En liten bön, inget regn på Snapphanerallyt och Stoffe vinner!

Måtte nu vädergudarna vara med Holm/Wilke och de övriga i Hässleholms MK/Snapphanerallyt på lördag! Ser lite darrigt ut enligt den senaste rapporten, kan bli både regn och sol.
Om jag inte minns helt fel så har det regnat kraftigt under tävlingen flera gånger de senaste åren. Minns ett år när jag kom in till service med Kadetten och det stod mer än fem centimeter vatten på golvet. Chefsingenjör ” Eken” fick raskt fram borrmaskinen och borrade fyra rejäla hål i golvet så att vattnet kunde forsa ut. Vi fortsätta tävlingen, lite mer torrskodda. Nu sänder jag en bestämd bön till ”chefen där uppe”, inget regn på lördag, tack!
Ska försöka mig på att tippa ”topp fem”, vilket kan vara nog så knepigt utom i grupp H 4WD, där Stoffe Nilsson är storfavorit. Trots massor av totalsegrar genom åren har Stoffe bara vunnit hemmatävlingen en enda gång tidigare, år 2007. Om han lyckas och varför skulle han inte det, blir han unik som vunnit alla tre ”stortävlingarna” i nordost Skåne i år. Först Kong Christian Race, sedan Lille Mats Rallysprint och så pricken över i på lördag, Snapphanerallyt.
En liten tanke, var är alla 4WD åkarna i helgen? Med endast totalt sex fyrhjulingar anmälda är frågan om klassen snart inte längre är DM-värdig? När DM-statusen försvann för klassikerna i slutet av nittiotalet, var anledningen att det var för få bilar. Då var vi ändå klart många fler än sex bilar …
Så här går det på lördag:

Grupp H 4WD:
1.Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru
2. Åke Jacobsson Emådalens MK Ford
3. Cindy Brüggeman Tjust Mk Mitsubishi
4. Magnus Hägg Trelleborgs MK Subaru
5.Torbj. Gunnarsson Tomelilla MK Mitsubishi

Grupp H 2WD:
1. Thord Johansson SMK Hörby Volvo
2. Kjell Fransson Vimmerby MS Volvo
3. Jocke Kristiansson SMK Hörby Opel
4. Johan Green Hässleholms MK Golf
5.Jonas Åkesson Karlskrona AK Opel

Volvo Original A-förare:
1.Fredrik Menck SMK Motala Volvo
2.Anders Hjälmeby Skillingaryds Mk Volvo
3.Niklas Carlsson Katrineholms MK Volvo
4.Anders Banger Ljusdals Mk Volvo
5.Samuel Lindahl Norrahammars MK Volvo

Egentligen onödigt att köra om det på lördag, nu när jag spikat resultatlistan, eller?

Måste även kommentera att STCC efter fjorton lyckosamma år går i graven efter den här säsongen. Lugn det är inte så dramatiskt som det låter. Istället växer mästerskapet till en internationell serie med tävlingar i både Sverige, Norge och Danmark. Dessutom ändrar man även det tekniska reglementet för att få ner kostnaderna och få fler deltagare. Positivt? Självklart!

7 svar på “En liten bön, inget regn på Snapphanerallyt och Stoffe vinner!

 1. Hej Tommy,kan du förklara det minskade intresset
  för Rally. Hässleholm har över 180 deltagare. Kvan-
  turen har 171 st samma dag.

  1. Hej Börje. Antar att du är ironisk när du skriver ” det minskade intresset för rally”? För inte kan man påstå att intresset minskar med så välfyllda startfält i två tävlingar i nästan närområdet. Har även förstått att det varit många deltagare i förar/kartläsarkurserna som anordnats vilket bådar gott för framtiden. Istället är det bristen på funktionärer som är det utan tvekan största hotet mot rallysporten. Det byggs bilar och köps exklusiva rallybilar i parti och minut medan det på funktionärssidan står i stort sett helt stilla. Skulle gissa på att medelåldern på en rallyfunktionär ligger kring 50+ och då behöver man inte var Nobelpristagare för att räkna ut hur krisartad framtiden ser ut…
   Vi ses väl på lördag?
   Tommy

 2. Hej Tommy !
  Borra hål i golvet räcker nog inte imorron, du får nog banka ner plåten under gaspedalen så du kan trycka ner den lite extra för när du åker ss 5 o har passerat guldkusten o solhemsdungen så har du en fin ”raksträcka” nere ifrån plattan uppför hela backen o vidare mot punkt 41. Där har du nytta av alla hästkrafterna!!!!!!!!!!!

  1. Hej.
   Lär inte hjälpa även om jag skär bort all plåt under gaspedalen, bantar 50 kilo, har solen i ryggen och hemlängtan. Den tuffa uppförsbacken är inget för en 1000-Kadett!
   Om du står därnere och vinkar fram oss med lite glada tillrop och gör vågen, så kan det hjälpa…
   Vi ses
   Tommy

 3. Hej Tommy, självklart ses vi på lördag, vi i KMK har
  ju sträcka 2 där är jag med.Du talar ju om att den
  svåra punkten är funktionärer,håller helt med. Jag
  ställer alltid upp när jag kan, som +70 har man ju
  lite tid över. Jag tycker att man som gammal förare
  har en skyldighet att ställa upp, jag tänker på alla
  som ställde upp när jag körde som värst.8 timmar
  25 grader kallt på natten i skogen. Hoppas vi slipper
  regn på lördag.

  1. Hej.
   Det är tur att rallysporten har sådana som du och dina kompisar Börje. För utan era osjälviska insatser, kvittar det hur många tusenlappar man lägger på en frän rallybil. Utan er skulle det inte finnas några tävlingar att lufta den i!
   Hoppas ni får det torrt imorgon!
   Tommy

 4. Tjänare Tommy!
  Jag skall heja på dig på SS5, men du får passera innan regnet kommer (enligt väderprognosen). De senaste tre åren jag besökt Snapphanerallyt har det regnat, regnat och regnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *