Handbollsfika och rallysnack med Johnny Johansson.

Tyvärr hjälpte det inte att ni höll tummarna för IFK Kristianstad i matchen mot Lindesberg, för det gjorde ni väl? Storförlust och nu luktar det kval för Kristianstad.
Mitt kontaktnät i Örebro, där Lindesberg spelar sina hemmamatcher i väntan på nya sporthall, är mycket begränsat, för att inte säga obefintligt. Därför blev jag förvånad när jag kände en ryggdunk och ett.
– Hej Tommy!
Framför mig stod Johnny Johansson, mer känd som co-driver sedan många år till Forshagas rallystolthet Mats Jonsson. Hade lite svårt att dölja min förvåning, har någon sorts konstig uppfattning att rallyfolk bara är intresserade av just bilar och rally. Men icke alla…
– Jag är superintresserade och följer Lindesberg i vått och torrt, både på hemmamatcherna och även de flesta bortamatcherna, förklarade Johnny.
Han förväntade sig en nervös kväll och befarade det värsta. Sambon sedan trettio år förklarade vid halvtidsfikan att Johnny ofta blev så nervös att han inte kunde se matcherna, utan var tvungen att gå ut i korridoren. Det bara blev för spännande.
– Det är många matcher har jag hört via sportradion ute i bilen på parkeringen, avslöjade han.
– Men det har blivit bättre, nu brukar det räcka med att gå ut i korridoren…
På rallyfronten berättade han om punkteringen som sinkade honom och Mats i Sveg. Mycket märkligt då däcket på något vis separerade från resten och bara lämnade. Mats såg hur däcket försvann i backspegeln.
– När Mats skrek att vi kört punka trodde jag inte honom. Vi körde mitt på vägen och däcket bara säckade ihop, otroligt, menade Johnny.
Nu hoppas man på bättre tur i helgens tävling i Lima. Här har man Supercupsledaren Eddie Hörbing framför sig vilket passar Mats och Johnny perfekt.
– Jag förklarade för Eddie att så här är det, snabbast startar alltid först, skrattade Johnny.
För tre veckor sedan hade han gnuggat Rickard Göransson i en notkurs och att han hade talang för rallyåkandet märktes direkt menade Johnny.
– Absolut, även om vi inte körde fullfartsträning, så märktes det att han fattade direkt hur det här med noter fungerade.
En rallykarriär, åtminstone på vintern är inte främmande för Göransson, enligt Johnny. Han har planer på att en riktig rallysatsning framöver.
– Rickard måste vårda sitt varumärke under vintern när STCC har semester!
Johnny visste även att fler STCC-åkare var inne på samma linje. Namnen kommer kanske att avslöjas här på bloggen längre fram, vem vet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *