Sandell vann Midnattsolsrallyt, Bäcklundh fick tidstillägg, Rallysäkerheten analyseras och fin Admiral…

Stämmer resultatlistan som jag nu läser från Midnattssolsrallyt så blev det verkligt antiklimax där Patrik Sandell mycket överraskande vinner sedan Kenneth Bäcklund fått tio transportprickar. Prickar som jag åtminstone inte tidigare lagt märke till. Nu vinner Patrik Sandell med Tuthill-Porschen med 6,5 sekunders marginal till Bäcklund. Måste kännas väldigt surt för Kenneth som lett rally efter sträcka fyra där Andervang blev ”retired”. Även om jag verkligen unnar Bäcklund segern är jag ändå glad för Patriks skull, han visar nu oavsett om han vunnit eller blivit tvåa vilken jätteduktig rallyåkare han är. Första gången i en Porsche, dessutom onotat och att då gå åstad och vinna förtjänar respekt, stor respekt.

*
Tyvärr känns det som att jämten alltid befunnit sig i skuggan av t.ex Daniel Carlsson och PG Andersson. Detta trots att han både kört och även vunnit minst lika många internationella tävlingar som värmlänningarna. Ändå har Sandell helt orättvist kan jag tycka, aldrig blivit lika poppis i rallykretsarna. Dessutom är där en viktig skillnad mot Daniel och PG, Patrik tävlar fortfarande på högsta nivå om än inte i rally för tillfället utan Rallycross. Stort grattis Patrik säger Motorbloggen och ett lika stort grattis till tvåan Bäcklundh.
Trea slutade Mats Myrsell och först på fjärde plats hittar vi bästa 240.a i händerna på Mats Thorszelius. Sist i topp-fem kom Peter Göthberg.

*
Avslutningen av rally kördes gemensamt med Slottssprinten och där blev det Toyotaseger genom Kjell Sandberg, 4,9 sekunder före just PG Andersson och Niklas Hägg som trea.
I 2WD-klassen var det Suzuki i topp genom gotlänningen Johan Holmberg , en halv sekund före Fredrik Eriksson medan Daniel Röjsel körde in som trea. Småländske Opelåkaren Markus Theorin slutade fyra med Corsan.
Min klubbkompis i SMK Hörby, Tom Kristensen fick län för de många milen från Hörby till Katrineholm genom en andra plats i VOC:a-klassen bak Emil Carlsson.

*
Hörbyseger blev det i fredagens RS-DM Svampasprinten där Tommy ”Krull” Andersson tog BMW M3:an allra snabbast runt Svampabanan. Tänk, han till och med slog Asfaltkungen och dubble SM-vinnaren Mats Andersson med nästan två sekunder. Trea blev även det en Hörbyförare Jocke Kristiansson medan Hässleholms Rolf Grybb slutade fyra. Först på femte palts kom bästa 4WD-åkare, Hässleholmaren Ingvar Andersson.


Riktigt kul var att Thord” Todde Bagare” Johansson fått ordning på den trilskande Volvomotorn och körde in som femma. En motor som spolierat hela säsongen för Todde. Bilen lånades även ut till co-drivern Emil Månsson som vann C-2WD och faktiskt bara var lite över två sekunder långsammare än ordinarie ”chaffis”…

*
Göran Tyrbjörn har hört av sig och vill dela med sig av de hitintills inkomna åsikterna om hur säkerheten i rally ska förbättras. Så här skriver Göran, ”Hej igen.
Jag får så mycket ”input” i dessa frågor och alla som svarat har ganska klara åsikter om varför det är så många olyckor/personskador. Det känns bra att rörelsen har ett så stort intresse i detta, kanske större än vad man tror. Jag hoppas naturligtvis på fler ”input”.
Man kan dela upp det hela just för stunden i:
1: Farten
2: Noter
3: Däcken
4: Fordon
5: Utbildning/Rutin
Nu gäller det inte bara förstå, utan vidta åtgärder och se resultat av åtgärd!
Göran Tyrbjörn
Bilsportens stöd och analysfunktion
Svenska Bilsportförbundet”.

*
BloggKIAVankivas Mattias Lindberg blev bäste Team Kia-förare i Falkenbergs STCC-race med en fjärde plats i andra heatet.
Första racet blev så jäkla jobbigt när växellådan gav upp, bilen kändes perfekt och jag hade segern inom räckhåll. Jag var jättesnabb, hade lätt kunnat ta förstaplatsen där, menade Mattias som inte lät sig nedslås av motgången.

*
Min Opelkamrat Göte Karlsson förstod hur jag kände det när jag kom till Åhus och fick se Opel som sponsor till strandhandbollen. Göte tröstar,BlogAdmiral” Hej, Tommy!
Läste om din fruktansvärda upplevelse med att Opel sponsrar bollsport. Själv missar jag MSR p.g.av kusinträff, men åkte till Billesholm i torsdagskväll för att besöka veteranbilsträffen där. Där fick jag se en superfin Opel Admiral. Inte som rallybil men den hade blivit sjuhelsikes bra att dra transportsläpet med.
Mvh
Göte K.”.
Tack Göte det värmde och visst hade Admiralen prytt var helst den dykt upp…

7 svar på “Sandell vann Midnattsolsrallyt, Bäcklundh fick tidstillägg, Rallysäkerheten analyseras och fin Admiral…

  1. Hej.
   Jo han gör ju det, men som hos de allra flesta (antar även hos dig och andra uppe i nordvästra hörnet) finns så klart en dröm om att en dag kunna byta till en Opel…
   MVH
   Tommy

  2. Hej Ulf.
   Visst gör han det, men som de allra flesta (antar att det även gäller dig och övriga i nordväst) drömmer han att en dag få byta till Opel.
   MVH
   Tommy

  1. Hej.
   Fick nu förklaringen till min miss. Martin Berglund hade minutfel på sträcka tre vilket uppenbarligen rättades till efter klockan 17.30 när jag kollade resultatlistan. Så grattis Martin!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *