PG:s osäkra start i Rally Sweden ger upphov till muller!

Nu börjar det mullra bland de rallyintresserade runt om i landet och anledningen till mullret är naturligtvis att PG Anderssons start i Rally Sweden är extremt osäker. En halvmiljon saknas för att han ska kunna sätta sig bakom ratten och jaga en pallplats i VM-premiären med den tänkta WRC-Fiestan.
Som jag skrev igår, menar inte bara jag utan även en hel del andra, att det är skandal att inte svenskt näringsliv förstår den positiva effekt av en hjälpande hand till PG. När man kollar in övriga VM-åkares reklam/sponsorer så är det av mest skiftande slag, banker och finansinstitut är till exempel inget ovanligt. Kanske något för Swedbank eller någon annan storbank?
Fast egentligen tycker jag att svenska Ford borde gå in och kasta in den halva miljon som saknas. Medan Ford satsar stort på motorsport runt om i världen och har gjort så i många år, har detta inte riktigt återspeglats här hemma. För mig är det ofattbart att man inte hängt med VM-tåget och låtit någon ung svensk förare köra en WRC-Ford i Rally-SM. Istället förlitar man sig här till privatåkaren Mats Jonsson och en nästan tjugo år gammal Escort…
Att intresset är stort att få se PG i Rally Sweden är inte att ta miste på. I kommentarerna till föregående blogginlägg finns en uppmaning till alla som vill se honom tävla hemma i Värmland om en månad, att sätta in en slant på PG:s konto. Kan inte mer än ställa upp på uppmaningen!
Att åka E22:an till jobbet är alltid lika intressant. I dag hade man ny innovativ skyltning av gällande hastighet strax före Sätaröd. I vägrenen till höger visade en tillfällig skylt 90 och på andra sidan en likadan skylt med skillnaden att här var bara 50 tillåtet. Hade det varit tvärtom kunde jag förstått nytänket, att i högerkörfält gäller 50 km men kör man om får man göra detta i max 90 km…
Hörde även på radio att Trafikverkets nya livräddare skulle förfinas så att fler fortkörare ska bötfällas. Nu klarar sig två tredjedelar av fortåkarna för att bilderna är för dåliga och målet är att minst hälften ska åka dit. Någon tekniker pratade i radion att man skulle förbättra kamerautrustningen för att få bättre bilder. Frågan jag ställer mig är vad för kamera man då ska använda, för redan nu används en av Nikons toppmodeller i skåpen. Ungefär samma kamera som jag jobbar med dagligen och behöver jag tillägga att det är marknadens bästa för tillfället. Men uppenbarligen vet polisteknikern att det finns betydligt vassare kameror på marknaden, för det måste vara någon sådan för mig okänd kamera som ska in i plåtpolisen framöver.
Egentligen menar jag att det är bättre att skrota ett system där merparten av brottslingarna går fria från straff därför att man inte kan bevisa att brott är begånget…

2 svar på “PG:s osäkra start i Rally Sweden ger upphov till muller!

  1. Hej Tommy.
    Det är ju ”bara” 1000 rallyfans som behöver sätta in 500 kr var för att få se en av världens bästa Rallyförare få möjlighet till att köra för seger. Vi är två stycken som bara varit med på Svenska och Norska sedan 1994 och som idag satt in 500:- var så nu är det bara 998 kvar.
    Vem blir nästa att sätta in en 500 hundring?

  2. Hej Tommy.
    Det är ju ”bara” 1000 rallyfans som behöver sätta in 500 kr var för att få se en av världens bästa Rallyförare få möjlighet till att köra för seger. Vi är två stycken som bara varit med på Svenska och Norska sedan 1994 och som idag satt in 500:- var så nu är det bara 998 kvar.
    Vem blir nästa att sätta in en 500 hundring?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *