Loeb vann i Mexiko, exakt som Motorbloggen tippade!

Vad var det jag sa redan i fredags, Sebastien Loeb vinner i Mexiko! Nu blev det en oväntat lätt seger sedan ledande teamkompisen Sebastien Ogier åkt av på söndagens första sträcka och förstört vänster framhjul. Marginalen till tvåan Miko Hirvonen blev betryggande 1,38, långt som en månad ungefär…
Jari-Matti Latvala slutade trea över fem minuter före Petter Solberg som då sinkats av den trilskande bensinpumpen på Cittran. Petter tog dock lite revansch och körde in som tvåa på sista sträckan ”power stage” och fick två extra VM-poäng. Snabbast här var Hirvonen som leder VM efter segern i Värmland och andra platsen här.
Det är faktiskt så här att Norge ägde Rally Guanajuato genom fyran, Petter Solberg, femman Mads Östberg och sexa slutade Henning Solberg. Det är inte bara på skidor som Norge är vassare!
Det blev som jag befarade, svårt för Fordarna i Mexiko och vet inte riktigt varför det blev så. På pappret är bilarna likvärdiga, men i verkligheten verkar det skilja en himmla massa. Jag menar en och en halv minut före Hirvonen och över två minuter före Latvala det snackar man inte bort precis…
Nu är jag lite orolig att detta inte var någon tillfällighet, utan är rädd för att Wilson-pågarna får svårt även i nästa VM-tävling i Portugal om tre veckor. Kanske har man något extra trumfkort i bakfickan, annars blir det väl som i Grevinnan och betjänten, ”same precidiure as last year…”
Har fått lite verbala mothugg om min åsikt om Northug men det bryr jag mig inte om. Osportsligt, vad är det för snack han var ju snabbast. Såg inte heller att han försökte hindra Hellner från att åka förbi…
Sedan var det härligt att Love Generation, helt nykläckta i tjejpopfabriken inte fick röstarna på sin sida i Andra chansen. Oraklen ”firma Nunstedt/Larson ” rasar i kvällsblaskorna över att folk inte förstår vilken fantastisk låt det var. Hörde Bert Karlsson på radio och han menade att det som skiljer honom och orakelduon är att han lyssnar på låtarna innan han tippar vem som vinner. Oraklen däremot tittar och bländas av vem som skrivit låten i det här fallet Redone. Då måste det bara vara bra, skit i hur det låter!
Skyll på lokalpatriotism, men visst var Pernilla Andersson kvällens största artist. Med sin röda gitarr och kliniskt rent från dansare, sprängt glas, Carolafläktar och akrobater stod hon där rätt upp och ner. Gjorde sin grej och borde gått till Globen!
På väg hem från hockey i Glimåkra tryckte jag i en gammal samlings-CD i bilen och ut strömmade ”Gasen i botten” med Eddie Meduza. Nu är Meduza i rockhimlen, men annars tänk att skicka honom till Dusseldorf och saken hade varit klar. Varför görs inte sådan musik längre Christer Björkman?

4 svar på “Loeb vann i Mexiko, exakt som Motorbloggen tippade!

 1. Hur kan Norge äga genom att komma 4a, 5a och 6a? När 2 finnar är på pallen? Har ni ingen med lite mer rallyerfarenhet som kan skriva i den här bloggen? För alla inlägg som jag har läst är under all kritik.
  MVH Kristian

  1. Hej Rallyfreak.
   Alltid kul med lite inlägg i synnerhet från sådan med ”stor rallyerfarenhet”. Själv har har jag bara hållit på med detta sedan 1968, kört 2-300 hundra tävlingar, varit på 36 Svenska Rallyn plus ett otal SM och andra tävlingar, varit aktiv i tävlingledning i fyrtio år, fått Guldratten av Svenska Bilsportförbundet så vad kan väl jag om rally, inte ett dj-la smack enligt dig…
   Det jag menade, är att tre norrmän är fler än två finnar bland topp tio i Rally-VM.
   Sedan måste man ju läsa Motorbloggen med lite humor men det tycker kanske du är fel?
   Ha det bra
   Tommy

   1. Nej, jag bara undrade. För folk som förstår vad dom pratar om skriver tex. inte att PG kommer bli andreförare i Ford, det finns inte på världskartan. Då hoppas jag verkligen att du var ironisk. Wilson han tar emot PG med öppna armar för att han finansierar bilen själv. Dum vore Wilson annars, han vill ju att alla bilar rullar som ska rulla. Latvala kör både skjortan av PG plus att han har ekonomin som behövs. Av vilken anledning skulle han då byta ut Latvala?
    A, men vad har det med saken att göra? Om norrmännen är fler? Det är placeringarna som räknas. Och plus att Hänninen kom topp 10, bara så att du vet. I en super 2000 bil till och med? Känns som att du borde ha mer koll än mig på detta, men det verkar inte så. Jag är ju bara en vanlig pojkspoling som bara har ”sysslat” med rally i 7 år kanske.
    Tack för mig
    Hej

    1. Hej.
     När har jag skrivit att PG skulle bli andreförare i Fordteamet? Sedan tror jag inte att Wilson är så cynisk som du tydligen vet att han är. När jag pratade med Wilson på Rally Sweden fick jag inte alls den känslan när det gällde PG , tvärtom . Men du har kanske fått bättre information när du har pratat med honom?
     Men som jag skriver i dagen blogginlägg, så är det högst frivilligt att läsa Motrobloggen. Gillar man den inte så slutar man läsa så du inte får nattsömnen förstörd.
     MVH Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *