Sordo ny Hyundai-etta, vintertest hos Grande, Evans inte nöjd och jag skäms!

2014 World Rally Championship / Round 04 / Rally Portugal // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport
Nog måste det ändå kännas som en käftsmäll för Thierry Neuville när han så sent som i förra veckan gick ut och förklarade att han var säker som ”förste förare” även detta året i Hyundais WRC-team. Han skulle nog kollat med bossen Nandan först, för i dag presenterar denne Dani SordoAS ITS LEAD DRIVER”. Sedan kvittar det hur mycket han ändå försöker släta över detta genom att förklara.

Detta är inte på något sätt en ranking av våra förare, valet föll på Sordo i år!
Detta betyder att spanjoren är tvingad att köra minst tio av de 14 deltävlingarna. Nandan säger också att alla tre förarna, alltså även den färskaste Hayden Paddon kommer att anmälas till samtliga 14. Dock kommer man att alternera då teamet bara anmält två bilar för Märkes-VM. Tanken är att utnyttja deras speciella färdigheter med tanke på underlag och annat.
För mig kvittar det hur mycket än Nandan försöker undvika att Neuvilles självförtroende sänks ytterligare, detta är en som jag ser det markering mot belgaren. Skulle inte bli förvånad om han sitter i en Toyota 2017?

*
Om Hyundai hade lit knivigt att välja så hade Jost Capito hos VW och Malcolm Wilson, M-Sport det lite enklare. Sebastien Ogier blir föga förvånande VW:s nummer ett och Mads Östberg får samma ställning hos Wilson.
Totalt sju team är anmälda till årets säsong och förutom de tre ”fabriksteamen” är följande klara, DMACK World Rally Team (Ott Tänak), Volkswagen Motorsport II (Andreas Mikkelsen), Yazeed Racing (Yazeed Al Rajhi) och Hyundai Motorsport N.
Saknas gör Abu Dhabi World Rally Team där Kris Meeke ska köra med sin Citroén. Även FWRT med stenrike Lorenzo Bertelli, Martin Prokops ”Czech WRT” och Craig Breens nya Citroén-team saknas i listan.

*
BloggAlsdalHar varit mycket vintertest i helgen och bland dom som ägnat sig åt detta är Fredrik Alsdal med kartläsare Christer Carlsson som testat nyinköpta ex. Lars Stugemos R5-Fiesta. Alsdal kände på Forden hos populära Depå Grande utanför Östersund och detta i minus 26 grader. För paret är det först nu Rally Sweden som väntar och efter detta Rally-SM:s barmarksdel.

*
BloggCancerMåste säga att jag är väldigt besviken på Rally-Sverige för tillfället och då handlar det om det minst sagt usla intresset för Henrik Appelskogs fina initiativ, ”Rallyförare mot cancer”. Henrik hade satt upp ett tyckte jag löjligt blygsamt mål med insamlingen, 30 000 kronor hoppades han få ihop. Tänkte på min kollega Lukas Ernryds bokförsäljning för samma ändamå och där man redan är uppe och snurrar kring miljonen. Min förhoppning var att Rally-Sverige skulle åtminstone kunna skramla ihop ett par hundra tusen kronor men efter nästan 20 dagar står insamlingen och stampar på drygt 23 000 kronor. Du läser rätt och mitt blygsamma bidrag som kom in i i början av veckan är fortfarande det senaste. Jag skäms…

*
BloggEvasn2Fick en hel del återkopplingar efter mitt misstag med bilden på Elfyn Evans som jag skrev var från 2015. Flera ”vän av ordning” uppmärksammade misstaget och förklarade att den var från 2014. För att säkerställa att inte misstaget upprepas fick jag en bild av Mats Brodin från rätt år, tack.

*
BloggEvans 2På tal om Evans så är han denna veckas omslagspojke i brittiska Motorsport News. Av rubrikerna att döma är han inte alls glad över att ha fått kliva ner till WRC2. ”Jag blev chockad”, Jag höll inte med om beslutet” och ”Min prioritet är att komma tillbaka i en WRC-bil” är några citat från intervjun med Evans.

*
BloggDakarBorta i Sydamerika kämpar deltagarna i Dakarrallyt på i ömsom lera, ömsom damm. Efter SS4 ser ställningen ut så här med Stephane Peterhansel som ledare före Sebastien Loeb och Carlos Sainz som trea, samtliga Peugeot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *