandell.
För Emil väntar närmast högerstolen hos PG Andersson i Monte-Carlo Rallyt. Nu tror jag inte han behöver gå sysslolös så länge, skickliga Co-drivers är en ständig bristvara nu för tiden…
Intressant come back gör Staffan Parmander som tar plats i Sandells Red Bull-Skoda. Senast Staffan läste noter i WRC-sammanhang var om mitt minne inte sviker mig, 2001 i RAC-Rallyt (vi som varit med, envisas med att kalla Storbritanniens VM för detta klassiska namn). Här blev det en total sjätte plats för honom och Kenneth Eriksson i sista framträdandet för Hyundai-teamet. Fantastiskt att exakt tio år senare göra VM-come back och debuten blir dessutom i Rally Sweden!
Sandells besked är lite svårt att betygsätta, tummen upp eller ner vet faktiskt inte. Då är det desto enklare att göra tummen upp för beskedet att Patrik Flodin och Göran Bergsten fortsätter med full VM-säsong i P-WRC. Precis som i fjol blir det i samarbete med ryska URT-teamet och målsättningen är solklar, VM-guld!
Premiär blir i Rally Sweden där paret har segern från i fjol att försvara. En tävling har man rätt att välja bort och då har Patrik valt bort Australien senare i höst.
Med bara timmar kvar innan anmälan stänger till Rally Sweden, trillade Kimi Räikkönen i en Citroéns anmälan in. Strax före kom Ford-teamets och bland dessa även amerikanska superstjärnan Ken Block.
Ännu har inte Petter Solberg tryckt Enter på datorn men det lär komma. Dock vilket är lite märkligt, lär han inte anmäla bilmärke utan enligt rykten, blir det ”TBA” (to be announced), alltså besked kommer senare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *