Rörigt i WRC, kör Mini eller ej och Noah tar karten till Italien!

Nu verkar det mer än lovligt rörigt i WRC. Först avslöjade Motorbloggen vad man redan visste i Danmark, nämligen att tevesändningarna från Rally Sweden är i stor fara. Kort efter detta chockbesked började det så droppa in att BMW vill sparka ut Prodrive och detta omedelbums. Enligt brittisk media ska Münchengubbarna vara missbelåtna med hur det aktade f.d Subaru-teamet sköter VM-satsningen. Dock och detta är viktigt att påpeka, Prodrive vill inte alls kännas vid ryktena utan planerar för att Danny Sordo tillsammans med en s.k ”paydriver” ska åka åtminstone stora delar av VM-serien, med nästa stopp i Karlstad.
Paydriver blev helt plötsligt Patrik Sandell uppdaterad till, vilket ställde till problem med designen på hans, jag nöjer mig i fortsättningen med beteckningen WRC-Mini. Prodrive ville ha samma stuk på sina bilar och efter lite pysslande fick man ihop denna med ursprungstanken, blått och gult. Tjafset mellan Prodrive och BMW hoppas jag nu inte sätter några käppar i hjulet för Sandell inför framtida VM-tävlingar. Men med tanke på hur det brukar bli när ljuset i tunneln äntligen tänds, då står där ofta någon illvillig dj-el och släcker…
I helgen är det nytt genrep för Pontus Tidemand i norska Rally Finnskog. Den här gången nöjer han sig med att åka 2WD Skoda, huvudsaken är att hålla i gång resonerar Pontus.
– Är perfekt att få så många fullfarts-mil i kroppen så nära Rally Sweden även om det blir i en tvåhjulsdriven Skoda Fabia R2 som Evenrally har till förfogande.
Strul verkar också storebror Solberg och tillika Pontus styvpappa Henning ha. Norsk media gör gällande att ekonomin i ”Go fast-teamet” inte medger några större utsvävningar. Nu verkar det ändå klart att Rally Sweden ska köras men sedan är det lite mera dimmigt. Henning värmer även han upp i Rally Finnskog men för honom i en lite ovanlig bil, en ”gammal” Mitsubishi i WRC-utförande.
Hårdsatsande och superproffsiga Richard Göransson tuggar på med förberedelserna inför det stora språnget nästa helg. Mini-WRC:n har kommit och i den trivs Richard helt förträffligt. Från Jämtland rapporterar han.
– Dagen idag har varit helt fantastisk. Att få köra en WRC bil på en fantastisk vinterväg som var preppad av Pål Grande är obeskrivligt. Bilen reagerade på minsta lilla input från mig. Precis som en racingbil. I morgon fortsätter vi testandet fast denna gång i Kall!
En som inte dras till snö och kyla är Kristianstad Karting Klubbs unga löfte Noah Milell, detta trots att pappa Niklas alltid bär en mössa gjord för som det ser ut, extrem kyla..
Om några veckor drar Noah och teamet till Italien för att köra ett rejält testprogram innan allvaret börjar här hemma.
-Det blir en optimal start på säsongen, kommenterar Noah .
Efter några månader med kondition och styrketräning väntar nu tuffa pass på South Garda banan, samma bana som hans morbror och tillika coach Johnny vann sitt VM-guld 1996.
-Det blir cirka 500 varv och vi kommer att testa däck, chassi inställningar och ett nytt chassi, förklarar han.
I går skrev jag om Sandgrund i Karlstad och dess ”förfall” till konstmuseum. Fick lite ”mothugg” av Kjell som skrev till mig.
” Hej.
Nu är vi på kollisionskurs igen. Jag vet vem Lars Lerin är och har sett utställningar av honom. Vågar knappt avslöja att härom året när jag tog med frugan till Collins hopp under rallyt för att hon skulle få uppleva stämningen där, åkte vi sedan till Munkfors för att besöka Lars Lerin-museet. Det låg tidigare i Munkfors. Tyvärr var det stängt så vi fick den gången inte se hans akvarellmålningar. Fast jag har sett honom ett par gånger tidigare och gillar verkligen hans målningar.
Fast vi kan väl ändå vara vänner Tommy?
Hälsningar Kjell Larsson”
Klart vi är vänner Kjell, men jag har ändå aldrig hört talas om Lerin. Nu säger detta antagligen mer om mig än om hur pass känd Lerin verkligen är…

2 svar på “Rörigt i WRC, kör Mini eller ej och Noah tar karten till Italien!

 1. Ähhh, Tommy, hur står sig en akvarellmålning emot ett riktigt skarpt foto på en Silver-Voc på tvären mellan ett par småländska stenmurar?

  😉

  1. Hej.
   Rembrandt hade ju ingen möjlighet att på sin tid hitta varken  ”Silver-VOC:ar” eller Laupiz Blau Kadetter, eller för den delen gula 240:er. Om så hade varit är det självklart det han hade målat istället för ”nattvakter” och annat skrafs…
   Möjligtvis stenmurar kunde han hitta, men det krävs något mer än bara sten för att det ska bli stor konst!
   MVHTommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *