WRC-Focusen och Jocke åker Rally-SM, sätt Walle i Porschen och Rally-Hubbe hälsar!

Vad stort sker, sker tyst är ett gammalt ordspråk och detta verkar även vara Jocke Grahn och Rickard Nilssons ledord. På hemsidan ”Grahns Motorsport” berättar man lite lagom diskret att det blir full satsning på Rally-SM 2013 med WRC-Focusen.
Kul med skåningar i den riktiga hetluften och redan i fjol (ni har väl inte missat att det är 2013 nu?) visade Jocke med segern i Svenska Rallycupen att han inte kan räknas bort. Även i SM var den vita Åhuskärr-Focusen uppe och nosade i toppen så själv blir jag inte förvånad om det kan innebära biljett till banketten i Stockholm framåt hösten…
Men frågan jag ställer mig är varför man är så blygsamma, jämför med Ramona t.ex. Stora trumman med tv och allt när Skodan kom hem. Rallyåkare över lag måste bli tuffare och mer säljande om det ska bli något ”drag under galoscherna”. Det funkar inte att gå omkring hemma i garaget och sura över uteblivna sponsorpengar, ”syns du inte, finns du inte” är den hårda verkligheten!
Annars är det tämligen lugnt på de flesta håll, men noterar att snart sprängs ”50-vallen” i Rally Sweden Historic. Fortfarande saknar jag ”de riktiga kulturbärarna” med förflutet i  tävlingen på riktigt. Nu har visserligen Harry Joki anmält sig men för mig räcker detta inte för att ge tävlingen den stjärnglans den borde ha. Lite av tjänstefel att låta Björn Waldegård agera föråkare kan jag tycka. Nej sätt honom istället i ”Gulf-Porschen” som nu bara står och samlar damm här nere i Skåne!
Är du själv sugen så kan jag tipsa om en riktig godbit, en Escort-ätare av klass nämligen Fiat 131 Abarth. Helt nybyggd av 1980-års modell med allt från ”Olio Fiat” dekalerna till den rätta motorn. Ägaren Karoly Leitod vill ha 110 000 euro för godbiten om du har något över efter julklappsracet.
Skrev igår att bloggen haft över tretton tusen besök vilket fick min ”pigge” kompis Rally-Hubbe att känna sig manad att via mejl ”nyårshälsa”. Mejlet var inte så långt men kontentan var att han omöjligt kunde föreställa sig att det fanns så många idioter i motor-Sverige. Idioter som la tid på att läsa dravlet. Ja käre Rally-Hubbe så är det och det är väl bara konstatera, att ur led är tiden…

2 svar på “WRC-Focusen och Jocke åker Rally-SM, sätt Walle i Porschen och Rally-Hubbe hälsar!

  1. Tror det är många av SM-åkarna som jobbar för att finna ekonomin att köra sm 2013, därför dåligt med nyheter. Har hört flera som har satsningar på gång men inte vill gå ut med nått innan de har budget klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *