Simrishamns MK laddar för gruspremiär och FIA beslutar om Rally Sweden!

Idag skiner solen, grannen tvättar sina motorcyklar och det känns att våren är på gång. Mest bekymrad har jag varit för gruspremiären, Simrishamns MK gör comeback som rallyarrangör med Simrishamns Mixen den 2 april, men det är lugnt menar Rickard Nilsson i arrangörsstaben.
Visserligen har inte tjälen släppt riktig på Österlen, men det går snabbt bara det blir lite sammanhängande dagar med plusgrader, menar Rickard. Hur som helst någon tanke på att ställa in finns inte, då ska det hända något drastiskt på väderfronten!
Så här långt, det är cirka två veckor kvar till anmälningstiden går ut, har man 45 anmälda. Inga storfräsare ännu, men de lär dyka upp annars blir jag förvånad. Förr, på åttio och nittiotalet drällde det av SM-åkare i Simrishamnsmixen för att slipa bort rattrosten. Att det blir så i år är inte helt säkert då första SM-rallyt på grus, South Swedish Rally inte körs förrän första helgen i juni. Tidigare låg SSR i mitten av maj och då fanns inte så mycket grusåka att välja på för avrostning. I år däremot lär man ha kommit igång i hela landet långt före junimånad, vilket kan minska intresset för en Österlentripp redan den 2 april. Då har många knappt avslutat vintersäsongen…
Idag avgörs om Rally Sweden får VM-status även 2012 vid FIA-mötet i Paris. Redan vid målgången lovade den svenske FIA-representanten Lars Österlind att det var till nittionio procent klart med VM 2012. Osvuret är naturligtvis bäst men jag, precis som ”rallybossen” Bertil Klarin är inte orolig för beslutet, det blir en Värmlandstripp för mig även till nästa år!
Klarin vill precis som FIA, utveckla samarbetet med Norge. Till nästa år vill han köra tre sträckor på andra sidan gränsen, dessutom med en så kallad ” remote service” inlagd.
Tror absolut detta är rätt väg att gå, samarbete istället för strid om vem som ska få VM-status!
I mitt förra blogginlägg fick jag en ganska hätsk kommentar där min bristande ”rallyerfarenhet” gjorde att signaturen ”Rallyfreak” ställde frågan om det inte fanns någon annan som kunde skriva i bloggen, då ” inläggen var under all kritik”. Kan bara konstatera att problemet är ganska enkelt löst för ”Rallyfreak” och andra som tycker som honom, sluta läs Motorbloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *