Plåtpoliser och Göranssons rallydebut

Befinner mig i Örebro för att bevaka IFK Kristianstads ödesmatch mot Lindesberg. Vinst ikväll och det ser ljust för de orangea att slippa kvalserien. Hjälp mig att hålla tummarna!
Resan upp var helt odramatisk och, tror det blev ungefär fyrtiofem mil, flöt bara på.
Under resans gång, lite drygt fem timmar såg jag en enda polisbil som övervakade trafiken. I den ”målade” Volvokombin satt en ensam polis på E4:an förbi Jönköping och med lasermätaren i högsta hugg. Just här är det 90 km/t trots motorvägstandard och ett perfekt ställe att plocka fartsyndare på. Före och efter den här korta biten är det 110 km/t som gäller och det är naturligtvis många ”utsocknes” som missar 90-avsnittet. Tur att det fanns övervakning här…
På de flesta av de övriga milen har Vägverket och Polisen överlåtet trafikövervakningen till ”plåtpoliserna”, våra nya livräddare enligt reklamen. Jag är väl gammalmodig, men jag tror faktiskt mer på levande poliser längs våra stora genomfartsvägar.
Levande och framförallt synliga poliser anser jag på sikt är mycket mer trafiksäkerhetshöjande än de lömska kollegorna i plåt med ”sitt onda öga”. Levande poliser som kan stoppa dumt beteende, rätta till och förklara hur man gör i trafiken. Kanske till och med utan att ge böter för bagateller. Detta tror jag mycket mer på än automatiska kameror.
Kan inte utan lida med en skrivande kollega som åkte från jobbet till hemmet i Malmö. Passerade ett absolut folk och trafiktomt Linderöd vid 00.45 tiden en lördagsnatt i den hisnande hastigheten av 62 km/t. Blev registrerad av kameran och genast 2400 kronor fattigare. Jag och han också för den delen, har svårt att förstå trafiksäkerhetsvinsten när det går över en månad mellan brottet och att straffet verkställs. Någon som håller med?
Läste igår att PG nu är helt klar för start i Rally-VM i Jordanien. Huruvida något svenskt större företag gått in som sponsor vet jag inte, kan bara hoppas. Under tiden, rallyt startar den 1 april, ska han i helgen förmodligen åka med som kartläsare till STCC-stjärnan Rickard Göransson i Limas tävling. Göransson har en tid varit sugen på att prova på rally och PG lånar ut sin Mitsubishi så att ”drömmen” blir verklighet. Ett träningspass är inlagt på fredag i Antilla och sedan är han klar att utmana Mats Jonsson och de andra.
Blir inte förvånad om Göransson sätter bra tider direkt. För farten finns där, talangen finns också så klart men Rickard, tänk på att det som inte finns är sandfållorna. Här kommer ingen hjullastare och drar loss dig, här är det snöskyffeln i handen som gäller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *