Snapphanerallyt med rekordmånga och så desperation hos Sordo!

Nu är det bara några dagar kvar innan höstsäsongen börjar för alla rallyintresserade i sydsverige. Snackar alltså om Snapphanerallyt i Hässleholm som körs nu till helgen och med rekordstort startfält, över 190 startande. Läste i dagens Kristianstadsbladet att antalet anmälda enligt nye tävlingsledaren Martin Holm, är det högsta sedan 1992. Vem snackade om kris för rallysporten?
En sak förstod jag dock inte i artikeln, ” man fick stänga anmälningsfönstret en vecka i förtid” alltså redan den 23 juli, enligt Holm. Om jag inte missminner mig hade Snapphanerallyt till och med en extra rubrik på anmälningsfönstret om ”efteranmälda”? Min uppfattning var att det istället var ovanligt lite som anmälde sig tidigt, utan alla kom de sista dagarna. Den 30 juli var sista dag, som anmälan var öppen och jag vill minnas att där trillade in nya namn även efter den här datumen. Har jag sett alldeles fel eller?
Såg att paniken tagit ett grepp om Citroénstjärnan Daniel Sordo som kickat sin gamle co-driver Marc Marti. Inget konstigt med att Sordo har fått panik sedan unge Ogier tagit platsen som andre violinist bakom vinstmaskinen Loeb till nästa år. Men att kicka co-drivern och tro att en ny bisittare ska ge honom seger i resterande VM-rallyn, verkar ren desperation om ni frågar mig.
Nu har man ju sett många tv-bilder där harmonin i hytten inte verkat total mellan Sordo och Marti och som vanligt är det ”alltid co-driverns” fel när något gått snett…
Henning Solberg gjorde likadant i våras och ersatte Cato Menkerud med österrikiskan Ilka MInor. Succé inte direkt!
För mig känns det precis som fotbollsspelare som vill att man kickar tränaren när laget spelar dåligt. Rannsaka sig själv istället är inte lika kul!

5 svar på “Snapphanerallyt med rekordmånga och så desperation hos Sordo!

 1. Hej bra skrivet ang Sordo och co drivers stämmer ofta men det finns undantag PG skyllde inte på co drivern i Midnattsolsrallyt,vilket man tackar för .

  1. Hej.
   PG är så stor att han är ”karl för sin hjälm” och erkänner sina misstag, det är nog värre med ”sydlänningarna”…
   Ha det bra
   Tommy

 2. Hej Tommy.

  Det Martin menade var att vi fick stänga anmälan drygt en vecka före den 16/8. Vi hade nämligen tänkt att ha efteranmälan ända fram, men det blev så många som tillkom, att om vi inte stängt när vi skulle beställa noter och Road-book så hade det varit svårt att veta hur många extra noter och böcker som vi skulle ta.
  C G

  1. Hej C G.
   Då förstår jag, men samtidigt förstår jag inte riktigt. Vad är där för mening med att ha en sista anmälningsdag om det är fritt att anmäla sig fram till tävlingsstart?
   Vi ses på lördag, det nya såg kul ut…
   MVH
   Tommy

 3. Jag antar att man bevakar sina egna intressen då när man har ett kontrakt med ett team och vill förändra samarbetet i bilen.

  Skulle inte tro att sordo eller henning skulle sparka sig själv och hoppas på en mer lämplig förare.

  Jag tror att nästa år så kommer henning & ilka vara bra med i leken, då de har bra mycket sträckmil i den nya biltypen, och farten verkar ju finnas där.

  Hur som helst så skall det bli fruktansvärt roligt att se om det blir som man har förväntat sig med det nya reglementet i wrc samt de rykten om tillverkare som skall deltaga.

  Det är väl i oktober som allt skall vara presenterat.
  En annan bra nyhet är ju att enhetsdäcken försvinner.

  Ha så trevligt i rallyskogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *