Snart är nya WRC-Fiestan här, Rydell inför WTCC-premiären, superstjärna kör ERC och grattis CG!

BloggFiestaDet är väl ingen större tvekan utan att M-Sports WRC-Fiesta inte är riktigt up to date och både Ott Tänak och Elfyn Evans går i väntans tider på att få sätta sig i den ”nya” Fiestan. Nu hoppas Malcolm Wilson att allt är klart till slutet av maj och deltävling fem i WRC, Vodafone Rally de Portugal.
Lite lustigt att samtidigt som Fiestan är näst intill helt dominerande både till antal bilar och framgångar i R5-utförande, så har WRC-upplagan halkat efter. Kan det kanske till och med vara så att Wilson och hans ingenjörer valt att lägga mer krut på den viktiga R5-marknaden för att få in stålar till företaget? Baksidan av myntet blev då att WRC-bilarnas utveckling mer eller mindre avstannat.
Nu ska det dock bli andra bullar lovar ”bagaren” själv, Wilson alltså och nästa generation Fiesta ska återigen kunna vara med och slåss om, åtminstone pallplatser. Detta ska uppnås med hjälp av vassare motor, bättre väghållning och helt ny elektronik.

*
BloggRydellNär Rickard Rydell nu gör comeback i WTCC väljer han att ligga lågt i förhandssnacket. Rickard tror att både han och teamet får ta de inledande tävlingarna mer som test än race då leveranserna av nya Honda Civic dragit ut på tiden.
I fjol dominerades WTCC av Citroén och nu hoppas Honda att ändra på detta först och främst med hjälp av utvecklad motor. Nu missade Rickard de första officiella testerna i Barcelona som kördes i förra veckan. Istället för att testa som konkurenterna åkte man till shake down i Italien innan bilarna åker över till premiären i Argentina i mars.
Helst skulle man vilja ha fem-sex testdagar uppdelat på olika banor för att lära känna bilen, menar Rydell i Autosport.
Nu får vi ta de första racen som test men när vi återkommer till Europa hoppas jag att vi kan göra lite mer tester och sedan förhoppningsvis vara med på allvar i juni.
Senast Rydell körde full säsong i WTCC var 2009 och dessemellan har det åkts STCC med framgång (bilden) och där han vann 2011. Nu har Honda Sverige och NIKA Racing gått ihop för att ge honom chansen att vinna mästerskapet. Nu ser han framemot Honda-debuten.
Vi är ett litet privatteam men jag vet att man ändå utvecklat bilen mot i fjor då Citroén var en bit snabbare, något som de var tvungna att ändra på…

*
BloggIdrisFinbesök blir det i nästa ERC-deltävling ”Circuit of Ireland Rally”Hollywood-stjärnan Idris Elba kommer till start med en Ford Fiesta i R1-utförande. 42-åringen som blev känd efter rollen som Nelson Mandela i filmen ”Long walk to freedom” som han fick en Golden Globe för.
Elba kör rally som en del av en TV-dokumentär på Discovery TV och där det ska visas hur man kan klara utmaningar och uppnå mål. Välkände VM-co-drivern Michael Orr lärde i veckan som gick ut lite ”tricks” och sedan väntar sjufaldige Circuit of Ireland-segraren Jimmy McRae på att lära ut lite av sina ”skills”.
Tävlingsledaren Bobby Willis var glad över det oväntade finbesöket till det rally som klassas som ett av de allra äldsta, redan 1931 kördes föregångare Ulster Motor Rally.
Jätteroligt att en sådan celebritet vill komma till oss, menade Willis.
Kanske ingen tillfällighet då vår tävling är välkänd och ifjor hade vi 74 000 åskådare och över 14-miljoner tv-tittare följde den spännande tävlingen över de krokiga asfaltsträckorna.
Torsdagen den 2 april drar rallyt i gång med en ceremoniell start i Belfast. Tävlingen ingår även i Junior-ERC vilket betyder både Emil Bergkvist, Opel Adam och Mattias Adielsson, Peugeot 208 finns med i startfältet.
På bilden är det fr. vänster Michael Orr, Idris Elba och Bobby Willis.

*
CG Wilke ordförande i Hässleholms MKIdag säger Motorbloggen stort grattis till Mr Hässleholms MK och Hässleholms största Ford-fantast, Claes-Göran Wilke som fyller 65-år. Ingen lär säga emot när jag menar att ”CG” är en av sydsveriges ja kanske hela landets, viktigaste kuggar inom rallysporten. Att han hinner med att fylla år överhuvdtaget med alla sin jobb vid sidan av ordförandeskapet i Hässleholms MK, är bara det en prestation. För att visa hur eldsjälen ser ut väljer jag att som en liten extra present, visa en bild där han ser väldigt belåten ut. Inte så konstigt heller då CG för en gångs skull sitter bekvämt  i en Opel istället för någon av alla dessa Fordar som han normalt omger sig med. Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *