Mörkare och mörkare för RS-premiären, Kimi Räikkönen vann F1-premiären som jag tippade och ingen ”mini- Janne J.” i bloggen!

Just nu cirkulerar det inne i hjärnan mest kring väderleksrapporterna inför nästa helgs RS-premiär i Hörby. Tyvärr ser det minst lika mörkt ut idag som tidigare med förväntat snöfall tisdag, onsdag och fredag. Till detta ska där sedan läggas minusgrader mer eller mindre dygnet runt hela veckan. Är väl ingen överdrift att påstå att Kung Bore inte verkar vara på rallyhumör precis…
Pratade även med WRC-åkande Jocke Grahn som har ett finger med i Simrishamns MK som svarar för SSRC-premiären den 13 april. Österlen är redan nu snötäckt och ska få ännu mer av den vita varan, men Jocke har ännu inte gett upp. Iskallt (lite fyndigt?) avvaktar man åtminstone till påsk innan beslut tas om premiären.
– Magkänslan säger att det vänder efter påsk med många plusgrader och då försvinner snön snabbt.
– Så här mycket jobb som vi lagt ner vill man ju inte bara se försvinna, utan nu är det bara att hoppas, menar han.
Jocke är inte ensam om att hoppas, utgår från att alla Sydsveriges rallyfantaster gör likadant.
Om Simrishamnarna har det tufft är det kanske ännu värre för Trelleborgs Mk som har en vecka mindre innan det är dags för Anderslövsrallyt, första deltävlingen i Södras Rally-DM. Budskapet till ”han där uppe” är därför enkelt, skippa snön och skicka istället sol och värme…
Mads Östberg lyckades med sitt längdhopp med bil i Parken i Trysil. I femte försöket och med 145 km/t flög Mads med WRC-Fiestan exakt 60,48 meter och satte därmed världsrekord för hopp med bil på snöunderlag. Mads menade dock att det går att hoppa ännu längre men med förutsättningarna den här kvällen inför tusentals jublande landsmän, gick det inte.
– Jag klarade inte att få tillräckligt hög fart för att hoppa längre, men kanske nästa år, menade Mads.
Minns ni mitt tips i fredags om vem som vinner VM för Formel 1 i år? Tippade Kimi Räikkönen och i Melbourne-premiären visade Kimi direkt att bloggaren har koll. Kanske jag skulle börja tippa Formel 1 istället för WRC, där ser mitt cv inte lika bra ut om man säger…
Kimi och Lotus-teamet hade vinnartaktik genom att bara göra två stopp för att byta däck, alla andra bytte tre gånger. F1-proffesorn Fredrik af Petersén konstaterar också.
– Kimi gjorde verkligen skäl för sitt smeknamn Iceman, som han fick av sin förre chef Ron Dennis hos McLaren. Inte lilla minsta misstag under de 58 varven.
Tvåa slutade kollega Bosses kandidat, Fernando Alonso och trea Sebastien Vettel.
Själv har jag aldrig haft förmånen att se Kimi köra F1-bil utan mitt samröre med honom handlar enbart om Rally Sweden där han av mig fick namnet ”sur-Kimi”. Inte en enda gång såg jag honom le eller på annat sätt visa att han tyckte det här var kul. Att han inte jublade i målsvängen på Sågen (bilden) har jag dock lätt att förstå.
Just nu i SVT1-programmet Landet Runt visar man hur Jennie Lee Hermansson sladdar runt i snön med Mitsubishin medan Marica Renheim hoppar över henne med sin snöskoter. Visst är det konstigt att det ska till tjejer om det ska bli något motorsportaktigt i tv. Kan det bero på att de är bättre på att sälja sig än killarna till media och sponsorer. Kan det verkligen vara så enkelt?
På MiV:s forum rullar SBF-debatten vidare men bitvis är där nu delvis ändrat fokus. Plötsligt är det jag som hos en del skribenter ( självklart är alla anonyma och skriver under signatur) som är måltavla för ilska och bitterhet. Inga problem det bjuder jag på men vill ändå påpeka att någon ”mini-Janne Josefsson” har jag inga ambitioner att bli. Motorbloggen är ämnad att på ett hoppas jag, trevlig och enkelt sätt berätta om vad som händer inom motorsport med fyra hjul och då företrädesvis rally. Ni som förväntar er något annat måste jag även i framtiden göra besvikna!

3 svar på “Mörkare och mörkare för RS-premiären, Kimi Räikkönen vann F1-premiären som jag tippade och ingen ”mini- Janne J.” i bloggen!

  1. Nu vet jag inte hur det ser ut på Österlen, men bor själv i Skurup, 1,5mil från Anderslöv och här har vi ingen snö. Det har varit plusgrader hela dagen och strålande solsken. Och Simrishamns MK har idag lagt upp en bild på facebook från målet på ss4 och vägen ser lite blöt ut, men helt snöfri iaf. Självklart ser det inte bra ut med den utlovade snön som ska komma i veckan, men blir det inte någon galen snöstorm så borde vägarna kunna se bra ut när det är dags.

  2. Problemet med Anderslövsrallyt är enl mig att de skogspartier som finns på de sträkor som vi brukar köra, inte består av av högsta vägkvalité. Vägen blir lätt genomsur och om solen inte kommer åt vägarna så kommer de inte att torka tyvärr. Och som Daniel skrev, det ser inte bra ut om det kommer mer snö i veckan. Trelleborgs MK och Arlövs Mk annordnade en träningsdag i lördags då man fick känna på grus igen. De första 100m var i körbart skick men i övrigt när man kom in bland träden så blev underlaget i stort sätt okörbart. Det blev mer test för bil än förare. Vi håller tummarna och hoppas på det bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *