Patrik Flodin inför IRC och Korsikarallyt, Blomquist till MSR men Tobias blir favorit!

Ilsbo-Expressen Patrik Flodins första start i IRC om några dagar i Tour de Corse (vi vanliga brukar säga Korsikarallyt) röner uppenbarligen stor uppmärksamhet. På IRC:s hemsida har man tagit pulsen på det ”unga” löftet, Patrik är 27 år gammal och en förare som helt klart nämns med respekt i sammanhanget. Flodin har i dagarna genomfört två testdagar i Frankrike med tjugo fullfartsmil och direkt blev han lyrisk över Fiesta Super 2000 bilen.
– Trodde inte bilen skulle vara så bra som den var, konstaterade Patrik belåtet.
På frågan om sina chanser på Korsika svarade han.
– Har aldrig varit på ön tidigare så det blir svårt. Målsättningen är först och främst att komma i mål.
– Fast det är klart, jag hoppas att jag är snabb men måste samtidigt även köra försiktigt, bilen ska i mål!
Nu kör Patrik i Petter Solbergsteam, har han någon inverkan på din körning.
– Klart att Petter gett mig lite råd och tips men till slut är det ju ändå jag som ska köra bilen…
Rallyt körs den 9-12 maj och då hoppas jag på en verklig islossning för Patrik.
Nu är anmälan stängd både till South Swedish Rally, Midnattsolsrallyt och Polar Classic. I SSR stannade siffran på 94 ekipage vilket man får beteckna som mer än godkänt. Även i Polar Classic tog det sig till slut och här blev 83 klassiker som ska åka till Norrland i slutet på juni.
Midnattsolsrallyt stannade på exakt 160 bilar och på slutet kom flera intressanta namn. Stig Blomquist trillar in i Team Tidö och åker Porsche 911 Carrera RS medan gamle Saab-polaren och numera Suzukicupens frontfigur Ola Strömberg kör som sig bör, Saab 99 Turbo.
Knallen och en tänkbar totalsegrare uppfattar jag som Tobias Johansson med en Audi Urquattro. Antar att det inte är helt okände fadern Erik ”Eken” Johanssons bil det handlar om. Monstret i händerna på Tobias som var vårt största framtidslöfte för några år sedan med WRC-styrningar i Olsbergs-Subarun, kan bli en svår nöt att knäcka för resten av gänget. 4WD i händerna på rätt chaufför är nästan alltid oslagbar mot 2WD…
Läste igår en skrämmande artikel med rubriken ”Fyra av tio journalister röstar grönt”. I artikeln kunde man läsa att nästan hälften av mina kollegor gillar MP. Undersökarna hade frågat drygt 1400 journalister om vem man skulle rösta på och då framkom att så här illa var det. Kanske en del av förklaringen till varför motorsport betraktas som något som katten släpat in på många redaktioner. Det är ju ingen större hemlighet att Motorsport och Miljöpartiet bara har en enda sak gemensamt, båda börjar på M…
Nu har vi ju lagstadgat att man inte behöver uppge på vem man röstar på och därför tänker jag inte delge er mina sympatier. Men utan att komma i klammeri med lagboken kan jag väl ändå avslöja, jag ingår inte i de fyras gäng!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *