Schildt: SBF utsatt för bluffmakare, Tidemand klar för Junior-WRC och mörkt för RS-premiären!

Det går knappast att undvika att kommentera Svenska Bilsportförbundets ”svindlande affärer” där jag på vissa forum till och med pekas ut som deras ”försvarsadvokat”. Inget kan vara mera felaktigt, det jag kommenterat är istället mer ”de som vet hur allt ligger till” medan jag tycker man bör vänta med kritik till fakta finns på bordet. Nu finns detta och då tycker även jag att handlandet av de två styrelseledamöterna som haft ansvar för ekonomin är förkastligt och absolut värd att kraftigt kritisera.
I dagens Helsingborgs Dagblad finns en artikel som skingrar de flesta dimridåerna och där SBF-ordföranden KåGe Schildt berättar vad som hänt. Han säger där.
– Två personer i vår styrelse, som hade ansvar för att placera våra pengar, har råkat ut för riktiga bluffmakare som lurat dem med bland annat höga räntor.
I början av december förstod han att allt inte stod rätt till och drog då direkt i handbromsen.
– Jag visste inte vad som hänt och det är svårt att veta allt som händer bakom min rygg.
Detta var inte heller första gången som liknande saker hade hänt enligt Schildt.
– Den här gången gick det snett eftersom våra styrelseledamöter blev lurade. Dessbättre kunde vi sätta stopp för det i tid och vårt arbete de senaste månaderna har gjort att förbundet inte förlorar en krona på detta.
I stadgarna står att man ska placera en del av pengar som förbundet får som överskott så att de ger bra avkastning. I ljuset av detta så var alltså inte handlandet från de två styrelseledamöterna fel, men tanken var naturligtvis aldrig att de skulle hamna i händerna på bluffare. Nu har de båda lämnat sina uppdrag och kommer att ersättas vid förbundsmötet i april.
Nya rutiner har också upprättats berättar Schildt till HD.
– Från och med mötet i januari i år gör styrelsen en kontroll varje månad hur och var vi placerar våra pengar.
– Det är tragiskt för de inblandade. Vi har tidigare haft en bra policy för hur vi ska placera pengarna och nu kommer vi att vara ännu mer noga att följa den.
Med detta känns det som en avslutning av affären, även om där kanske fortfarande finns många frågetecken. Kanske hade varit bättre att förbundet lagt ner mer kraft och energi på den sportsliga delen och överlåtit resten till ”stekarna” på Stureplan…
Känns inte som att den officiella sidan för Junior-WRC är så där uppdaterad. Först idag kom resterande fem förares namn och däribland så glädjande Pontus Tidemand. Övriga fyra är Marius Aasen från Norge, Michel Burri, Schweiz, Yeray Liemes, Spanien och så estländaren Sander Päru.
Inte har det blivit bättre utsikter för RS-premiären i Hörby nästa söndag. Nu har man till och med plussat på med snöfall både lördag – söndag och självklart minusgrader hela veckan. Annars är Silver-Voc:en klar för ”take off” och idag har Roland klätt den i de av VOC-General Fransson beordrade Mekonomenfärgerna. Inget som stör mig, vilket jag verkar vara nästan ensam om man får tro inläggen på VOC-gästboken. Roland gnällde dock över att de vita ”nummerlappsdekalerna” är för stora på en fyrdörrarsbil och på detta hade jag en bra lösning.
– Förbjud 244-modellerna, det är det enda raka!
Roland höll inte med om min smidiga lösning så det blir nog så att Black Beauty ändå finns på startlinjen med vita lappar trots allt. Fast troligtvis inte till nästa helg, tyvärr…
Skrev häromdagen om ”Silver-Sladden”, Anders Lindströms nya Volvo 940. Som bekant är jag med i gruppen ”Våga vägra Facebook” och missar då självklart en massa skvaller och annat. En som inte är med i gruppen, tipsade mig att bilen tydligen ska delas med mer vilde än tame Robin Sandberg från Växjö. Med Robin bakom ratten finns det ännu större anledning att behålla namnet ”Silver-Sladden”!
Från den störste ”Blue Oval-fantasten” i stiftet, Ulf Olofsson fick jag idag ett erbjudande han hoppades jag inte kunde motstå. En T-shirt (se bilden) som han och Malcolm Wilson hoppas jag skulle bära vid högtidliga tillfällen. Får nog fundera på detta och återkommer…

2 svar på “Schildt: SBF utsatt för bluffmakare, Tidemand klar för Junior-WRC och mörkt för RS-premiären!

 1. Min första bil var enFord Escort Mk2 1.6 rolig men ack en sån skitbil.

  Första och förmodligen sista bilen av det märket i min ägo.
  Såvida inte plånboken får ett rejält uppsving och ger mig pengar till en GT40.
  Den tröjan är enbart för att lura folk helt enkelt!

  Sen soppan med ”utlånade” pengar är enbart tragiskt.
  Ingen som kan hinta vilka som försökt lura förbundet?

  Mvh Kennet

 2. Förbundets överskott? Hur kan man placera överskottspengar när man går med underskott? Dålig ursäkt för dålig styrning….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *