Rådis inför Sandells dröm om WRC, ny Asfaltcup 2012 och Ramona toppar DI-ettan!

Med bara dagar kvar till WRC-premiären i Rally Sweden för Patrik Sandell i nya John Cooper Works Mini WRC, minns inte riktigt i vilken ordning orden ska vara, är man mer än lovligt nyfiken på Sweden World Rally Team. Ännu har inga tunga sponsorer trätt fram förutom ”veterangänget” som officiellt står bakom det lovvärda projektet. En liten, liten fågel viskade i mitt öra att det egentligen är Sandell och co-driver Staffan Parmander som själva dragit det tyngsta lasset till finansiering av VM-satsningen. Jag tror på fågeln…
I dag kom dock en kommentar från en ur ”veterangänget”, Thomas Rådström som säger.
– Det har pratats sen urminnes tider om att vi äldre borde hjälpa till mer med att lotsa fram yngre förare. Det har väl gjorts vissa försök tidigare, men nu började Staffan Parmander, som ju har mycket kontakter, nysta i det. Han föreslog att vi kunde träffas och spåna lite, och på den vägen är det.
Om sin egen roll säger Rådis bland annat.
– Jag har ju varit med och hjälpt Patrik och kört grusnoter på några rallyn tidigare. Beroende på vilka tävlingar som ska köras nu, så kan det vara en tänkbar uppgift. Sen är det ju rådgivning och support naturligtvis. Det är lätt att göra misstag i sporten och det är bra om jag kan ge några tips, om saker jag själv gjort fel till exempel, så inte han ska behöva göra samma missar.
En som inte planerar några missar är Sebastien Loeb som just nu är i Jämtland kan man misstänka att det är i Kall hos Parmander och vintertestar C4:an. Normalt brukar Loeb och Citroéngänget hålla till uppe i Västerbotten där just Rådström brukar bistå med maskiner och vägar för att hitta optimala förhållanden. Men inte i år, istället blev det för Rådis som ”Muhammed som kom till berget”!
I dagarna kom ett glatt besked för alla rallyåkare som även gillar asfalt, det blir Asfaltcup även 2012. Cupgeneralen Mats Andersson i Eslöv jobbar för fullt med att skaffa minst lika många sponsorer som i fjol och hit får väl jag räkna mig. Självklart kommer jag att slänga in min anmälningsavgift till cupen vilken går rätt in i prispotten. Den prispott som jag garanterat aldrig kommer att få en enda spänn ur. Istället blir det ren sponsring från ”Silver-VOC:en”.
Först att anmäla sig var ”mjölkabonnen” eller som han kallas i Danmark ” Landmanden” Ebbe Nilsson med Kit-Car Puman. Bilen är densamma som ifjol, medan Ebbe själv har bytt klubbadress från Hässleholms MK och representerar numera SMK Hörby.
Raljerade lite häromdagen om nya kreativa skidsporter som skidbowling med mera. Fick ett mejl från ”Varafantomen i den gula Grupp E Jettan” som skrev:
” Du glömde en ny skidsport. Jag tror det var Arne Hegerfors som ville lansera en ny skidsport för många år sedan, skidskyttestörtlopp. De du!”
På tal om mejl, fick jag ett från en av de ”miljömuppar” som jag skrev om i går när det handlade om bensinpriset. Hur ”hen” ( det nya inneordet när man inte vet) lyckats hitta in på Motorbloggen är för för mig en gåta. Hen skrev mycket där det snällaste om mig, var ”din d-jla miljöförstörande idiot”. Känns skönt med kompisar…
Visst skönjas det en liten ljusning i tunneln för svensk rallysport. Ännu ett bevis på detta kom idag när jag rutinmässigt bläddrade runt i Dagens Industri. På första sidan i de tunga pojkarnas husorgan läser man ” Rallyduo med rutin” och då handlar det om Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson. Sedan följer en helsida inne i tidningen välskriven och vad jag kunde notera även helt utan faktafel, bara det. Vet inte riktig vad en sådan här artikel är värd i kronor, men det är inte lite. Här bjuds tjejerna på en motorväg rätt in till grabbarna och tjejerna som sitter på de riktiga stålarna. Ramona förklarar i artikeln att hon fixat ihop de fyra miljonerna som är minimum för teamets PWRC-satsning. Hon önskar sig dock ytterligare en mille för ”oförutsedda utgifter”. Efter den här artikeln tror jag att ”millen” snart är i hamn och hon och Miriam kan ”lean back and enjoy the ride” i den rosa/svarta Mitsubishin..

8 svar på “Rådis inför Sandells dröm om WRC, ny Asfaltcup 2012 och Ramona toppar DI-ettan!

  1. Riktigt kul att det är klart med Asfaltcup 2012! 🙂 Kommer komma in en anmälan från mig också även om jag har ungefär lika liten chans att ta hem något från prispotten som den silvriga Vocen med de märkliga prickarna.

    Det är nog inte en C4:a citroen vintertestar den här gången. Men jag förstår att du slant på tangenterna och att du egentligen menade DS3  🙂

  2. Kul att läsa för en gammal asfaltåkare att intresset för detta underlag börjar komma tillbaka.
    Ser man på den internationella toppen så blir jag alltid lika imponerad när man följer framfarten på det hårda underlaget, men dom slipper förstås konerna.
    Kanske skulle fundera på att återigen byta hobby, nu när man läser att jämngamla åter är på banan.
     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *