Sportkanalen sänder WRC, Lima/SRM nöjda med startfält i SM-premiären, 20-strecket passerades i Falköping, danskt tem i Dubai 24h, Loeb blev historisk och Ford-ikon har gått bort.

 Trots en bästa målsättning är det bara att inse att verkligheten gör sig påmind och att jag inte har möjlighet att få med lördagens rallyn i Motorbloggen, det får vänta till söndag.

*

Blev lite glad när jag först upptäckte att SVT ändå sänder ett sammandrag från Rallye Monte Carlo på söndagskvällen. Ännu gladare när jag ser att Sportkanalen som jag faktiskt har är den som kommer att sända från WRC. Exakt hur det kommer att se ut verkar oklart men mycket talar för att det blir mer sändning än när SVT skötte WRC. Precis som när man i fjol bevakade ERC är det Stefan Klemetz och Emil Bergkvist som sköter snacket.

*

Med 119 namn i anmälningslistan till Rally Lima den 4 februari kan man tycka att Lima MS och promotorn SRM skulle vara lite besvikna då detta är långtifrån det antal som normalt kör i Lima. Men så är det inte, tvärtom enligt SRM:s VD Patrik Persson. Då tänker han främst på kvaliteten på startfältet och då i synnerhet på ”huvudklassen” Internationella 4WD med sina 22 anmälda.

Det är väldigt länge sedan, om vi ens någonsin haft så många. Vi är helnöjda med startfältet!

Finns ingen anledning att säga emot på detta då så gott som alla blågula toppförare är anmälda till SM-premiären. De enda av dessa som saknas är Oliver Solberg, Pontus Tidemand och Tom Kristensson, i gengäld har man Ole Christian Veiby på plats.

Foto: Kristian Lindberg

Klar för start är också regerande mästaren, PG Andersson som med skånska Team Skåabs nya Fiesta siktar på en fjärde rak SM-titel som idag känner på bilen i ”Finnskogsvalsen” som föråkare  Hyperfarligt motstånd lär han få av Patrik Flodin Hudiksvall som byter ut den röda Volvo 940:an mot GK Door Teams Polo R5. Comeback gör värmlänningarna Fredrik Åhlin (bild från dagens rally i Torsby) och Dennis Rådström.

Foto: Kristian Lindberg

 Dennis tappade suget efter sin ruggiga krasch i South Swedish Rally 2021 men nu känner sig mogen för rallyskogen igen. Intressant blir också att se vem som har den starkaste uppställningen av Team Nybe (Jonas Åkesson, Fredrik Åhlin, Albin Nordh) eller nya GK Door Team (Patrik Flodin, Jonas Kruse, Christer Hedlund)?

*

Jonas Sandgrens önskan blev uppfylld idag när antalet anmälda till SM Veckan Sprint i Falköping passerade 20-strecket. Fortsatt saknas dock fyra bilar i 4WD för att klassen ska bli SM-värdig.

*

Foto. Hankook 24h

Klockan 15.00 startade Hankook 24h Dubai med danska Poulsen Motorsport på startlinjen i sin ”rödvita” BMW M4 GT3. Så här långt (40 minuter körda) håller Roland Poulsen femte platsen innan han så småningom lämnar över ratt och stol till broder Kristian och kompisarna Kasper H. Jensen och Gustav Birch. 

*

I dag skrev Sebastien Loeb in sig i Dakarrallyts historiebok genom att bli först med sex raka sträcksegrar i par med Fabian Lurquin.

Foto: Red Bull Content Pool

Fem minuter skilde till Nasser Al Attiyah medan Mattias Ekström och Emil Bergkvist som nu fått snurr på sin Audi och slutade trea. En minut skilde upp till totalledande Al Attiyah och då med Loeb som tvåa.

*

I går nåddes vi av beskedet att en av de riktigt stora Ford-profilerna i landet, Kjell Wallin med ELWA Motors gått bort efter en tids sjukdom.

Foto:privat

Kjell var flitigt anlitad både som trimmare men även på att ställa in racer och rallybilar och den som någon gång tävlat med klassiska bilar vet garanterat vem han var.

*

Motorbloggen får sin information via officiella pressreleaser, sociala medier och läsarkontakt. Även från avsändare med av dom godkända kanaler på Twitter/Facebook. Varje läsare får själv avgöra om källorna kan anses tillförlitliga. Till Motorbloggen avsänt material betraktas som OK att publicera utan restriktioner såvida inget annat anges. Mail till Motorbloggen skickas på:  tommy.svensson@kristianstadsbladet.se alternativt motorbloggen@telia.com 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *