Sandell vann i Kina och Ur- Kräbblebodaren Hasse J. laddar för Rally-SM 2012!

Att Patrik Sandell i par med Pär Almqvist skulle köra hem Rally Fogang, finalen i det kinesiska rallymästerskapet var väl ingen högoddsare direkt. Efter första dagen ledde Sandell komfortabelt med Skoda Octavia Kit-Caren och söndagen fortsatte i samma spår. Sandell vann tolv av de femton sträckorna och säkrade därmed teammästerskapet för Skoda Red Bull China. Ikväll firar man för att sedan jäkta hem till Jämtland och fortsätta jobba för ett bra upplägg till nästa säsong. Inget verkar klart trots att det är lite ”fem i tolv”, blir det ännu ett år i IRC eller taggar man upp till S-WRC? Eller ve och fasa, det blir inget alls. Usch tänk inte så, klart att han fixar det…
Märks tydligt att säsongen är i det närmaste slut. Häftigt är det då att Jäntlands MK är så pass tuffa att man kör årets sista rally, Nyårsrundan den 30 december. Lite av Sandells hemmamarker, men hans namn fanns ännu inte bland de knappa tjugo som så här långt anmält sig.
En som verkar vara riktigt på hugget är ”Ur-Kräbblebodaren” Hans Johansson som gjorde smygcomeback i år. Direkt var han med i toppskiktet med den gröna 240:an, bara det att lacka nybygget grönt istället för original ”Kräbbleboda-orange”, indikerar att Hasse vänt till ett nytt oskrivet blad i karriären. Bland dem som anmält sig till klassiska Bergslagsrallyt den 14 januari finns Hasse och numera verkar det vara klart att Mathias ”Benke” Bengtsson sköter notläsandet i den gröne.
Bergslagsrallyt blir en bra genomkörare för Hasse och Benke inför premiären i Rally-SM, Rally Uppsala två veckor senare. Även här är paret snabbt ute och har redan anmält sig.

Ser även att Mats Thorszelius planerar för en SM-comeback, nu med en Subaru Impreza i Otrimmat 4WD. Häftigare grejor gäller för Dick Wicksell som haft stora problem med den nyinköpta WRC-Subarun. Hela året har kantats av strul för Uppsalaåkaren som vad jag vet, inte kört någon tävling alls sedan jättekraschen i Snapphanerallyt för några år sedan, var det 2008? Nu verkar det dock vara klart för start och vid sin sida har Dick som vanligt Niklas Fransson. Blir klart spännande att se om han kan utmana, Mats Jonsson, Eddie Hörbing och inte minst bäste skåningen i Trimmat 4WD, Joachim Grahn från Åhuskärr…

3 svar på “Sandell vann i Kina och Ur- Kräbblebodaren Hasse J. laddar för Rally-SM 2012!

 1. Det är nog inte Benke (Ryds MK) som skall åka med Hasse. Det är en annan Mathias Bengtsson (Grimslövs MS) och han har åkt med Hasse några gånger i år bl.a TV svängen. Dom kom på 11 plats i SSRC och kom nästan med i finalen trots att dom bara körde 3 tävlingar. Tror att dom fick samma poäng som bröderna Fransson. Det är ju kul att dom försöker utmana i SM.

  1. Hej Laban.
   Ser man fördelen med en blogg, att man blir korrekt uppdaterad. Skulle ju vara förbjudet att ha två killar med samma namn och samma intresse i närområdet kring Kräbbleboda, eller?
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *