Stiltje i motorsporthelgen, Tom fick väg uppkallad, Åkerman/Grip mot SM och Weréen hoppar!

Borta i Sydamerika pågår Dakarrallyt och för detta känner jag, sådär. Lite närmare är det bilmässan Autosport Internationell i Birmingham inte heller detta riktigt hett för en skåning, så det är riktig stiltje på motorsportnytt den här söndagen.BloggDakar

*
BloggPetterPetter Solberg är lite av dragplåster i Birmingham och showar med sin gamla WRC-Xsara med bland annat tvåhjulskörning med Petter stående och stuntmannen Terry Grant kör Cittran på två hjul. Ganska fränt…

*
BloggtomAlla som ska till Hobro i Danmark bör uppdatera GPS:en annars är risken stor att ni missar nya gatan ”Tom Kristensen Vej” uppkallad efter Le Mans-legenden. Det var på helgens DR-showet Sport 2014 som man täckte av den nya gatuskylten med Tom som gäst.
Selvfølgelig er jeg rørt. Jeg troede, at man skulle …. ja, være død og begravet for at få sin egen vej, men det skal man ikke. Jeg er kommet her til Herning på enkeltbillet, men nu har jeg da et sted at tage hen snart, kommenterade Tom Kristensen till tv-kanalen DR inför rullande kamerer.

*
Motigt för Rallyklassikerna som fick se premiärtävlingen Offerdalingen som skulle körts i går bli inställd på grund av vädret. Så gjorde deltävling två, Bergslagsrallyt sällskap med Offerdalingen och istället har man nu hittat Härjedalsbrickan som klassikerpremiär den 31 januari. En två-dagarstävling där dock KRC nöjer sig med att bara köra på lördagen. Tävlingen ingår även i VOC Mekonomen Rallys ”Sverige-Serien” vilket gör att klassikerna för ovanlighetens skull får starta längre bak i fältet efter Ungdomsrally och VOC:fältet.

*
Även om Motorbloggen har motorsporten från de här sydligare nejderna som utgångspunkt hindrar det inte att det även skrivs om vad som händer ”norr om Jönköping”. Tackar även alla ni som skickar in tips om vad som ska ske under 2015, har dock inte möjlighet att skriva om alla som ni säkert förstår. Ur högen plockar jag idag Ljusdals Patrik Åkerman med co-driver Lars Grip som så förargligt missade segern i Svenska Rallycupen när man fick bryta finalen. Istället vann Trollhättans Robert Blomberg och att man vann Nedre Norras FM-guld var kanske ett litet plåster på det såret.
Nu laddar dock firma Åkerman/Grip om och siktar på nytt FM-guld och även full satsning på ”Svenskt Mästerskap i Rally” med den uppdaterade ”EVO-åttan” som hamnar i Trimmat 4WD. Lite av shake down inför Vinterpokalen blir Finnskogsvalsen i Torsby kommande helg.

*
BloggWerenVi får pigga upp oss lite med en Opel-bild från början av åttiotalet där Hässleholms hårdgasande Stefan Weréen tar ett riktigt glädje skutt med den då vad jag minns, röd/blå Kadetten. Tävlingen minns jag inte men det kan ha varit hemmatävlingen Snapphanerallyt och kartläsare var troligen pappa Arne.
Kadetten slutade tyvärr sina dagar i South Swedish Rally något år senare, då var den lackad helröd. En kraftig rullning förpassade den till rallybilarnas himmel. Istället blev det Ascona B som så småningom byttes till Manta B. Även dessa fick bevisa vilka stryktåliga fordon som levererats från Rüsselsheim.
På tal om Manta, den skarpsynte ser naturligtvis att funktionären som parkerat i bakgrunden kört Opel Manta A till sin position. Så såg det faktiskt ofta ut i rallyskogen de här åren, Oplar vart man än vände sig…

*
Årsfesten avlöpte väl och föga överraskande fick Tom Kristensson och Mikael Ottosson för andra året i rad ta emot utmärkelsen ”Årets Förare” respektive ”Årets Co-driver”. Förvånande nog missade Tom att fråga mig om lite goda råd inför kommande helgs Finnskogsvalsen, märkligt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *