Sportspegelns pris till rallycross föraren Mats Öhman och Lasse Stefanz tredje!

Hemkommen från möte i går kväll i motorklubben, zappade jag in på tv:n för att se så att Sverige verkligen klarat av Sydkorea och det fixade man ju till slut. Direkt över till Idrottsgalan och där avlöste skidåkare med eller utan bössa på ryggen varandra, dock kul när man hyllade Ingemar Stenmark.
Flera gäsp och lite slötittade senare, kom turen till Sportspegelns specialpris. Upp på scen studsade ”Koft-Pops” för att dela ut priset, för dagen i snitsig smoking. Trött konstaterade jag att med Vinterstudio-gurun som prisutdelare var det dags för ännu någon ”laggklämmare” att ta emot pris. Men döm om min förvåning när Pops började snacka om fart och tyngsta klassen, för f-n det låter ju nästan som det kan vara motorsport? Motorsport och Sportspeglens specialpris känns för mig ungefär lika kompatibelt som Israel – Palestina, Björn Ranelid – Peter Englund eller stekt ål och vaniljsås…
Till slut klämmer han då fram namnet på vinnaren, Mats Öhman Rallycross. Öronen satt fortfarande kvar, men min blick skymdes tillfälligt av något som måste ha varit tårar, tänk Sportspegeln väljer en rallycrossförare som mottagare av sitt eget specialpris.
Kan det ha varit mina blogginlägg som gjort att man lyft blicken och insett att det finns annan sport än ”de vanliga” man bevakar? Nej, det tror jag självklart inte klart är dock, att bättre mottagare än  Mats kunde de inte hittat.
Mats från Älvsbyn sitter i rullstol, förlamad till femtio procent efter en snöskoterolycka, kör nu rallycross i tyngsta klassen Division 1 med en Ford Focus. Inte nog med att han kör, han gör det för att citera Per Eklund ” som en riktig idiot och dessutom har han ingen ratt”!
Årets säsong, Mats första med Focusen, gav till slut en fjärde plats i SM och detta i kamp med förare med EM-medaljer före sig. Stort och detta måste ha imponerat till och med på Sportspegeln? Deras motivering var enkel ” För sin uppfinningsrikedom och envishet, för sin vilja att hitta lösningar, som inneburit att han trots sitt handikapp kunnat tävla mot, och besegra, de allra främsta i sin sport”.
Motorbloggen är den förste att gratulera både Mats och Sportspegeln, Mats för sin enastående prestation och Sportspegeln för att man vågat tänka ”out of the box”…
När vi ändå är igång och grattar så måste jag även skicka ett sådant till Lasse Stefanz för den tredje Grammisen som Årets Dansband. Vad dom har i Motorbloggen att göra, har ni inte sett deras fräna CD-omslag? Här är det både Kenworth lastbil och Röd Chrevrolet, kan det bli mera motor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *