RS-premiären närmar sig och mesta rallyfamiljen heter Lindh!

Med en knapp vecka kvar av anmälningstiden till barmarkspremiären, SMK Hörbys RS-tävling Express-Specialen har drygt fyrtio förare anmält sig. Självklart är regerande RS-mästaren och fjolårssegraren Mats Andersson från Eslöv bland dessa. Men ”Kungen” har utmanare och vassast under fjolåret var Hässleholms Ebbe Nilsson. Nu laddar han dessutom om med ännu grövre hagel i jakten på Mats, både en nybyggd Puma Kit-Car och en ”Golffyra” Kit-Car står tävlingsklara hemma på gården utanför Sösdala. Verkar som Ebbe gett sig bara f-n på att nu ska skalpen klippas…
Laddar om gör också hemmaföraren Tommy Andersson som framgångsrikt åkt en gammal väl använd 2,4 liters Ascona. I fortsättningen blir det en finskbyggd BMW M3 som ska frakta runt Kranägaren på RS-tävlingarna.
I DM-klassen för Volvo-Original kan det bli Peugeot-seger? Jo det är riktigt, de minsta grupp N-bilarna går in i samma klass och detta har gjort att SMK Hörbys Anders Palmquist, oftast med dotter Anna till höger, byter märke. Den stora Volvon får stå i malpåse och en vass fullpreppad asfaltbyggd Peugeot 106 kliver fram istället.
Till motorfamiljen nummer ett i de här sammanhangen kan utan tvekan utnämna Familjen Lindh från Hässleholm. Till premiären är både pappa Stefan, storebror Joakim och systern Viktoria anmälda. Stefan lär komma till start med samma Toyota Starlet som han haft massor av strul med tidigare. Förhoppningsvis fungerar den bättre den här gången, förra året bröt han med tekniskt fel redan på första specialprovet.
För Joakim är det ljudet av den välgående sexan i BMW-kompakten som kommer att ljuda över Hörby nästa söndag. Lillasyster Viktoria gör tävlingsdebut och har valt en något beskedligare Golf för Grupp E-klassen. Undras vad man snackar om vid middagsbordet hos Lindhs när alla samlas…

5 svar på “RS-premiären närmar sig och mesta rallyfamiljen heter Lindh!

  1. Hej.
   Vi får väl se? Just nu är jag mest nöjd med att ha fyra asfaltdäck till Volvon, fick ju bara med tre i affären…
   MVH
   Tommy

 1. Hej Tommy,

  Tack för ditt inlägg!
  Det ska bli spännade att premiär köra! Vi får väl hoppas att jag har bättre tur med min bil än vad Pappa har haft.

  Vi ses på tävlingen!

  /Viktoria Lindh

  1. Hej.
   Ska du matcha pappas oflyt, då måste du nästan bryta på transporten till första specialprovet…
   Lycka till alla tre!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *