Ryktena surrar i WRC, Petter Solberg äkta legend och Safari-Ralyt på gång!

Luften eller Twitter, Facebook och andra media surrar nu för fullt av rykten inför WRC-året 2016. Det mesta surrar kring Citroén och M-Sport, där det senaste gällande fransmännen är att det kan bli aktuellt att dra ner på rallysatsningen. Ett förslag lär ryktesvis finnas att enbart köra sex utvalda WRC-tävlingar till nästa år vilket inte verkar så positivt.
Ett annat rykte säger lite mer positivt, att Mads Östbergs ratt hos Yves Matton i princip ska vara säker för 2016. Frågan är då om Mads nöjer sig med att enbart köra sex tävlingar, något som definitivt innebär att han är borta från allt vad medaljchanser heter…BloggMeeke kopia 2
Tror inte heller att Kris Meeke är så sugen på att enbart åka halva dussinet tävlingar under ett helt år? Idag konstaterar Meeke på wrc.com att inte bara Citroén utan även de andra VW-utmanarna borde byta fokus.
Volkswagen har vunnit 34 av 39 tävlingar och det är inte raketforskning precis att förstå att de är totalt dominerande för tillfället, menar Meeke.
Istället för att som nu fokusera på att komma tvåa, måste vi ha störst fokus på att bli etta och utmana VW!
Om jag får säga något till Meeke, detta är nog lättare sagt än gjort…

*
Även hos M-Sport signaleras konstigheter eller vad kan man annars kalla detta att Ott Tänak och Elfyn Evans enligt rykten ska dela bil till nästa år? Varken hackat eller malet menar jag såvida inte Mr Wilson enbart ser till att placera sig högre upp i Märkes-VM. Å andra sidan krävs det då en stabil, snabb och säker försteförare för att den planen ska gå i lås. Kan denne då heta Neuville i efternamn?

*
BloggHyundaiLite fräckt är det att Hyundai lät en av Wales-bilarna göra ett snabbstopp på Piccadilly Cirkus i London på sin väg hem till Alzenau.

*
BloggSolbergI dag säger vi stort grattis till Petter Solberg som idag firar sin 41:a födelsedag. Även det att Petter i samband med Rally Wales GB utsågs till en alldeles äkta ”Rallylegend”.
Även kring Petter snurrar rykteskarusellen och där ett av dessa säger att Rallycross-världsmästaren planerar för en come back i WRC. Ett rykte som jag mer än gärna velat se förvandlas till sanning…

*
BloggPorscheI morgon är det dags för det historiska East African Safari Rally och nu har det körts shake down utanför Mombasa. Team 4 Healths Roger Samuelsson/Robin Friberg passade då även på att besöka en skola och visa upp sin Rally-Porsche. I morgon ska man även hinna med att dela ut begagnade glasögon till behövande barn förklarar team chefen David von Schinkel som ser fram emot tävlingen.
– Det är så härligt att vara tillbaka, alla människor är så vänliga och Kenya är verkligen vackert.

*
Till sist så viskade en liten fågel i mitt öra att där är något häftigt på gång till Midnattssolsrallyt 2016. En mellansvensk rallyprofil har planer på att inhandla en riktig klassiker-värsting, en bil som får allas hjärta att klappa ännu fortare. Lovar att återkomma med närmare detaljer längre fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *