Rally-SM:s final i Örebro och klåfingriga östgötar!

Äntligen har Bertil Klarin & Co hittat en finaltävling för Rally-SM 2011. För mig var det lite överraskande att det blir i Närke som sista tävlingen körs, allt enligt Ericsson Motorsports webbsida. Rallyt som blir en tvådagars tävling, blir ett samarrangemang mellan MK Ran Askersund, SMK Örebro och Nora MK. Något namn har tävlingen inte fått ännu men förhoppningsvis finns inte samma klåfingrighet här som hos östgötarna. Dom hade ett klassiskt namn i Östgötarallyt men har nu istället bytt till det tramsiga ”East Sweden Rally”. Hallå, hallå det är näst sista deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally. Varför i hela fridens namn behöver en tävling i ett nationellt svenskt mästerskap ett engelskt namn?
Jo men säger någon, det finns ju South Swedish Rally? Helt rätt, men när SSR startades 1976 var det med klart uttalade ambitioner att bli ett internationellt rally med EM-status. Kanske det är så enkelt, att östgötarna tänker satsa på att arrangera EM-rally framöver…
Nu ser SM-kalendern för 2011 ut så här:
10-12 februari: Rally Sweden

11-12 mars: Fäviken Winter Rally

2-4 juni: South Swedish Rally.
12-13 augusti: Snapphanerallyt

15-17 september: East Sweden Rally.
30 september-1 oktober: SM-final
I går när jag åkte hem hade det skett en avåkning på E22:an. En minibuss hade kanat av vägen och ner i diket, där den stod stadigt förankrad. Skadorna på minibussen verkade minimala och när jag passerade höll man just på att koppla bogserlinan i en fyrhjulsdriven pick-up. För att underlätta bärgningen, hade man även monterat snökedjor på olycksbussen, allt för att ge lite extra skjuts upp ur diket. En sak fattade jag dock inte i det hela. Gör det någon större nytta att montera snökedjor på bakhjulen när bilen eller som i det här fallet minibussen, är framhjulsdriven? Gokväll!

2 svar på “Rally-SM:s final i Örebro och klåfingriga östgötar!

 1. Hej Tommy

  Ser dina inlägg om rally ibland, tramsiga och klåfingriga, hmm

  Som skåning förstår jag din förvåning över att även östgötar har ambitioner. Men då jag gillar skåningar och rally blir jag lite förvånad
  över ditt idiotiska påhopp.

  Det var bättre förr och klassiska rallyn är kanske det du tror utvecklar sporten, men det tror inte jag.

  Brorduktig avslutning av din artikel är underbar och visar verkligen det jag anar att du är egentligen missnöjd med att tomten inte kom med det du helst önskat dig. (i år heller)

  Gott Nytt

  1. Hej Nissen.
   Förstår inte riktigt ditt inlägg. På vilket sätt visar det att man har ambitioner bara för att man plockar bort ett inarbetat väkänt ”varumärke” som Östgötarallyt och byter till engelskt namn på ett svenskt rally? Såvida inte tanken är att söka EM-staus framöver, då köper jag namnbytet.
   Tror absolut inte att klassiska rallyn utvecklar sporten, men det krävs mer än att byta namn, så mycket är jag klar över för att utveckla svensk rallysport.
   Förstår inte heller avslutningen, Bror Duktig bara för att man påpekar den ringa nyttan av snökedjor bak på en framhjulsdriven bil. Vet inte riktigt hur du brukar montera dina, men jag sätter åtminstone mina på drivhjulen…
   Förresten fick jag precis de julklappar jag önskade, precis som de flesta föregående jularna!
   Med detta önskar jag dig
   ” A happy new year” ( skriver det på engelska, utvecklng du vet )
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *