SMK Hörbys RS-premiär är inställd, Jerker i Olsbergs-Subarun, ny Solberg i rallycross och kraschen i SAPA.

Då kom beskedet att RS-premiären, SMK Hörbys Express-Specialen nu på söndag ställs in. Även om den utlovade snöchocken, kaoset, ovädret allt enligt SMHI och kvällspressen än så länge uteblivit till stora delar i mellanskåne, är det dock allt för vintrigt för asfaltrace.
– Vi letar ny tävlingsdag men det är inte så lätt, schemat är tämligen späckat med totalt fjorton RS-tävlingar och tio rallyn i distriktet, konstaterar tävlingsledaren Daniel Wikström.
Därmed ser det att bli Trelleborgs MK och Anderslövsrallyt som blir först ut den 6 april. Detta om den f-bannade vintern ger med sig vill säga…
Skrev igår om Fredrik Grahn och hans nya WRC-Focus och utlovade ett nytt WRC-scoop idag. Enligt uppgift ska Jerker Axelsson ha köpt ”Olsbergs-Subarun” en S10 och har redan gått ut på Facebook och bett om namnförslag på sin nya bil. Är jag rätt på det har både Tobias Johansson, Thomas Rådström och Daniel Carlsson kört bilen tidigare. Blir såklart livsfarlig i händerna på snabbe Jerker som nu på allvar kan utmana i SM-toppen.
En som gått andra hållet är Vimmerbys gladaste ”byggare”, Kjell Fransson. Inte så att Grupp H 940:an ska pensioneras men i garaget snickras det för fullt på en gul VW 1303 till klassiska rallyn. En bilmodell som Kjell både gjorde rallydebut i och vann med. Dessutom hann han med att rulla innan det blev bilbyte till Escort och sedan Volvo enligt en artikel i Vimmerby Tidning.
Inte nog med att Petter Solberg sadlar om till rallycross, nu följer även storbror Henning i fotspåren. Bilen Henning ska köra är en Per Eklund-byggd Saab 9-3 som just nu är under byggnation, enligt Nya Wermlandstidnignen.
– Henning ringde mig förra veckan. I förrgår (söndag) hade jag bara en målad kaross, säger Per Eklund, som intygar att bilen ska bli klar i tid.
Premiären är tänkt på Lydden Hill där så klart även Petter ska åka med sin Citroén.
Henning hyr Saaben av Per som fjol kördes i den amerikanska Global Rallycross-serien och det blir första gången bröderna tävlar mot varandra i rallycross. Han menar även att det blir tufft att rå på Petter, även om han tävlat i grenen senare än lillebrorsan. Nu är detta inget avslut för Henning utan han har för avsikt att fortsätta med WRC-åkandet. Tävlingarna i Norge och Höljes ska Henning dock köra med Saaben då de inte krockar med WRC.
Nu tvingas Noah Milell att stryka i tävlingskalendern, budgeten går inte ihop.
-Det stämmer! Vi får i dagsläget stryka den kommande WSK tävlingen den 7 april samt de båda VM deltävlingarna, berättar pappa Niklas.
Noah Milell som gör sin första säsong i KF3 klassen gjorde ett bra intryck i sin internationella debut på South Garda banan. Visserligen fick han bryta, men hann med att visa sin kapacitet
-Klart att det är trista besked, nu när man fått mersmak efter premiären i Italien. Men det är en del av sporten, så nu får vi ta ett race i taget, säger Noah.
För några veckor sedan skrev jag om när Anders Nilsson gjorde en våldsam luftfärd med sin röda GSi-Kadett i SAPA-Rallyt. Av en slump trillade bilder fram från kraschen när jag städade en låda på jobbet. Hyfsad smäll om man säger…
Efteråt stod Kadetten parkerad ihop med Tomas ”Gullabo” Janssons tilltufsade Audi och så en liknande Ascona. Var det Mats Persson från Karlskoga, är där någon nostalgiker som minns?

8 svar på “SMK Hörbys RS-premiär är inställd, Jerker i Olsbergs-Subarun, ny Solberg i rallycross och kraschen i SAPA.

 1. om jag minns rätt så var SOWalfridson/jag nyrullade ute på gärdet och alla som försökte åka ”kartor” blev lurade där! även Mats Jonsson var illa ute men klarade svängen. En av kartläsarna kom ut ur bilen efter rullning och sa att ”någon gam” hade kapat träden efter att han hade ”rekat/tjuvtränat”

  1. Hej.
   Själv kom jag till böjen av en ren slump, har för mig att vi mötte en tilltufsad Stecka på väg in på sträckan? Men som sagt minnet är lite grumligt…
   Stämmer med träden, men enligt lokalbefolkningen på plats var det bonden som skogat och ingen gam.
   MVH
   Tommy

 2. Mats Persson är det som står där med en ledsen ascona. Regnumret o kaross står nämligen hos mig och jag köpte bilen av mats 2006

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *