Skamvrån för bloggaren, kartläsare omkom och Mikaelas första topp-fem placering med Sciroccon.

Rätt in i skamvrån för Motorbloggaren, visste mycket väl att Mats Andersson körde ett av teknikens stora mästerverk, alltså Kit-Car AstranSvampabanan i fredagens Österlensprinten. Ändå svamlar jag om att ”Protonen bara sprätter med framhjulen” när det skulle vara Astran, oförlåtligt men sant. Saab-freaken Bengt Åkesson var inte sen att informera mig om misstaget och skickade även bild på ”snyggingen”, tack Bengt!

På hårddisken fanns även att Terese Lennartsson körde sin från i Eslöv ”kraschade” blå Kadett till sjätte platsen totalt. Men som sagt, inte alltid att alla kablar sitter i rätt hål…

*
En ny dödsolycka drabbade rallysporten i helgen. I australiensiska Rally of Queensland, deltävling i Asia Pacific och Australiensiska Mästerskapet omkom en lokal co-driver på den fjortonde specialsträckan. Namnet på den omkomne har ännu inte släppts då anhöriga inte blivit underrättade. Rallyt vanns av finska stjärnskottet Esapekka Lappi.
Känns som att det är lite för mycket av den här varan i rally för tillfället. Självklart är en enda olycka en för mycket och nu med två dödsolyckor med kartläsare inblandade på kort tid känns det inte helt bra. Nu har jag inga uppgifter vad som hände down under” men sporten behöver absolut inte mer uppmärksamhet av den här tråkiga sorten.

*
Bättre och bättre dag för dag sjunger man i visan man och detta stämmer på Mikaela Åhlin-Kottulinsky som tog sin första Topp-fem placering på Norisring i VW Scirocco R-Cup.
-Mitt mål var en topp-tio placering och det började dessutom riktigt bra med en sjunde plats på fria träningen, hittade en bra känsla, berättar Mikaela.
– Fokus var på att först få till en bra start och försöka undvika att bli attackerade i den första hårnålen. Jag kom ut som sjätte bil och sedan började jakten…
Efter en krasch i en av hårnålarna så blev det gulflagg och pacecar, Mikaela kom iväg bra och låg på en fjärde plats med läge för en pallplats.
Jag hade en push-to-pass knapptryck kvar och min plan var att använda det sista varvet, men någonting gick fel och racet flaggades av ett varv för tidigt, säger Mikaela.
Värmländskan körde i mål på en 4:e plats totalt och 2:dra plats i Junior-cupen.
Vilken glädje, helt enkelt bara lyckokänslor från topp till tå!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *