SBF-Schidt ensam skåning i Midnattsolsrallyt, Hörby-team kör på Nürburgring, Gumball från Köpenhamn och ”Grön bilist” på besök!

De tre ”sista” alternativt ”senaste” att anmäla sig till Midnattsolsrallyt (vet faktiskt inte om anmälan är helstängd eller det går att efteranmäla sig?) blev färgklicken Annie Seel, Janne Sellholm och Hundkojeåkaren Roland Appelskog, nu totalt 157 bilar. Anmärkningsvärt är att bara en enda skåning finns i anmälningslistan, SBF-basen KåGe Schildt. Inte ens den flitige elektrikern från Gärsnäs, Nisse Schön kör årets upplaga med någon av sina sin Mersor.

*
Rallycross photos © QNIGAN.COMCarlos Sainz får utsäkta men ur svensk synvinkel är Patrik Sandell klart intressantare i helgens X-Game rallycross i Barcelona. Tävlingen körs inne på olympiastadion i Barcelona och X Games-organisationen räknar med ända upp till 40.000 åskådare.
– Jag ser verkligen fram emot denna tävling, att få köra så nära publiken är något jag verkligen älskar, säger Patrik.
Tävlingen är koncentrerad till en enda dag med enbart 75 minuter träning.
– Tror att hela upplägget med att genomföra tävlingen under en och samma dag passar mig. Jag är van att se banan två gånger och sedan ge järnet, säger Patrik med flera säsongers erfarenhet från Rally VM.

*
BLOGGSilverKan inte undanhålla er denna fantstiska bild från Älmhults MK som vill göra reklam för Silverratten den 1 juni. Visst ser man nöjda ut efter att ha lyckats få ner tre trästolpar mellan alla stenar i den frutkbara ”madjoren” norr om Killeberg...

*
20130515-134919Fick igår ett pressmejl från Mikael Olsson som i helgen ska köra 24-timmars på Nürburgring och på startgridden finns svenska Team Häggenäs Auto hemmahörande i Hörby. Tänk, jag hade inte en aning om att det försigick den typen av aktiviteter utmed Slagtoftavägen, ett hyggligt kort stenkast rån mitt eget hus. Deesutom jobbar min brorson Dennis på samma företag och har aldrig ens nämnt ett ord om detta. Säger kanske en del om honom och då är han ändå en av mekarna i Silvergris-teamet
Team Häggenäs startar med tre förare, Anders Levin, Jonas Carlsson och då som sagt Micke Ohlsson. De två sistnämnda har redan hunnit med att köra två tävlingar på Nürburgring i år. Micke Ohlsson har varit en välkänd profil i Sverige, sedan debuten 2003 i Formel Ford och han vann så sent som 2011 Swedish GT.
– Vi har jobbat hårt inför 24-timmars och vi känner oss väl förberedda och deltog i de två första VLN-tävlingarna på Nurburgring nu i vår.
– Ser detta som en fantastiskt möjlighet att köra mot alla fabriksteam på plats, menar Jonas Carlsson.

*

I samma tävling kör även Richard Göransson dessutom i två olika BMW:er Z4 GT3 med tror jag större ambitioner än Team Häggenäs.
– Jag har sett fram emot den här tävlingen sen i höstas, säger Richard. Nu är det äntligen dags och att få förmånen att köra både bil #25 och bil #26 är stort.
– Det kommer att bli en stor påfrestning både mentalt och fysiskt, men jag är förberedd och taggad för att hjälpa BMW att ta sin 20:e seger i loppet.
Totalt 220 bilar med 800 förare ställer upp, ett hyggligt startfält kan jag tycka!

*
I helgen, närmare bestämt på söndag drar drar alla trafikpolisers mardröm och alla gatnissars våta dröm igång, det är dags för Gumball 3000. Nu gör arrangörerna allt för att tvätta bort ”buskörningstämpeln” och bland annat Nissan ställer upp med ett eget team i den omdiskuterade tävlingen. Modellen som Nissan-gänget ska åka är en 370Z Nismo och detta är allra försa gången man kör en sådan bil i ”tävling”.
Gumball 3000 startar den här gången från Köpenhamn och detta klockan 09.00 på söndag morgon från Rådhuspladsen. Men hela lördagen kan bilarna ses på och omkring Rådhuspladsen innan man ger sig ut på den 500 mil långa banan. Man passerar tretton olika länder innan det är målgång i Monaco i samband med Monacos GP den 26 maj.

*
Har misat att kommentera TV 4 Sports sändning från South Swedish Rally som visades i tisdags klockan 22.00. Inte mycket att klaga på som jag ser det, trettio minuter är inte lång tid om man vill göra en heltäckande rapportering. Hade fått till bra körbilder, spännande incar och även lite dramatik iform av rullningar med mera. Det enda jag fortfarande inte fattar är varför man inte presenterar resultaten i de SM-klasser som faktiskt körs. Istället för fyra klasser väljer man att presentera det som att där är två klasser i SM, 2WD och 4WD vilket gör resultatlistan svårtydd och faktiskt helt felaktig och detta helt i onödan. Kanske är detta en fin pik till SBF inför framtiden att minska ner till två SM-klasser…

*
Den 17 augusti är det dags för Øresundsrallyt igen men den här gången blir det en heldansk affär med start i Köpenhamn och målgång i Roskilde. Elbilsjippot uppblandat med lite klassiker har aldrig varit någon större succé vad jag förstått, även om PR-nissarna försökt få oss att tro något annat. Kan inte påstå att jag sörjer att man nu enbart kör på andra sidan Öresund!

*
I går var där storfrämmande i Kristianstad då en av Gröna Bilisters 1100 medlemmar, Mattias Goldman besökte oss för att dela med sig av sin outsinliga ”kompetens”. Goldman var inbjuden för att berätta hur kommunen redan om knappt sju år ska vara fritt från fossilbränsle. Spännande tyckte han det var och berömde berörda politiker och tjänstemän för att man här låg i framkant. Resten av Sverige har 2030 som mål men inte i ”Christians stad”, här ska man vara bäst i klassen. Säger som jag brukar ”keep dreaming”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *