Två nya svenska R5:or i Rally Sweden, Tidemand också klar i WRC2, ”roll of the year” och buskörning i Höör…

Idag stänger anmälan till Rally Sweden och bland de allra sista att anmäla sig var nya Citroén-duon Robin Friberg och Thomas Thunström. Masarna kommer till start med varsin ny DS3 R5 och som co-driver har man Jörgen Lindahl och Stefan Pettersson. Onekligen intressant att se vad de båda kan göra i den nya fransosen? Kanske darrar även svenske mästaren Jerker Axelsson i Subarun inför kommande SM-tävlingar…

*
BloggTidemandNär detta skrivs har precis Pontus Tidemands anmälan plingat till i korgen och det blev i WRC2 som han själv trodde häromdagen.  Helt klart kul med Tidemand och nu hoppas jag på en mer långsiktig WRC2-plan. Som shake down för Pontus inför VM på hemmaplan är anmäld att han är i Finnskogsvalsen i hop med Patrik Barth och detta i Tätab-Fiestan.

*
Kung Bore har nu kopplat greppet om Värmland och Finnskogsvalsen verkar vara helt utom fara meddelar arrangören MK Ratten.
Under helgen som gått har vi fått minst 20 cm nysnö och mer snö är att vänta enligt väderprognosen. Så det är drömsträckor vi har uppe i Nordvärmland i skrivande stund, berättar tävlingsledningen genom banchefen Sven Täppers.
Första start är 11.00 på lördag och 09.00 på söndag. Program och karta kommer att kunna köpas innan tävling på följande ställen: OK/Q8 i Sunne, Qstar/Bilisten i Torsby, OK/Q8 i Torsby, Toria i Torsby (i förbutiken) och Statoil i Vägsjöfors.

*
Nu har också anmälningslistan till Rally Sweden kompletterats med Hyundai Shell World Rally Teams tre förare. I WRC har även Michal Solowow (Fiesta) och Yuyrii Protasov som byter ut Fiestan mot Citroen Ds3 WRC tillkommit. I helgen meddelade också ukrainaren att han berättar mer om nya satsningen efter Monte Carlo Rallyt.

*
BluggHyundaiJuho Häninnen hamnade ute i kylan när Hayden Paddon tog hand om Hyundais tredje bil. I samma kyla finns då även co-driver Tomi Touminen så kanske det värmde lite när hans klubb Motor Club Lohjan UA utsåg honom som mottagare till ”roll of the year” efter kraschen på Sardinien, också ett sätt att premieras på….

*
Läste i dagens ”Skånskan” att Höörsborna var upprörda över buskörande ungdomar, ett problem som kan vara nog så störande. Bland annat vittnades det om att en boende vid Dagstorp fått sin soptunna påkörd och detta inte ens ” i en kurva” utan vägen var rak. Ja tiden är ur led helt klart, på en raksträcka…
20101003Drifting på Bivarödsfältet. Bild: Tommy SvenssonNu är detta med buskörning ingett isolerat problem till Höör vilket där också skrivs i artikeln, ”i Hörby är det ännu värre” berättas det som lite tröst för Höörsborna. Se nu inte detta som att jag försvarar denna variant av bilintresse, absolut inte. Men när det återigen börjar skrikas om att ”vi har ingett att göra” och ” man borde bygga en bana så dom kunde köra av sig” då blir jag irriterad. Finns där någonstans här i landet där det byggs ”en bana”, som i sin tur gjort att traktens bilburna ungdom samlats omkring för att odla sitt intresse istället för i en av byns rondeller? Så klart rent dagdrömmeri att en bana löser problemet (vem ska sköta och pröjsa till exempel?) det krävs helt andra prylar för att få ordning på detta., men fråga inte mig hur. Största problemet tror jag är, att de allra flesta av buskörarna inte alls har något intresse att bedriva sitt bilintresse i föreningsform vilket jag ändå inbillar mig är en förutsättning. Så ska det finnas en liten, för att inte säga minimal chans att få ordning på detta måste nog kreativa politiker få upp de lokala motorklubbarna på tåget. Nog så tufft med utökad ”dagisverksamhet” när man vet hur svårt det är för klubbarna att ens få runt nuvarande verksamhet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *