PG bröt Rally Monte-Carlo, Tina Thörner charmar och tufft om silvret i Rally-SM!

Hur är det man säger, ett dåligt genrep betyder desto bättre premiär? Stämmer talesättet så kan PG Andersson se fram emot minst en pallplats i Rally Sweden. Detta efter att ha brutit ”genrepet” Rally Monte-Carlo redan på andra specialsträckan.
Det blev alltså en minst sagt kort premiärtävling i IRC-serien med nya Protonen och PG berättar själv på hemsidan vad som hände.
– I en snabb sväng över ett gupp drev bilen ut en aning, vi slog i en sten och fick en punktering” förklarade han ute från sträckan
– Vi stannade och bytte däck, men någon kilometer därifrån gick undre bärarmen av, så vi har tvingats bryta. Jäkligt trist!
Med lite galghumor konstaterade PG också, att det här innebär ju att han har mer tid att förbereda sig till Värmlandsäventyret om tre veckor. Men självklart tycker han och nye/tillfällige co-drivern Emil Axelsson att det var en trist inledning på rallyåret. Ett bra resultat hade ökat chanserna till fler tävlingar, inte bara hos Proton utan även hos andra team i IRC.
Nu var man inte ensam med problem redan i inledningen på det tuffa asfaltsrallyt. Hela sjutton bilar bröt på dagens två första sträckor och bland dessa de båda norrmännen Henning Solberg och Andreas Mikkelsen.
Leder gör finska stjärnskottet, han som klassades som nummer ett på asfalt, Juho Hänninen i en Skoda. Finnen är halvminuten före franske f.d. racingföraren Stephane Sarazin med rutinerade belgaren Freddy Loix som trea. På fjärde plats hittar vi Petter Solberg i en Peugeot, lite mer än fyrtio sekunder bak Hänninen.
Kollade in TV4:s morgonprogram och där dök ”rallydrottningen” som media kallar henne, Tina Thörner upp med sin danskavaljer Thobias. Anledningen var naturligtvis hennes deltagande i ”Let´s dance”. Det måste jag säga att en bättre representant för rallysporten än Tina finns inte. På sin härliga värmländska snackade hon om allt, (snacka kan Tina verkligen men, aldrig så att det blir tröttsamt). Hon formligen smittade ner alla i studion, säkerligen även de flesta tittarna med sitt glada humör. Inte konstigt alls att hon är fullbokad som inspiratör och föredragshållare inom näringsliv och offentlig sektor. Har själv haft tillfälle att lyssna på henne och så mycket kan jag säga, där var ingen som satt och gäspade, tvärtom stod man upp och applåderade efteråt!
Nu håller vi tummarna för att hon och Tobias sopar banan med Ranelid & co på fredag. Vi vill se Tina som vinnare av hela Let´s dance!
Läste idag att Norrköpinsföraren Jonas Wigren fått klart med sponsorer för Rally-SM. Jonas som var förste utmanare till Mats Jonsson i år, nådde inte ända fram och gör nu ett nytt försök. Men motståndet har delvis hårdnat då rutinerade Eddie Hörbing aviserat att han ämnar köra hela SM-serien med sin WRC-Focus. Kan bli en hård kamp om silverplatsen mellan de bägge Focus-åkarna. Silverplatsen? Ja, ingen tror väl på fullt allvar att någona kan rubba Mats, Johnny Johansson i högerstolen och ”gamla Bettan” från SM-tronen…
Lite enklare blir silverfajten, då östgöten Mikael Lindquist med hässleholmskartisen Per ”Börje” Andersson hoppar av Rally-SM, hänvisande till allt för höga kostnader. Synd, för Micke och Börje var ju faktiskt uppe och nosade på Mats flera gånger under fjolåret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *