Internationellt på Åsum Ring, Motorbloggen mot nya höjder och nu är dubbdäcken på gång…

Nu börjar det verkligen röra på sig ute på Åsum Ring hos Kristianstad Karting Klubb. Helt klart är det nu med en internationellt besök redan 2012 då man kör en deltävling i Rotax Max Euro Challenge. Vid årets deltävling i Danmark fanns inte mindre än 26 länder representerade, varav de mest exotiska var Kanada, Sydafrika, Hong Kong och Japan.
– Det är oerhört roligt att vi redan nu kan locka till oss en stortävling. Det är minst ett år tidigare än vad tidsplanen anger i vår “Vision 2015, säger eldsjälen Jörgen Andersson som jublar i kapp med sina klubbkompisar.
– Extra kul är det att Rotax Max Euro Challenge lockar förare från mer än Europa., konstaterar han och fortsätter.
– Med ett startfält runt 200 förare så blir det ett bra avstamp när vi nu kommer in på den internationella arenan. Klubbens långsiktiga mål är att återigen locka hit EM & VM-deltävlingar på svensk mark.
Tävlingen kommer att köras helgen den 23-29 juli 2012. Dessförinnan har man även kört SM i samma klass på Åsum Ring den 17-18 maj.
Fler skäl att jubla, Motorbloggen har nått sin högsta besökssiffra hitintills och i vecka 39 nådde vi toppnoteringen 6921 besökare. Som god tvåa kom Fotbollsbloggen, dock drygt tvåtusen färre och nådde 4745, ändå grattis Patrik.
Nystartade handboll och hockeybloggen har det lite tuffare även om de visar hyggliga siffror, de är ju fortfarande blöjbarna i sammanhanget. Hockey kunde notera 2921 medan handbollsgänget bara hade 1524 besökare. Men det enorma upphaussade golfintresset, hur är det med detta egentligen? Motorbloggen hade 6921 läsare medan Golfbloggen lockade 72, ten and out!
Även över tid visar de motorintresserade framfötterna. På de senaste fem veckorna ligger Motorbloggen i topp i tre veckor och som näst mest lästa i två veckor. Ett stort tack till alla er som hjälper till att visa hur stort motorsportintresse det finns ute bland ”vanligt” folk!
Fick idag tag i Aftonbladet Bil och noterade att i denna fanns deras årliga vinterdäcktest. I förra veckan kom Teknikens Värld med sin, så nu ska jag bara läsa igenom och se om där skett någon dramatisk förändring mot tidigare tester.
Skummade lite lätt och konstaterade att de nya så kallade ”Autobahndäcken” som företrädesvis säljs till folk med bilar i ”premiumklasse”, BMW, Audi, Mercedes och andra dyrare/snabbare modeller De däcken verkade inte ha fallit testlaget på läppen om man säger. Citat som ”Autobahndäcken har livsfarligt långa bromssträckor” borde enligt mitt förmenade verkligen avskräcka från inköp. Om detta ändå inte skulle räcka så måste väl iallafall ”dödskallen” över Toyos ”värstingversion” vara tillräcklig. Om detta lågvattenmärke skriver Aftonbladet bland annat ” … så uselt grepp att all vinterkörning, under alla omständigheter, är både svår och farlig”. Som min gamle lärare på realskolan brukade säga ” såna piller får man utan recept”!
Ber att få återkomma i ärendet när jag läst igenom testerna mer noggrant. Så mycket kan jag dock redan konstatera, att exakt som i fjol visar sig dubbdäcket överlägset på vinterväg. Det är väl också därför vi har en vinterdäckslag för att ha maximal säkerhet på snö och is, eller har jag fattat fel igen?

5 svar på “Internationellt på Åsum Ring, Motorbloggen mot nya höjder och nu är dubbdäcken på gång…

  1. Då var det tid att dra igång debatten om dubbdäck eller ej själv föredrar jag dubbdäck eftersom jag bor på landet men med de senaste vintrarna så skulle det vara obligatoriskt med dubbdäck se bara nu för den tunga trafiken så blir det lag om vinterdäck på drivhjulen.

  2. Efter att varit ute på resa så hann jag ju inte skriva i rätt ämne innan kommentarfunktionen stoppades men denna bild på mästerbloggaren i aktion i Trelleborg får ju inte undanhållas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *