Inget Rally-SM till Örebro men Rickard Göransson till Munkfors!

Det dröjde inte många timmar innan normalt utmärkta motorsportsiten Ericsson Motorsport, tvingades dementera sina uppgifter att finaltävlingen till Rally-SM 2011 var klar. Uppenbart bara ett rykte utan täckning att finalen skulle hamna i Örebro. Sökandet fortsätter för SM-ansvariga.

Noterade även att rallypremiären Munkforsrundan den 8 januari tar sig, just nu cirka nittio anmälda och bland dessa STCC-mästaren Rickard Göransson. Asfaltsgnidaren lär behöva alla genomkörare han kan få inför mandomsprovet  i Rally Sweden om en dryg månad….

Ett annat intressant namn i startlistan är smålänningen Cemoni Olsson som även han rattar en Mitsubishi precis som Göransson. Cemoni lär inte behöva någon närmare presentation efter sina vilda framfarter i landets rallyskogar främst på åttio och nittiotalet. Vem minns inte hans uppvisningar på och vid sidan av vägen med den tuffa, vrålsnabba men ack så svårkörda Fiat Uno Turbon. Manligt så det förslog!

Häromdagen blev jag tilldelad ”hedersuppdraget” att göra den dagliga enkäten till papperstidningen. Frågan var enkel, ” Vad minns du bäst av de första tio åren efter millennieskiftet?”

Efter ett par bommar, personer som inte ville svara, fick vi napp på ett par i 20 + åldern. Som vanligt var jag full av förutfattade meningar, gissade att paret passade bra in hos Wetterstrand & Co. Svaret gissade jag skulle bli något i stil med något uppnått klimatmål, minkar som blivit ”räddade” eller att Thomas Dileva gjorde succé i TV4. Men tji fick jag och det var nästan så att det behövdes återupplivning ,när tjejen utan minsta tvekan svarade.

–         Det jag minns bäst var när Lewis Hamilton blev Världsmästare i Formel 1!

Schack matt, överkörd, förintad, bortgjord, krossad, du kan själv välja vilket ord du tycker passar bäst, men så kände jag mig. Visst är det skönt att någon gång ha totalt fel i sin personbedömning. Lewis Hamilton, det hade jag aldrig, aldrig kunnat tro!

2 svar på “Inget Rally-SM till Örebro men Rickard Göransson till Munkfors!

 1. Ja du, ”gamling”!
  Man upphör aldrig att förvånas över sina medmänniskor.
  För många år sedan då vi för första gången skulle köra Kampholma- sträckan, så hade vi en boende kvar att ta. Men det var en som tilhörde ”gröna vågen” och vi visst att han odlade ekologiskt i sin trädgård alldeles intill tävlingsvägen.
  Så vi stod med ”mössan i handen” och beredda att springa vår väg när han öppnade dörren och vi ställde frågan om han hade något emot att vi körde rallytävling utanför han hus!
  När han då svarar ”att visst får ni det. Det skall bli jätteskoj” så höll vi på att trilla baklänges ner för trappan.

  Gott Nytt År på dig ”gamle vän”
  och fortsätt med din blogg, för det är lika trevligt varje gång som du skriver, även om jag inte delar alla dina åsikter (som att din Opel Kadett skulle vara den snabbaste rallybilen i Södra, men det är väl för att du kör med dubbdäck, eller !??)

  C G

  1. Hej CG.
   Visst är det kul att ha fel ibland!
   Tack för berömmet och Kadetten, den är inte bara Södras utan hela Europas snabbaste Laupiz-blau Kadett A Sedan 1964 ( det finns bara den). Spelar ingen roll vilka däck vi sätter på den, den är snabbast ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *