Stoffe ”gick i parken” i Gislaved, Bellborg hade turen på sin sida, Meek kör WRC-Citroén i Finland och Loix överlägsen!

Det blev ”a walk in the park” för Stoffe Nilsson i Skilling 500 precis som jag tippade igår. När sedan Bengt Thorsell fick problem med växellådan på WRC-Focusen var saken klar. Nu tog Stoffe hem det hela med över minuten till klubbkompisen i Hässleholms MK, Ingvar Andersson, dessutom rattandes Stoffes gamla Subaru. Hässleholmstrippeln avslutades med Mikael Wehlin som för första gången på länge tog ett kliv upp på pallen. Ingen kan väl missunna Mikael detta efter mer än ”lång och trogen tjänst”. Jag gör det åtminstone inte, grattis Mikael!
Tipset föll ihop som ett korthus då Thorsell och Bengt Abrahamsson försvann och Björn Johnsson klyddade på sträcka ett. Men jag ger mig inte, en dag ska det slå…
I 2WD gick det bättre där David Bellborg vann igen, allt för att ge mig rätt antar jag. Men sedan gick det lite snett då Johan ”Kalle” Gren min tvåa ”bara” blev sexa. Istället var det Christopher Zeijlon som höll på att kullkasta allt och ledde faktiskt med sjutton sekunder inför sista sträckan. Nu har som bekant Volvoåkaren bara två läge på gasen ”av och på” och detta straffade sig. På sista snorhala sträckan med ett kilometer långt asfaltparti snurrade Zeijlon och där försvann också ssegern. Förbannat trist då jag verkligen tycker att de både ”Christoffrarna” är mer än väl förtjänta av en vinst.
Mattis Olsson blev trea exakt som jag tippade. Kristian Johansson stal Kjell Franssons fjärde plats från mig och nu blev ”Bygg-Kjell” femma istället.
Bitter var Todde-Bagare eller Thord Johansson som på sista sträckan tog det försiktigt och på detta tappade fem placeringar.
– Förbannat trist men jag vågade inte chansa med grusdäck på våt asfalt, förklarade Todde besviket som istället för fyra blev nia.
Tråkigt nog hände där olyckor med personskada på tävlingen vilket gjorde att det hela blev utdraget. Några närmare uppgifter om olyckorna har jag inte för tillfället utan får återkomma med detta på söndag.

*
Ingen högoddsare precis att det blev Kris Meeke som fick ta över Khalid Al Qassimis WRC-Cittra i Rally Finland.
Det är en fantastisk chans för oss, säger han till wrc.com.

– Att få köra Rally Finland i en DS3 WRC är en dröm som jag aldrig trodde skulle förverkligas.


Qassimi själv säger att det blir spännande att se vad Meeke kan uträtta i Finland.

– Kris har riktigt stor potential som förare och han har den mognad som krävs för att göra ett bra och effektivt rally, säger han.

– Det känns roligt att ge honom den här chansen att visa vad han går för, i det här annorlunda rallyt. Jag hoppas det går riktigt bra för honom.

*
Man kan utan överdrift påstå att Freddy Loix är Belgiens svar på Stoffe Nilsson. I hemmatävlingen GEKO Ypres Rally, efter fjorton av tjugo sträckor är Loix totalt överlägsen och leder med 1.34 före dokumenterade fortåkaren Bryan Bouffier med Craig Breen som trea.
small_paddon_bel_15Min favorit Hayden Paddon (bilden) finns i ”retired-listan” sedan han gjort en fullfarts krasch på sexans växel på sträcka fjorton. Båda var ”out of the car” rapporterade Andreas Aigner som startade efter ”Kiwi-Skodan”. Till mekarna rapporterade Hayden sedan att Fiesta-kylaren var trasig.
– Hmm, kylaren trasig efter en rullning på sexans växel måste vara årets underdrift…

*
Pontus Tidemand inledde strålande men körde sedan punka och tappade nästan minuten på sträcka fyra. Kämpar på och håller fjärde platsen men hopplöst efter ledande belgaren Bauigner, 1.34 skiljer med sex sträckor kvar.

*
Nu lämnar vi detta och i morgon laddar säkert mina ”asfaltkompisar” redan för Ljungbyhedsprinten. Intressant blir att få se hur Svenske Mästaren Jonas Olsson lyckas hantera den Ebbe Nilsson-hyrda Kit-Car Puman. Idag var Jonas som ett litet barn dagen före julafton och konstaterade.
– Detta är en dröm som går i uppfyllelse men f-n att det blir regn. Jag vill ha torrt för att verkligen kunna känna på Puman…
Vi får väl se om han kan matcha Mats Andersson nyss hemkommen från USA. Kanske kan ”jet-lagen” göra honom mänsklig för en gångs skull?
Storfavorit på det enligt uppgift snabba provet på den gamla landningsbanan är så klart Joachim Grahn och Rickard Nilsson ( se Rickard, rätt namn igen…) med WRC-Focusen. Är det både snabbt och blött lär de bli svårstoppade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *