Ingen comeback för Dicken, cykelpris till MP:s Svensson Smith och grattis Lasse!

För drygt två år sedan kraschade Uppsalas Subaruåkare Dick Wicksell kraftigt på sträcka ett i Hässleholms MK:s SM-deltävling, Snapphanerallyt. Tror utan att överdriva, en av de absolut värsta krascherna i Rally-SM:s historia. Dick åkte fullt på högsta växeln när den gula WRC-Subarun gled ut i lösgruset och for som en projektil rakt in i skogen. Resultat, totalskrot och lång konvalescens för Dicken medan co-driver Niklas Fransson klarade sig bättre.
Nu är Dicken inte den som ger sig i första taget. Vi minns t.ex när han körde hela South Swedish Rally med foten i gips. Till fjolårssäsongen stod därför helt naturligt en nybyggd WRC-Subaru, blå den här gången, hemma i garaget. Men nybygget visade sig vara en krångelmaskin av första klass, blev inte en enda tävling under hela året.
Men nu skulle alla problem vara utsorterade trodde Dicken och tänkte satsa på SM-titeln i Trimmat 4WD. Som uppmjukning var det tänkt att Roslagsvalsen på hemmavägar skulle fungera. Det sket sig, som man säger. Än en gång var det motorn som satte stopp för come back för den färgstarke f.d. motocrossåkaren. Istället för vinterrally packas nu motorn till England för att där hitta felet.
Luttrad som Dicken är vid det här laget, skriver han lite uppgivet på sin hemsida under rubriken ”Nästa tävling” , ”Vi återkommer när vi vet”!
Sällan har väl någon jury haft mer rätt än Svensk Cykling som igår utsåg Miljöpartisten och f.d. riksdagskvinnan Karin Svensson-Smith från Lund till ”Sveriges bästa cykelpolitiker”. Så rätt, så rätt hon är ju alltid ute och cyklar…
Måste även få sticka in ett stort grattis till min fotografkollega Lasse Ottosson, en av 32 fotografer som nominerats till tävlingen Årets Bild. Välförtjänt är en underdrift och vi andra har under flera år tidigare förundrats över att juryn missat hans bidrag. Den här gången missade man dock inte. Känns oerhört bra för oss på Kristianstadsbladet att vara med och dela Lasses glädje över nomineringen. Grattis!
För att få lite motorstuk på detta kan jag bara informera att Lasse kör samma märke som Sebastién Loeb, visserligen inte i WRC-utförande utan Berlingo och C5, men ändå. Dessutom är han klasskamrat med Norra Rörums snabbaste och ende rallyförare Mikael Larsson. Visst är det konstigt när man vrider och vänder på saker och ting, så nog tusan hamnar man i motorsportvärlden till slut…
Hur gick det för mig själv i Årets Bild? Inte så bra, naturligtvis någon illvillig östgötsk datanisse som slarvade bort mina bilder innan juryn hann se dom. Precis så måste det ha gått till!

3 svar på “Ingen comeback för Dicken, cykelpris till MP:s Svensson Smith och grattis Lasse!

  1. Hej Todde och Jesper!
   Kul att du gillade rubriken Jesper, (vet inte riktigt vilken sorts fantasi du har?).
   Alert Todde. Hinner inte med att kolla allt hela tiden, har ju en slavdrivare till nyhetschef på andra sidan bordet som hittar på en massa dj-lskap som kallas fotojobb…
   Ha det bra båda två
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *