Mikkelsen talar ut, Åhman byter Corsan mot tysk Opel Adam, Skoda för Tidemand(?) och Alonso kraschade våldsamt!

BloggAndreasNu har Andreas Mikkelsen ”talat ut” i Autosport efter missen i Rally Sweden som innebar att han troligen missade chansen att vinna sin allra första WRC-tävling. Det positiva är att Andreas har tänt till ytterligare ett snäpp istället för att som kanske varit naturlig, gett självförtroendet en knäck.
Det var fruktansvärt svårt att smälta då men nu är jag redo igen, berättar norrmannen.
Vi var så nära i Sverige och om en fajt som den inte ger motivation, då är där inget annat heller som gör dig motiverad. Just nu känner jag mig mer motiverad än någonsin!
Andreas och co-driver Ola Fløene var bra med även i fjolårets upplaga men inte alls som förra helgen. Från det han gick upp i ledning på fredagen lyckades han sedan hålla ”speeden” uppe och ledde fram till den där dj-la vänsterböjen någon kilometer före målet i Hagfors.
Att leda så länge är viktigt för framtiden, nu har vi jämn och hög fart att ta med oss, menar Andreas.
Vinnaren Sebastien Ogier, berömmer också sin teamkamrat.
Andreas gjorde ett ”great rally” vi var tvungna att köra max för att kunna slå honom!
VW-bossen Jost Capito berömmer också och avslöjar även att det var kanske han som pushade lite för hårt.
– Jag sa till honom att ”go for it” och om du hamnar i en snövall, så hamnar du i en snövall…
– Nu gick det inte så bra som vi hoppats, men Andreas är en kämpe och det kommer att gå riktigt bra och detta inom en väldigt snar framtid!

*
BloggSordoOm Andreas är taggad inför Rally Mexico som är nästa anhalt för WRC-cirkusen så är detta nog inget emot Hyundais Dani Sordo. Revbenen har läkt ihop bra efter cykelolyckan och nu är spanjoren på plats i Mexico för de första testpassen.
Testerna har funkat bra och om inget oförväntat händer kommer jag att köra här som planerat, hälsar Sordo på Twitter.
Känns nog inte helt bra ur spansk synvinkel att både Hayden Paddon och Kevin Abbring gjorde så bra ifrån sig i Värmland som de faktiskt gjorde. Ett par ”nollor” i resultatkolumnen för Dani och man vet aldrig vad som kan hända…


Som jag redan fruktade i fredags så blev det verkligen en ”helveteslördag” för mig vilket gick ut över Motorbloggen. Inte nog med detta, Kristianstads hockeylag gick dessutom och vann mot Helsingborg vilket innebär ny match i kväll. Helveteslördagen övergår alltså till helvetessöndag men idag har jag faktist snott till mig tid att skriva blogg. Redan igår fick jag nyheten om att unge och snabbe Opel Corsa-åkaren från Almunge, Pontus Åhman ”gör en Emil”. I klartext betyder detta att Pontus mer eller mindre byter plats med Emil Bergkvist hos tyska Team AUDEX Motorsport och kör för dom i årets  Opel Adam Cup.
Att Pontus besitter stor talang är där ingen som betvivlar och med co-driver Johan Johansson var han klassvinnare i SM-premiären och dessutom fjärde bästa 2WD-åkare totalt. Kontakterna mellan Pontus och tyskarna skedde förra helgen och har gått via gamle förbundskaptenen Anders Dawidson. Snabba puckar alltså och redan idag är Pontus på plats hos teamet för lite snack och inte minst en läkarundersökning.
Med sju deltävlingar i Opel Adam Cup blir det tajt att hinna med Rally-SM och så här långt är det bara finalen i Uppsala som Pontus hoppas hinna med. Cuppremiär blir redan nästa helg den 6-7 mars med ADAC Saarland-Pfalz Rallye.
BloggÅhmanTror knappt att Pontus anade den här utvecklingen när vi stod som publik i samma kurva på Rämmen i lördags. Hur som helst så lär han vara betydligt gladare än när vi träffades förra gången, då packade Corsan ihop på den inledande asfaltsträckan i Snapphanerallyt precis där jag stod placerad. Man kan säga mycket om Pontus sinnestillstånd just då, men glad är inget ord som passar in…

*
BloggPontusI senaste numret av Bilsport Rally &Racing spekulerar man i att Pontus Tidemand kan vara ett namn för Skoda Motorsport. Redan före start i Värmland snackade jag med Pontus som var mycket förtegen om framtiden. Att han hoppades få ihop en WRC2-säsong var dock helt klart och nu säger Pontus ”chef” hos EVEN Management Erik Veiby till tidningen att.
Vi har mycket spännande på gång till Pontus…
Det spännande skulle då kunna vara en plats hos Skoda i deras nya och förväntat mycket konkurrenskraftiga R5-Fabia. Det som talar för Skoda är att Veiby tidigare haft ett bra samarbete med tjeckerna främst genom Andreas Mikklesen som vann IRC-titeln två år i rad med Skoda. I fjol blev Esapekka Lappi EM-vinnare med Skoda och även han är knuten till EVEN Management precis som Tidemand. Sista pusselbiten menar man i artikeln är att co-drivern Emil Axelsson slutat sitt jobb som team manger i Mattias Ekströms rallycross-team EKS. Kan man hoppas att det inte bara är spekulationer utan att där ligger en bit sanning i allt? En ny R5-Skoda i händerna på Pontus vore klockrent. Kanske kan man även hoppas att den svenske importören då hänger på tåget och inte står kvar på stationen som man gjorde när Ramona Karlsson blev historisk som första kvinna att vinna en SM-deltävling i rally 2013. Skoda Sverige, nu vill vi se Pontus bil med en blå/gul flagga på taket!

*
I år fyller racing och faktiskt även rally, legendaren Erik Berger 90 år vilket föranlett Bengt-Åce Gustavsson att skriva en bok om Berger. Nu är det så att Bengt-Åce har bra koll på järnhandlaren från Bengtsfors racingkarriär, det är värre med rallysidan. och nu behöver han hjälp. Bengt-Åke vädjar därför genom Motorbloggen om assistans till boken, ” Erik körde OT-tävlingar från början av femtiotalet med alla möjliga bilar, men en milstolpe var 1956 när han köpte en Fiat 1100 TV. Det var den första bilen som han köpte för att använda enbart till tävlingar. Han köpte snart två Volvo PV också. Han körde rallytävlingar även med SAAB 96 och Ford Cortina och han körde sin sista rallytävling 1965.
 Jag har dels hittat programblad från tävlingar han har deltagit i, men som jag ibland inte hittar några resultat i från (kan även innebära att han har brutit tävlingarna). Omvänt har jag hittat tidningsurklipp med resultat, men då saknar jag i stället datumet för när tävlingen kördes…
Jag bifogar några tävlingar nedan som jag skulle behöva hjälp med.
 1956: ??? Novemberskölden/Nässjö – Fiat 1100 TV – ?
1957: 3/11 Sörmlandsrundan – Fiat 1100 TV – ?
1960: ??? Nyköping – SAAB 96 – 4:a
1962: 3/11 Lidköping/Rörstrandstrofén – Senior – SAAB 96 – ?
1962: ??? Scandiatrofén/Linköping – Senior – SAAB 96 – ?
1963: ??? Rally Bore – Senior – 5:a 
Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se 0703-409300”.


Just när jag ska publicera nås jag av meddelandet att Fernando Alonso kraschat våldsamt med sin McLaren-Honda under testerna i Barcelona. Den tvåfaldige världsmästaren flögs med helikopter till sjukhus där teamet lämnat en officiell kommuniké. Här säger man att Alonso är vid medvetande och pratar, men är föremål för utförligare medicinska kontroller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *