Solberg utesluten från Rallye France och Ramona Karlsson bröt igen!

Jag bad ju chefen där uppe att lägga ner och sluta dj-las med Petter Solberg. Lydde chefen knappast, tvärt om istället kuggade han upp och nådde nya höjder i samband med Rallye France. En trots allt glad och nöjd Solberg njöt som bäst av tredje platsen när helvetet bröt loss. Plötsligt var den norska glädjen förbytt i ilska och uteslutning.
Vid kontrollvägning av Solbergs Citroén var den fyra kilo för lätt. Vågen stannade på 1196 kg alla tre gånger bilen vägdes. Samtidigt tog då Miko Hirvonen tre nya VM-poäng och ligger nu exakt lika med Loeb inför näst sista deltävlingen Spaniens VM-Rally.
Snacka om att årets upplaga är spännande. Tar Loeb åttonde VM-titeln i rad, vinner Miko Hirvonen sin första eller passeras båda av Ogier? Hitchcock är nog trots allt inte död…
Även i Rallye Lausitz visade Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson att man hänger bra med. ”Power of powder-teamet” ledde faktiskt Grupp N-klassen fram till sträcka åtta men här tog det roliga slut. Sträckan som var väldigt dålig och uppkörd gjorde att tjejernas Mitsubishi plötsligt kastades av vägen och träffade en stror sten. Olyckligtvis så illa att vattenpumpen skadades och gjorde det omöjligt att fortsätta. Så säger Ramona själv på hemsidan.
– Typisk ”raceincident” som det kallas. Visst känns det surt, men vi ser ändå tillbaks på ett riktigt kul och lärorikt rally. Vi glädjs över att vi kunde vara med och konkurrera med de snabbaste WRC- och S2000-bilarna.
– Tack vare den senaste tidens flitiga tävlande har vi fått upp tempot ännu mer. Bilen fungerar klockrent och vi tackar vårt team för ett fantastiskt arbete både inför och under rallyt.
Bäste svensk blev nu Jacob Johansson, Kopparberg som körde in som sjua med Subarun. På fjortonde plats återfinns Simrishamnsåkaren Osborn Ekelund även han i Subaru. Bengt Abrahamsson slutade 22.a och Hasse Gustavsson blev 39:a med Toyotan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *