Kubica leder på Korsika, Rally Sweden gillas av FIA, Ford Sverige vet att motorsport finns och så Ljungby i helgen!

Efter fyra sträckor av dagens sex är det polskt i topppen av Tour de Corse genom Robert Kubica. ERC-tävlingen hade fram till sträcka fyra helt dominerats av Craig Breen i sin Peugeot men här blev det problem i form av punktering höger bak men åtföljande avåkning.
– Mitt misstag, böjen tajtade till mer än jag räknade med. Träffade bergsväggen och det är över…
– Jag är så besviken, så fruktansvärt besviken, förklarade en nästan tårögd Breen på ERC:s hemsida.
Istället klev Kubica fram och leder med drygt sju sekunder till Bryan Bouffier och med ERC-ledaren Jan Kopecky som trea ytterligare en sekund efter.
Rallyt går i mål på lördageftermiddag.

*
Nu är Rally Sweden nära ett treårs kontrakt med FIA som WRC-arrangör enligt vd Glenn Ohlsson i NWT. Årets upplaga fick mycket beröm av FIA vilket är en av anledningarna att man vågar tänka lite mer långsiktigt i Karlstad.
– Vi har fått otroligt höga betyg rakt över. Det är därför vi sitter där vi sitter.
– Vi är en av ytterst få arrangörer som diskuterar ett långsiktigt avtal, avslöjar Glenn.
Glenn har även lite nyheter inför 2014.
– Då ska vi utveckla det historiska rallyt ännu mer och kanske införa en företagsklass.

*
Idag kom där ett pressmejl från Svenska Ford som handlade om motorsport. Jo ni läser rätt, Svenska Ford skickar mejl om motorsport, i det här fallet handar det om kommande tävlingar i Global Rallycross. Innehållet var mest gammal skåpmat men bara det faktum att man från ”Stockholms-Ford” medger att det finns något som heter motorsport är ett stort fall framåt. Kan man hoppas på fler mejl framöver och då gärna med riktiga nyheter? Som t.ex att man från högsta ledningen gett order att Jonas Olsson, regerande svensk mästare i Otrimmat 2WD att han omeddelbart ska förses med en R2-Fiesta för resten av säsongen.
Tror att Sverige är unikt i den här branschen.  Bara här det kan hända att den svenske mästaren året efter guldet, vankar omkring som åskådare som i helgens South Swedish Rally. Tror att man i andra likställda länder sett till att utnyttja Jonas SM-guld i marknadsföringen och naturligtvis gett honom chansen att försvara guldet. Men hos Ford vet man väl inte ens om att Jonas vunnit guld i en av deras produkter?.
-Skandal, sa Bull.
– Helt rätt, skandal, sa Bill.

*
I morgon är det dags för andra deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen, Midsommardansen i Ljungby. Nu med utökat antal anmälda till 131. Tippar så här.
4WD:
1. Stoffe Nilsson Subaru
2. Ingvar Andersson Subaru
3. Peter Nilsson Mitsubishi
Alla 4WD-åkare får ursäkta men detta vinner Stoffe om inte bilen krånglar och det gör den ju sällan, det är en Subaru!
BloggMattis2WD:
1. Mattis Olsson Toyota
2. Morgan Eriksson Volvo
2. Max Svensson Volvo
Alla tre kommer med fyra ”extra DM-tävlingar” i ryggen genom att de körde SSR. På slutet kände man återigen Mattis sedan han fått på, vad jag hörde sina gamla stötdämpare. Behåll dom så vinner du!

*
BloggHäggNär vi är inne på Ljungby så kom där mejl från Kristian Lindberg, kartis till Trelleborgs Magnus Hägg och detta i form av en ren solskenshistoria. Dessutom punkterar den myten att smålänningar skulle vara snåla. Så här skriver Kristian:
” Tack för tårtan!
När vi i Team Hägg Motorsport senast var och körde rally i Ljungby 2011, fick vi en positiv upplevelse som bara måste få berättas.
Vi hade kört färdigt och lastat rallybilen på släpparkeringen, frågeställningen var om vi skulle köra in till stan som Fredrik och Sammy med Volvon för att gå på restaurang. Det var inte så lockande att köra in med hela ekipaget, först hitta parkeringsplats och sedan trängas med allt folk som var i stan då det ju var SSR med SM, NEZ och DM. Vi hade i princip beslutat oss för att hitta någon vägkrog en bit på vägen hemåt då de dök upp.
En bil med 4 glada medelålders män svängde in på parkeringen, de vevade ner fönstren och hängde ut ur bilen och sa:.
– Ni har kört rally idag, va?
– Ja, svarade vi såklart.
– Då måste ni vara hungriga, eller hur?
Jo, det var vi ju överens om att det var vi. Två av de nyanlända hopade glatt ur bilen och öppnade bakluckan, pekade på en stor fin smörgåstårta.
– Vi kommer från en fest där den här blev över, vill ni ha den? Det är bättre den kommer till nytta än att vi måste slänga den.
Så stod vi där med tårtan och såg bara bilen susa iväg lika kvickt som den dykt upp. Snabbt fick vi ringt till Volvoåkarna för att bjuda in dem till festligheten. Fram med bord och stolar ur servicebilen, papperstallrikar och bestick, nu var det fest.
Tack det glömmer vi aldrig.
Hägg Motorsport / Kristian Lindberg”.

*
BloggSkylt1Skulle idag köra från Broby till Hässleholm men blev tveksam, när där direkt efter Broby dök upp skyltar som talade om vägarbete plus att man lagt på småsten över hela vägen. Tillägstavlan talade dock om att det var enbart ”0,2-3,0km” som eländet med 50 km/t gällde. Jag fortsatte och det är bara att konstatera att den skyltansvarige har klara problem med avståndsbedömning. Vägarbetet ja där var inga jobbare så klart, bara lössten på vägen och detta varade i strax över 12 km.BloggSkylt2 I Norra Ströö stod en likadan skylt som i Brobyänden och detta strax intill vägvisaren mot just Broby som visade ”Broby 12 km”. Hur kan det bli så här?

*

Till slut får jag väl skryta lite med Motorbloggens besöksiffror i vår. Toppnoteringen de senaste senaste sju veckorna var 14 666 besök/vecka och detta trodde jag skulle slåss med råge av Handbollsbloggen. Med fullt av olika finaler i superheta handbollsstaden Kristianstad i huvudrollen,  borde det så klart vara en lätt nöt för handbollarna att knäcka Motorbloggen? Close but no cigarr, som vi säger, toppnoteringen blev ”bara” 9 884 besök/vecka. Fotbollen skuggade med 8 932 besök/ vecka medan Golfen har uppenbara problem, 653 besök…

Trevlig Pingst.

6 svar på “Kubica leder på Korsika, Rally Sweden gillas av FIA, Ford Sverige vet att motorsport finns och så Ljungby i helgen!

 1. Rätt säker på att Stoffe skulle kunna köra baklänges genom alla sträckor imorgon och ändå vinna.

  Fight om silvret får det bli!

 2. Volkswagen Sverige skriver och rapporterar rätt så mycket om både WRC och Rallycross på sin officiella facebooksida! Det är ju med en början, att de förstår att det finns stort intresse av motorsport i Sverige.

  1. Hej.
   Jo VW har förstått det betydligt bättre än Ford. Men det hade varit ännu roligare om man även engagerat sig på hemmaplan i t.ex Rally-SM. Ford har ju bil både för 4WD och 2WD men lyser helt med sin frånvaro, mycket tråkigt kan jag tycka…
   MVH
   Tommy

 3. Tommy, du skulle åkt till Östergötland. Det pekar mer och mer på att Opel-Nalle snart startar i en Ascona 400 vid en motordag i Finspång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *