Första positiva från STCC, Rydell är klar medan Ramona behöver en ytterligare halvmiljon för att nå Rally-VM!

Första ”positiva” nyheten från STCC-lägret kom idag från Chevrolet-teamet med regerande mästaren än så länge iallafall, (hur många dagar är det sedan finalen kördes?) Rickard Rydell som förare, här är det STCC som gäller 2012. Vem som ska agera andreförare eller kanske till och med en tredjeförare är ännu inte klart.
Tomas Engström och Honda verkar också luta åt STCC-spåret, här är dock fortfarande inget spikat. Klart är däremot att Seat och Alex Danielsson väljer att fortsätta med ”riktiga” bilar. Allt medan serien fortfarande väntar på besked från Kristofferson och Tema biogas.se. Känns som att det senare är nyckeln till om STCC ska leva upp till förväntningarna som ”Kungaklass”. Utan motståndet från Volkswagen känns det så här långt som att Rydell annars kan ” lean back and enjoy the ride…”
Var det slutet på VM-karriären eller bara på Citroénåkandet som Petter Solberg satte punkt för i Bettega Memorial? Oavsett vilket, var det en lyckad final då Petter vann hela skiten före en hemmaåkare som jag skam att säga, aldrig hört talas om. Andrea Daviszios eller något åt det hållet slutade tvåa före min(i)-favoriten Kris Meeke medan Latvala körde in på fjärde plats.
Fortfarande ligger Petters klara uttalande fast ” inget mer privatteam för mig, nu är det Wilson och M-Sportspåret som gäller”. Frågan är bara om Wilson plockar in honom i värmen, eller väljer framtidslöftet Ott Tänak före en gammal världsmästare. Misstänker dock att norrmannen har en liten ”hemgift” med sig i bagaget som kan komma väl till pass om nu Ford skulle få för sig att strypa kranen. Å andra sidan vet man så klart inte hur och om Tänak även han, har en ryggsäck fylld med stålar för en plats i WRC-Fiestan. Lär dock inte ta många dagar innan alla frågetecken är uträtade…
Ett par som kämpar för en VM-plats är Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson. Här handlar det dock om det lite mänskligare, ur ekonomisk synvinkel åtminstone, P-WRC. Otrimmat 4WD som klassen heter i Rally-SM är ju en ”billig” möjlighet att åka VM. Billig och billig, för tillfället saknar Ramona en halv miljon kronor för att drömmen ska bli verklighet. Hon saknar alltså en halv miljon och det är nu som citattecknen kring ”billig” kommer fram. Ramona och Miriam har redan skakat fram 3,5 miljoner!
En full VM-säsong kostar alltså svindlande fyra miljoner. Ramona är dock hoppfull, de sista lovorna ska bara in så enkelt är det. Hon tvekar inte heller över att använda just det ”tjejiga” som argument i pengajakten.
– Som tjej har man fördel, för det innebär extra PR för sponsorer eftersom vi blir enda kvinnliga ekipaget i VM!
Hade egentligen behövt skaffa fler tummar med tanke på alla som ska hållas framöver. Det är Ramona och Miriam, sedan är det PG och Flodin för att inte tala om Patrik Sandell. Får inte glömma Fredrik Åhlin och lillasyster, listan kan göras lång. Då har jag dessutom glömt alla på det lokala planet och inte minst mig själv. Mer blygsamt, här håller jag tummarna för att Silver-VOC:en ska funka utan problem 2012!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *