PG till Italien, STCC + OMSE= Superrallycross, tips inför Sprint-SM och Kräbbleboda kör vitt!

I skuggan av WRC-gänget så undrar man så klart vad det blir för bil till PG Andersson i Rally Sweden? Proton är väl ingen högoddsare precis och det är mitt tips. Ett tips som stärks av att PG i nästa vecka packar väskan för att åka till Italien för att testa nya Hankook däck.
– Vi kommer att testa lite slicks på asfalten där, är allt som avslöjas från värmlänningen.
Nu hoppas man blåsa mer liv i rallycross och där ett samarbete mellan STCC och OMSE, Andreas Erikssons bilbyggarföretag. Namnet blir Rally X Super Cars Scandinavia, med bilar på 550 hästar och fyrhjulsdrift.
– Vi är mycket glada att kunna presentera den här satsningen som kommer att ge rallycrossen liknande kommersiella förutsättningar som STCC, säger Bob Huzell, VD för STCC.
– Genom banracingen har vi etablerat STCC som en bra plattform för bilbranschen. Nu breddar vi vår produkt och skapar nya möjligheter mot fler aktörer.
Andreas fyller i.
– Det här är det lyft rallycrossen i Sverige behöver – en professionell organisation som erbjuder de kommersiella möjligheter som vi har saknat i form av arenor, marknadsföring och exponering, säger Andreas Eriksson, en av landets största stjärnor inom rallycrossen.
En man som i högsta grad har varit drivande i satsningen på rallycross är den nyligen bortgångne ägaren till företaget Olsbergs, Göran Henriksson.
– Göran har varit en stor entusiast och svensk motorsport har honom att tacka för väldigt mycket. Det känns hedrande att få lansera denna serie till Görans minne och att han genom detta fortsätter att vara en drivkraft i svensk motorsport!
Just nu är det ännu smällkallare i norra Finland än vad det är i Skåne, man har lite svårt att tro det. I morse pekade termometern hemma på minus 18,6 grader. Andreas Mikkelsen slipar vidare på formen inför Polo-debuten och kör sin Skoda i Arctic Lappland Rally och detta så pass bra att han leder efter de två inledande sträckorna. Andreas leder före Juha Salo och med Joni Niko på tredje plats. Ytterligare tre sträckor ska köras på fredagen och fem på lördagen innan det kylslagna rallyt avslutas.
En perfekt lördagsförmiddag kan man få om man drar till Köpenhamn och kollar när starten för Rallye Monte Carlo Historique drar igång från Rådhusplatsen. Stadens kulturborgmästare Pia Allerslev flaggar då iväg ekipagen som ska dra iväg till Monte Carlo och då över de snötäckta Alperna. Detta är en Regularity-tävling och de 49 kilometer i snitt som man förväntas hålla hörs inte så imponerande. Men när man nu på nära håll sett hur vägarna och förhållandena är i tävlingsområdet så är detta långt ifrån någon ”piece of cake” eller thebjudning…
Bland de som lämnar Rådhusplatsen märks bland annat gamle storåkaren Åke ”Bryggaren” Andersson/Anna Sylvan i en Porsche 924. En som siktar på en ny topplacering är norrmännen Stein Roed/Petter Granerud i en röd Volvo 142, paret vann rallyt 2004.
Klockan 12.30 startar första bil från Rådhusplatsen.
Tractive Wintersprint närmar sig med stormsteg och på lördag klockan 11.01 ger sig första bil iväg från Lugnets skidstadion i Falun. Sändningarna i SVT Play börjar klockan 12.10-13.00 och fortsätter 14.00-15.00. På söndag körs ett sammandrag i SVT:s Vinterstudion 16.00-16.30 vilket kan bli tidigare om någon av ”töntsporterna” får problem och ställs in.
Pressen är stor, ett tips måste fram så nu kan ni börja slipa knivarna, plocka fram bränbollsträna och kasta er över mig på lördagseftermiddag.
2WD.
1. Leif Peterson Toyota
2.Tobias Söderquist Toyota
3. Stefan Jonsson Seat
4. Johan Holmberg Suzuki
5. Johan Carlsson Toyota
4WD.
1. Pontus Tidemand WRC-Ford
2. Mats Jonsson WRC-Ford
3. Jocke Grahn WRC-Ford
4.Ramona Karlsson WRC-Skoda
5. Robin Friberg Mitsubishi

Till sist kommer där en härlig bild på Hans ”Kräbbleboda” Johansson och Matthias Bengtsson som finslipar formen med den nya 240:an inför SM-premiären Vinterpokalen i Sandviken. Visst ser det ut att gå både fortare och säkrare med vit 240 istället för grön eller är det bara jag som inbillar mig…

3 svar på “PG till Italien, STCC + OMSE= Superrallycross, tips inför Sprint-SM och Kräbbleboda kör vitt!

 1. Tror att du glömt en viss Emil Bergkvist i 2wd jag sätter en peng på att han e bland de 5 första.

  Tror att 4wd ser ut som följer:

  1:a Tiderman

  2:a Ingemar Svensson

  3:a Niklas Hägg

  4:a Mats Johnsson

  5:a Jakob Jansson
  Trevlig helg:)

  1. Hej.
   Visst är det svårtippat och ditt tips är säkerligen minst lika bra som mitt.
   Men som skåning måste man ju tro på Grahn…
   MVH
   Tommy

 2. Jerker har visat att han är snabbare än mats på alla underlag. Om allt är som det ska är Jerker två efter pontus. Framför allt är han före ramona och jocke. Tror du får plocka bort ramona och robin till förmån för jerker och herr vestlund:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *