Loeb testar hårt, 74 till Rally Sweden, Solberg vs. Bäcklundh i RSH, snö i Antika och Tom får tips…

BlogggloebAtt Sebastien Loeb tar sin WRC-comeback seriöst råder ingen tvekan om och just nu är han i full gång med träning under ”Monte-förhållanden”. Detta betyder alltså blöt asfalt och is/snö, en djävulsk kombination i synnerhet med asfaltdäck på bilen. Detta fick Loeb och Daniel Elena erfara när man gjorde en nästan fullfarts snurrning nerför en snötäckt slänt och precis där den övergick till en brantare backe fick man stopp på ”Cittran”. På Twitter konstaterades att den gamla sanningen fortfarande gäller oavsett hur många WRC-titlar man har i ryggsäcken ”Snow and Tarmac tyres aren’t good friends”

*
På måndag dras repet vad gäller anmälningar till Rally Sweden och så här långt ser det bättre ut än på många år med 74 anmälda ”so far”. Då väntar man fortfarande på Hyundais tre namn, Neuville, Sordo och Paddon.
Extra kul är att där är stort intresse från de Nordiska förarna, främst i WRC2/R5-bilar och så här långt finns dessa i listan, Eyvind Brynildsen, Joakim Roman, Anders Gröndal, Mattias Jirvelius, Per-Erik Brynildsen, Frank-Tore Larsen och Fredrik Åhlin. Fortfarande väntar vi på Tidemand
Sedan så har även ”publikmagneten” Emil Bergkvist i sin Opel Adam R2 anmält sig, skönt då får rallypubliken valuta för pengarna…

*
Taket sprängdes i Rally Sweden Historic där man maxat till femtio bilar och nu är där två över den gränsen. En uppgörelse mellan Ford-åkarna Petter Solberg och Kenneth Bäcklund är att vänta. BloggBäcklundhI fjol gick det inte så bra för ”Bäckis ” (bilden) som istället för att köra ställde sig och…. på hela skiten sedan Escorten rasat. BloggSolbergSolberg däremot åkte mot seger och nu vill säkert ”Varas fines´t” ha revansch!

*
BloggJerkerI Antilla testas det för fullt inför Vinterpokalen, SM-premiären. Bland dom som trotsar snöovädret finns regerande mästaren i ”Svenskt Mästerskap i Rally”, Jerker Axelsson. Som det ser ut nu är det tunt med riktiga utmanare till den gamle MC-åkaren…

*
BloggPetter tJust nu befinner sig Petter Solberg på den stora bilsportmässan i Birmingham och i hans ställe fick sonen Oliver ta emot Petters utmärkelse från Norska Bilsportförbundets, ”Årets Bilsportutövare 2014” ingen direkt högoddsare om ni frågar mig.
Hans insatser i den första VM-säsongen i rallycross var otroliga, säger ordföranden i norska Bilsportförbundet Frode Alhaug.
Redan i november fick Petter ta emot NBF:s högsta utmärkelse, ”Merit i guld”. Dessutom har han också blivit korad till ”Årets Bilsportsutövare” fyra gånger tidigare, 1999, 2001, 2002, 2003 och nu då den femte gången, 2014.

*
Riktigt kul var också att en svensk förare fick en utmärkelse av det norska förbundet. 19-årige rallycrossföraren Thomas Bryntesson från Töcksfors, precis på gränsen mellan Värmland och Norge fick 300 000 norska kronor då han utsågs till ”Årets Bilsportalent”.
Med norsk mamma och svensk pappa har Thomas valt att tävla för norska NMK Trögstad och varit mycket framgångstik i karting, med bl.a två världs finaler i sin klass, där han då representerat Norge. I år gjorde han sin första säsong i Rallycross och vann då sin klass totalt i Norgescupen. I Sverige har Thomas ”smugit under radarn” och är inte riktigt så känd som han borde.
Att Thomas ska köra i Norge även nästa säsong är redan klart men arbetet pågår för att få till en satsning även i Sverige, berättar Ronny Nilsson som är en av personerna bakom Thomas satsning.

*
BloggSainzAtt Carlos Sainz fick bryta Dakarrallyt efter rullningen med Peugeoten verkar tämligen självklart efter att ha sett bilden på vraket, eller?

*
Lite kortare blogg än vanligt, men som vanligt finns det fullgott skäl till detta. Om någon timma startar motorklubbens snudd på världsberömda årsfest och den kräver lite förberedelser som alla förstår. Här förväntar sig säkert Tom Kristensson att jag ska dela meg mig lite tips inför Finnskogsvalsen där han är anmäld i A-VOC. Till slut blev det 93 anmälda till tävlingen och en som Tom får fajtas med är MK Team Treskes Peder Johansson som tagit till ett lite trick för att förbättra oddsen gentemot Tom. Peder sätter en småländska i form av Nina Jonasson i högerstolen för att matcha upp Toms drag med att sätta Ninas klubbkompis Timmy Berntsson i den silverfärgade 940:an. Tjyv och rackarspel i den högre divisionen skulle jag vilja säga…

*
Vi ses på söndag (förhoppningsvis)…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *