Om en timme stänger Midnattsolsrallyt med Opel-Nalle anmäld, Sainz och Loeb kör rallycross…

Om någon timme, detta skrivs klockan 16.30 stänger anmälan till Midnattsolsrallyt och det har tagit sig på slutet, just nu 154 anmälda. Fortfarande saknas ”kändisarna” vilket jag faktiskt tycker är helt OK och att rallyt därmed får en mer sportslig vinkel än tidigare år. Som det ser ut nu är det omöjligt att tippa en vinnare, du får ursäkta Kenneth Bäcklundh men du är bland favoriterna men där är du absolut inte ensam. Frågan är om Escorterna Kenneth kör så klart en sådan, räcker till mot nya ”pop-bilen” i sammanhanget Volvo 240?
I sista stund damp där ner det allra roligaste namnet på länge, Björn ”Nalle” Johansson som åker med sin gamle kartis Anders Olsson. Tyvärr inte i en Ascona 400 utan i en Kadett GT/E, även detta en bil där Nalle skördade stora framgångar. Boxholmaren fick en gång frågan av mig om vilken rallybil han tyckte allra bäst om att köra?
– Den finns inte, svarade Nalle.
– Men om jag hade fått välja en optimal bil så blir det en Kadett GT/E med Ascona 400:ans motor!
Detta var alltså långt före allt vad fyrkrafs och annat modernt påfund, då en riktig bakhjulsladdare fortfarande var en vinnarbil både i SM och VM. Det var tider…

*
Men som sagt jag ser det inte som att MSR nu blir ointressant i avsaknad av ( man kan så klart fortfarande hinna kasta in en anmälan) Blomquist eller Waldegård för att nämna några kända namn. Tvärtom ger detta nu mer en rättvis bild av klassikeråkandet i Sverige. För inte är det så att de båda f.d världsmästarna figurerar så där värst flitigt i Rallyklassikernas övriga tävlingar…
Ser redan framemot ett riktigt spännande och framförallt ovisst Midnattsolsrally. Vet att inte alla håller med, men det känns faktiskt som att ”vanligt folk” återtagit kontoll över rallyt vilket känns som absolut rätt väg. Rally och ingen kändsiparad om jag får välja!
Rallycrossen blir allt hetare och nu gör även Carlos Sainz debut i arenavarianten av rally. För Carlos del handlar det om hemmaracet ingående i X-Games i Barcelona som körs nu i helgen. Självklart blir det en Polo med den ”röe tjuren” som ska föra den gamle rallyvärldsmästaren runt banan.
– Jag provade bilen i Portugal efter den förra deltävlingen i Rallycross-EM, säger Sainz i en pressrelease inför eventet.
Allt gillade inte Carlos med bilen och det har därför jobbats för att få den i toppform inför debuten. Här får han tillfälle att rejsa mot andra stjärnor som Ken Block och Travis Pastrana. På plats finns även Patrik Sandell som ligger trea i mästerskapet efter premiären i Brasilien. Leder gör Scott Speed ( kan man ha ett tuffare efternamn i den här branschen än ”fart”???) före finnen Toomas Heikkinen.

*
Även Sebastien Loeb ska åka rallycross men detta på EM-nivå hemma i Frankrike. När EM gör come back på banan i Lohéac står Loeb på startlinjen i någon sorts samarbete med Petter Solberg. Detta blir Loebs andra framträdande, ifjol i premiären vid X-Games i Los Angeles vann han och det blir väl samma sak sista helgen i augusti. Undrar om Loeb är medveten att han nu missar ännu en chans att köra TV-Svängen som körs för 49:e gången samma helg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *