Klart med final i Rally-SM, två Hörbyåkare till Vännäs och Olofströmare vann Offerdalingen!

Presstop!!!!

I dag kom så beskedet att det blir Katrineholms MK som för tredje gången  i rad får förtroendet att arrangera finalen i Rally-SM 2011. Beskedet kom efter en minst sagt turbulent höst/förvinter och vad det var som till slut gjorde att finalen ändå hamnade i Katrineholm är oklart.

Klubben erbjöd sig redan efter fjolårets lyckade final att ta hand om arrangemanget även 2011, men då sökte Bertil Klarin istället nya lösningar och det blev nobben. Ett beslut som nu ändrats och helgen den 7-8 oktober blir det SM-final.

Med två dagar kvar tills anmälningstiden går ut till första deltävlingen i Sverige-Serien uppe i Västerbottniska Vännäs, har bara två skåningar nappat. Båda tävlande för SMK Hörby och där Ola Wingren står för rutinen med sin ”extremt väl använda” 740:a, medan det för Simon Nilsson mer handlar om ungdomlig entusiasm.
I helgen, Simon fyller tjugo längre fram i år och körde sin allra första tävling för bara ett drygt halv år sedan, provade han för första gången snörally ute på Hovdala. En test som föll väl ut med en enda snurrning/avåkning som resultat för honom och pappa Dan i den gula 240:an.
Samtidigt som detta pågick försökte Ola med hjälp av co-driver Daniel Särbring få fason på ”Grisen” som Volvon kallas. Inte mycket underhåll har gjorts under hösten, men hemma i garaget byttes det krökta fjäderbenet sedan SSR mot ett rakt och nu väntar ännu ett nytt Norrlands äventyr för Ola, Daniel och grisen….
Noterade att det blir ett helnorskt Ford-team i Rally Sweden då Henning Solberg och unge Mads Östberg kör tillsammans i nya M-Sport Stobart Ford World Rally Team. Tredje bilen rattar Mattew Wilsons och det blir naturligtvis nya WRC-Fiestan det handlar om.
Duktige Skoda-åkaren Pelle Sääw med Olofströmskartisen Kalle Lexe började året precis som man avslutade, nämligen genom seger. I höstas var det Marknadsnatta som vanns och i helgen tog man ännu en fin skalp, Offerdalingen.
Pelle började lite avvaktande på de första sträckorna men ju längre tävlingen led ju bättre gick det, konstaterade han belåtet
– Vi tappade en hel del tid på de första sträckorna och låg ganska mycket efter. Inför sista sträckan bestämde vi oss för att göra ett riktigt försök.
– Vi vann sista sträckan med 30 sekunder, jag är mycket nöjd med vår avslutning och jag kände att vi hade lite till att ge om det behövs.
Vi får se Sääw/Lexe även i Rally Sweden precis som i fjol med den röd/vita NH-Skodan. I år kan vi nog förvänta oss en helt annan attack från paret än då, när bilen var en helt ny bekantskap. Störst problem ifjol fick Pelle i kön till målrampen på torget i Karlstad. En regel säger att man aldrig ska köra fortare än du kan stanna. Detta missade Pelle i kön och körde rakt i häcken på en tysk Mitsubishi…
Till sist så har Rally-Labradoren Colin varit helt odräglig hela helgen. Anledningen var att han och ”märkes-kompisarna” petat ner Schäfern från tronen som Sveriges populäraste hund, något som länge irriterat i ”labbe-världen”. Alla vet ju så klart att Labradoren är överlägsen ( obs. detta är Colins åsikt) och nu är äntligen ordningen som den ska vara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *