Blir det tvsändning från Rally Sweden, Lille-Mats vinnande Brian ”Årets Körer” och Sandgrund RIP!

Blir det tv-sändning från Rally Sweden eller ej? För bara några dagar sedan kunde en glad Johan Eijeborg på TV-Sporten berätta att det planerades för mer eller mindre heltäckande sändning från VM-tävlingen i Värmland. Idag läser jag, först på en dansk sida (!) som sedan länkar vidare till irallylive.com som meddelar chockbeskedet, det blir ingen tevesändning överhuvudtaget från Rally Sweden!
Förhandlingarna mellan Eurosport som skött sändningarna från Rally-VM och WRC bröt ihop vid lunch i tisdags och tvfolket fick då besked att de inte skulle åka till Karlstad. Förhandlingarna lär fortsätta men det är idag exakt en vecka kvar till rallyt startar, så onekligen ser det mörkt ut…
Då ser Fordbossen Malcolm Wilson ljusare på sin del i Rally Sweden och till norsk media berättar han hur förtjust han är att Petter Solberg återigen representerar ”the blue oval”.
– Petter var väldigt snabb i Monte Carlo och jag blev mycket imponerad, menade Wilson.
– Nu i Rally Sweden kan han mycket väl stå överst på pallen!
Förberedelserna har påbörjats och idag, torsdag testar Latvalla för fullt ”någonstans i Sverige” medan Petter tar över fredag-lördag.
Imponerad var även VW Motorsport chefen Kris Nissen men för hans del över att Sebastien Ogier var så snabb som han var i Monte med S2000 Skodan. Nissen lovar att Ogier kommer att hänga på minst lika bra framöver med sin ”handikappade-Skoda”, jag tror honom!
Som ”wing man” i Värmland fungerar IRC-mästaren Andreas Mikkelsen som andre förare i Volkswagens line up.
I helgen är det dags för premiären i Suzuki 1300 Rally Cup i Dan Anderssons minne i trakterna kring Grängesberg. Supereldsjälen i cupen, Ola Strömberg kan glädja sig åt att intresset för ”entusiastcupen” bara ökar och i helgen är där 13 ”Succar” anmälda.
Riktigt kul är det att Ungdomsrally är stort med fjorton anmälda. Ännu roligare är att av dessa är där två skånska Suzukiåkare, okej ”Tommy Stockholmare” i det här fallet upphöjs du faktiskt till skåning. Tommy, med ett förflutet som SM-åkare i standard B på sjuttiotalet med Datsun, sköter kartläsandet till sonen Andreas som för övrigt även vann Juniorcupen i fjol. Anderssönerna kör för SMK Hörby. I det andra skånska ekipaget sitter far och son Marcus och Kenneth Svensson från Hässleholm. Intressant är också att se att storåkaren de senaste fyrtio åren Bengt Thorsell från Skara, presentation i bloggen känns lite onödig. sköter papperna åt nästa generation Thorsellare i rallyskogen, nämligen dotter Ida.
Stort grattis till Brian Madsen från Slagelse som utsågs till ”Årets Rallykörer 2011” i Danmark. Brian som är känd för oss här nere som ”Mats Andersson överman” efter segern i senaste Lille Mats Rallysprint. Årets Körer kör en Peugeot 207 Super 2000 och kan ståta med titeln Dansk Mästare för andra året i rad. Siktet är inställ på en trippel och jag blir också förvånad om han inte finns med i Hässleholm den 29 april då nästa Lille Mats arrangeras.
Bloggen börjar med chock och slutar på samma sätt, egentligen med dubbel-chock. Läser nämligen att anrika dansstället Sandgrund i Karlstad ska bli museum. Sandgrund blir alltså konstmuseum åt för mig helt okända storheten Lars Lerin. Konstmuseum på Sandgrund, väldigt svårt att ta in för en som hade mer eller mindre ”klippkort” dit under storhetstiden på sjuttio och åttiotalet.
Svenska Rallyt och Sandgrund är för mig som korv och senap. Långt innan man myntat uttrycket ”all inclusive” fanns detta i Karlstad. På dagen tittade man på rally, hem till hotellet och duschade sedan direkt till ”Grundet”. Här åt man gott och sedan slank väl en och annan öl även ner innan det var dans till svenska topporkestrar. Till exempel har jag här dansat både till Vikingarna och Lasse Stefanz. Ett mera komplett ”all inclusive-paket” än detta får man leta efter…
Utförslöpan började i slutet på nittiotalet, som vanligt sneglade man på den ”yngre” publiken som dessvärre inte fattade vinken. På slutet var det Blue Moon Bar som huserade i detta ”Dansbands-Mecka”, kan inte säga mer än Rest In Peace!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *