Bäcklundh toppar Midnattssolsrallyt, Dicken sabbade presenten, rallyvandaler och bloggaren i fosterställning…

Andra dagen av Midnattsolssrallyt blev inte riktigt lika dramatisk som torsdagens där det blev stort manfall. Tråkigast var så klart att ledande Sig Andervangs dikesbesök resulterade i en krökt bakaxel och därmed exit från rallyt.
Med en sträcka kvar av fredagens etapp att åka är det nu BloggBäckisKenneth Bäcklundh som leder och detta tämligen komfortabelt. Europamästare Mats Myrsell ligger tvåa med Porschen över halvminuten efter och som trea ännu en Porsche i händerna på Patrik Sandell. Patrik är dock bara åtta sekunder efter Myrsell. Ännu tajtare är det bakom, där Mats Thorszelius är bästa Volvoåkare på fjärde plats, 2,6 efter jämten. Sist i topp-fem är Per Göthberg. Favorittippade Stig Blomquist får inte alls till det med quattron, ligger tolva men nästan tre och en halv minut bakom Vara-expressen i toppen. Tack för bilden Pierre Skytt.

*
Store rallyprofilenBloggDick1 Dick ”Dicken” Larsson verkar har fyllt 60 år och då uppvaktats av kompisarna med start i MSR. Hur som helst verkar det inte som att Dicken vårdat sin present så väl av bilderna som Anette skickade från serviceplatsen i Östhammar. BloggDick2En rejält strykning ser 140:an ut att behöva…

*
Precis som i går är jag inte man att tyda resultatlistan för BloggTomasRegularity men en bild på SMK Hörbys representanter i klassen, Thomas Nilsson och Margaretha Danelius i Trana-Kopian kan jag fixa.

*
Rallyvandaler syntes uppenbarligen också i trakterna av rallyt. Eller rättare sagt är vandaler för milt utryckt. Rune Nilsson skickade en bild där beviset syns tydligt. BloggFordPå den av ”Runes Roliga Rallyresor” hyrda Opel-bussen har man totalt respektlöst bara klistrat ett Fordmärke över den klassiska ”Opelblixten”. Vad blir nästa grej, graffitimålning inne i Lunds domkyrka eller?

*
I helgen är det dags för Västkust-Loppet i Falkenberg, alltså STCC.Blogglindberg 2 Vankivas Kia-åkare Mattias Lindberg var snabbast av ”de gule” och står i ruta tre i första heatet i morgon.
I första kvalet fick jag inte till något riktigt bra varv. Jag vet vet inte varför men det kändes bättre i andra kvalet vilket är konstigt eftersom det brukar bli sämre ju mer man kör med däcken. Men att bli sexa är helt okej, menade Mattias.

*
Emma Kimiläinen i sin nya Saab står i pole position i första racet och Fredrik Ekblom har samma position i andra.

*
Kristianstads Jens Edman hade också en hygglig”dag på jobbet” står i ruta två i starten av V8 Thunder Cars. Vid sin sida har Jens Andreas Ahlberg och direkt bakom kommer så Alexander Graff och Alx Danielsson.

*
En kort och dessutom sen blogg idag och detta skyller jag helt och hållet på den s.k handbollsfesten eller Åhus Beachhandball Festival som drog i gång i dag. BloggCykelKunde inte undgå att visa vad som sker när man ställer en flott Lexus på området avsett för cykelparkering. Inte så lätt att trixa sig ur den röran…

*
Men egentligen är jag i psykisk fosterställning så att överhuvudtaget kunna skriva en blogg är ett under.BloggAdam Vad ser jag när jag kommer in på handbollssanden, jo att Opel är sponsor till bollkastandet. Först hånade jag Suzuki för att man vände sig till flipp-flopp-publiken som kollade på strandfotbolll istället för till som jag tyckte mer passande, rallyfansen. Inte f-n hade jag då förväntat mig att Opel av alla märken skulle svika mina ideal. Snacka om ett hugg i hjärtat!

*

Trevlig helg

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *