Patrik J. vann Silverratten, Stoffe punkterade igen och dubbelt vid STCC-premiären!

Som jag tidigare berättat hade SM-ledaren Patrik Johansson något som kan liknas med ett ”kvartssamtal” med mig i servicebussen efter segern i Kongen. Anledningen var så klart att jag där inte riktigt trodde på honom i kampen mot Stoffe, hade Patrik som tvåa i förhandstipset. Tog därför det säkra före det osäkra när det var tid för Silverratten i Älmhult, överst på tipset i 4WD tronade nu Patrik Johansson. Han gjorde mig inte heller besviken utan motsvarade förväntningen och vann men bara med ynkliga tre sekunder före min ”fyra” Åke Jacobsson i WRC-Focusen. Åke var den som inledde bäst och ledde till att börja med men sedan plockade Patrik in ”SM-växeln” och ryckte till seger.
Ny tredje plats (precis som jag tippade, tack för det) blev det för Jocke Grahn, elva sekunder bak. En snurrning på sträcka ett och två riktiga ”a-ha upplevelser” på tvåan satte ner åklusten enligt rapport från co-driver Rickard Nilsson.
Men vad hände då Stoffe Nilsson, min tvåa? Precis som i Kongen blev det punktering men här direkt på första sträckan, knappt tre kilometer in. Med ytterligare sju att åka, stannade Stoffe och bytte hjulet. Självklart det enda rätta, men på kuppen försvann naturligtvis alla tänkbara chanser på en topplacering. Man kan väl utan att överdriva säga att det inte varit Stoffes vecka …
I 2WD var det spridda skurar, men jag tröstar mig med att jag trots allt hade med namnen i förhandstipset. Sedan blev ju placeringarna inte som jag trodde ( märk väl skriver inte önskade!). Min käre Mattis Olsson bör nog lägga sig på soffan hos någon psykdoktor och reda ut varför han hela tiden finner ett nöje att dj-las med mig. Var stensäker på ny seger med Toyotan och till en början flöt det på helt perfekt, men sedan plötsligt ras. Fjärde plats är inte dåligt, långt därifrån men etta är bättre Mattis. Nu glömmer vi detta och tar nya tag!
Vann gjorde min tvåa hemmahoppet Magnus Johansson och Kjell Fransson gör alltid sitt bästa för att motsvara tipsen. Hade 940:åkaren från Vimmerby som femma och nu slutade han fyra. Bland ”utsidarna” fanns ”lille-Fransson” eller Pierre och Morgan Eriksson. Nu blev dom ”insidare”, trea respektive tvåa tycker jag ändå känns som att jag dom hade hemma…
Inte med i matchen alls som jag tänkt var Daniel Halldén, nia och Todde Johansson elva. Ännu sämre gick det för Hans ”Kräbbleboda” Johansson som undersökte naturen redan tidigt och bröt…
I A-VOC körde än en gång Håkan Ståhl enligt mina anvisningar ” fort in i böjarna och ännu fortare ut”. Segern satt självklart som en smäck och den stora frågan i VOC-leden nu, är när Silver-VOC:en ska börja köras enligt samma anvisningar?
Så var det äntligen dags för STCC-premiär och det jag tycker är mest spännande blir att få den officiella publiksiffran. En liten skräll i mina ögon var att Johan Kristoffersson i det ”andra bio-gas teamet” lyckades vinna bägge heaten före ”Chevaraggaren” Rickard Rydell, likaledes tvåa i bägge. För att ytterligare understryka hur jämnt det var så slutade Johan Stureson dubbel trea!
Kristoffersson hade en bra premiär, inget snack om den saken, bonusen var även seger i Carrera Cup.
I Camaro Cup var danske ”topkjörern” Jan Magnusen dagens man, med två segrar. Riktigt bra med var Kristianstads Jens Edman som måste lida av en viss rattrost. Nu märktes inte detta, utan Jens slutade fyra i första heatet och sexa i det andra. En fullt godkänd come back i mina ögon!
Mina klubbkompisar bröderna Brink hade en så där premiär. I första heatet var Ted bäst som sjua och Tobias åtta men när det var dags för det andra heatet var bara Tobias med i den s.k. matchen och körde in som fyra.
I dag har det varit en heldag i ”det gröna helvetet”. Först var det dags för vårstädning utanför klubblokalen, dock hanterbart med hjälp av kamrater med ungefär samma intresse som jag själv. Antar att sambon skulle beskriva det som ”mycket snack liten verkstad” men vi hade trevligt och både häcken och gräset blev klippt.
Sedan blev jag lite orolig, när jag kom hem kastade jag mig utan påtryckning ut i mitt eget sagda helvete och fortsatte likt en annan Duracell-kanin. I efterhand uppstod en viss oro och ångest över händelsen, måtte jag bara inte ha drabbats av ” hur trevligt är det inte med en fin trädgård-viruset”…

4 svar på “Patrik J. vann Silverratten, Stoffe punkterade igen och dubbelt vid STCC-premiären!

  1. Jupp andra tävlingen i rad som man står och väntar sig Stoffe.
   I söndags var det Mats som helt plötsligt kom när Stoffe skulle komma och idag Åke, Jocke, Patrik och några till inna Subarun kom:(

   Kollar man sen tiderna på SS2 tom 4 så tror jag Patrik slog Stoffe med ca 2 sekunder sammanlagt.

   Så utför vetif*n men stolpe ut ivf.

   Han får visa dem på SSR istället om han nu är anmäld det vill säga.

   Kennet

   1. Hej oops 164.
    Din analys verkar vara så nära sanningen man kan komma. Utför, nja till detta är jag extremt skeptisk. Vad jag vet är inte Stoffe anmäld till SSR, och säsongen har precis börjat´så jag är säker på att han följer Torsten Flincks recept ” Jag reser mig igen….”
    Ha en bra kväll
    Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *