Rallyfeber i Qatar enligt wrc.com, tippar att Mats vinner och Pontus tvåa i Östersund, fördomarna dök upp!

Ingen tvekan utan att folket i Qatar är rallytokiga och att Yazeed Al Rajhi därför vann wrc.coms omröstning om starkaste insatsen i Rally Sweden, tycker man säkerligen är helt i sin ordning i det lilla ökenlandet. Totalt fick Yazeed 23 015 röster och då ska man veta att det bara bor knappt 1,7 miljoner människor i Qatar. Imponerande!
Tvåa slutade Sebastien Ogier med 1946 röster och så trea Pontus Tidemand med 1343 ”gilla”.
Igår släppte Petter Solberg nyheten att det blir deltagande i hela Rallycross-EM eller Rallycross RX som FIA hellre vill kalla det. Premiären blir på brittiska Lydden Hill redan nu i mars och där kör Petter en 600 hästars Citroén DS3 Supercar.
– Jag gör ingenting halvdant!
– Det kommer att ”be one hell of a show” den här säsongen oct där vill jag att finnas med mitt team, konstaterar Petter.
Jag tror honom…
Är inte helt säker på att det blir ” en helvetes show” i trakten kring Östersund med början i kväll, men att det kommer att gasas kraftigt är tämligen säkert. Får väl köra ett tips som vanligt och den här gången lovar jag inget fegtips, nu känns det som att jag vill öppna för lite skrällar. Tyvärr kommer ingen av de fyra skåningarna med på topp-tre och det lär jag väl få äta upp när vi träffas ”face to face”.
Jocke Grahn och Rickard Nilsson i WRC-Focusen tror jag får tuffare än i uppe Sandviken och kan det bli sexa-sjua tror jag att de båda ”Degeberga-pågarna” och jag är nöjda. Sedan är det så klart spännande att se vad Rally Sweden-milen kan ha gjort för Hasse Gustafsson, kan han skrälla med en pallplats, omöjligt är det inte. Ramona Karlsson har fått ännu mer körning i kroppen med WRC-Skodan, så har även de flesta konkurrenterna, kanske sjua-åtta med lite flyt…
Trimmat 4WD.
1. Mats Jonsson WRC-Ford
2. Pontus Tidemand WRC-Ford
3. Jerker Axelsson Mitsubishi
Har han blivit tokig, sätta Tidemand som tvåa tänker ni säkert? Har en känsla av att Pontus inte får ett ”cleant race” och i luckan sticker Mats ( jag har haft fel förr) till seger med ”Gamla-Bettan”.
Trimmat 2WD.
1. Leif Peterson Toyota
2. Kristian Johansson Opel
3. Johan Carlsson Toyota.
Hjärtat säger Kristian/Opel medan hjärnan Leif/Toyota. Frågan är om Kräbblebrödernas Volvo 240:er har större chans i Jämtland än förra gången i Gästrikland. Tror att Hans har svårt att tugga i sig ännu en överkörning från Rickie och det kommer säkert att synas på tempot. Bara det inte blir överladd…
Otrimmat 4WD.
1. Robin Friberg Mitsubishi
2. Jimmy Joge Mitsubishi
3. Patrik Johansson Mitsubishi
Även den här gången har regerande mästaren Patrik Johansson plockat in Kalle Lexe i högerstolen.  Fjärde skåningen, Hässleholmaren Per ”Börje” Andersson slutade sexa i Sandviken när han läste noterna till Mikael Lindquist. Tror på en förbättring, säger fyra. Varnar även för Niklas Karlsson, fullträffen är på gång!
Otrimmat 2WD.
1. Fredrik Åhlin Ford
2. Mattias Olsson Ford
3. Mattias Adielsson Ford
Här tror jag att Åhlin blir en tuff nöt att knäcka för resten av gänget. Snabbaste föraren och nu känns det även som att självförtroendet är på väg tillbaka.
Det blev inget race för Noah Milell på South Garda banan där man tvingats ställa in på grund av snöoväder. Trist för Noah men kanske är pappa Niklas gladare som har mössa för just sådant väder och äntligen kom ”sticketyget” till pass.
-Väldigt trist naturligtvis då man laddat och förberett sig noggrant inför denna premiärtävling, men vädret kan man ju inte påverka, kommenterar Noah Milell direkt från Italien.
– Det brukar vara stabilt väder vid denna tiden på året och vi har kunnat testa sedan i måndags och fram till torsdag.
På tal om karting så känns det väldigt tråkigt att Kristianstad Karting Klubb och Kristianstad MK kör tävling samma dag den 27 april . Ute i Åsum är det SKCC och i Lönsbodaskogarna är det Kong Christian Race och visst, det är olika målgrupper men ändå. För motornördarna måste det kännas som en onödig krock…
I dag har råkat ut för två myter, den ena besannades och den andra punkterades. Först den besannade och det var på motorvägen jag kom ikapp en Kia Carens som dök upp från en påfart. Kian vinglade kraftigt hit och dit så jag la mig och ”slipstreamade” ett tag, plötsligt sjönk farten ner till runt åttio och då äntligen vågade jag mig på att köra om. Vid ratten satt en kille 30+ och SMS:ade och som passagerare fanns fem-sex barn i tioårsåldern. Trafiksäker körning med barn i bil, knappast. Jag ger mig f-n på att föraren är en av dessa som skriver på listor om sänkt hastighet, kräver vägbulor och ringer till polisen för att få till hastighetskontroll utanför barnens skola. Men sitt eget agerande i trafiken är så klart fläckfritt enligt honom själv…
Åkte vidare till Hässleholm, där det här med ”högerregeln” hos många verkar vara tämligen okänt. Höll på en sidogata till Andra Avenyn där det kom en lång rad bilar, inte en käft gjorde ansats att stanna och släppa fram mig som kom från höger. Inte förrän en svart jätte-SUV med Mercedestjärna i fronten gjorde enligt lagboken, stannade och släppte fram. Plötsligt rasade min förutfattade mening om förare av just den här biltypen och det är bara att blotta hjässan och be om ursäkt till alla SUV-förare!
Trevlig helg.

 

2 svar på “Rallyfeber i Qatar enligt wrc.com, tippar att Mats vinner och Pontus tvåa i Östersund, fördomarna dök upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *