På plats för det 38:e(?) Rally Sweden, Solberg väntar på start i träningsbil och Grönholm tippar WRC-segrare (ha-ha)!

Då är alla handlingar utkvitterade för att jag ska kunna följa mitt ja vilket år blir det nu när, när Rally Norway spolierat räkningen med att snuva värmlänningarna ett år? Hur som helst första året var 1975 och sedan dess har jag inte missat ett enda KAK-Rally(!). Ressällskapet, ”Byggaren” och ”Elektrikern” har hängt med på de flesta åren men gjort vissa för mig oplanerade ”time outs”, men själv har jag hängt i och det finns säkert någon medicinsk term för detta tillstånd. Själv tycker jag att det räcker med att man älskar rally, Värmland och stämningen runt hela dj-al skiten…
Nu ska jag inte trötta er med en massa ”news” kring årets upplaga de har ni säker sugit i er redan, så jag nöjer mig med vissa ”high lights”. Till exempel är fortfarande Henning Solberg oklar över om det blir start eller ej. Henning har i allafall kallat in PG:s ordinarie lots Emil Axelsson i fall alla pusselbitar faller på plats. Nu snackar vi onsdagskväll och rallyt startar i morgon och bilen som Henning hopas få köra är en av M-Sports träningsbilar (hur sexigt känns detta, tävla med en träningsbil…) och fortfarande är ännu allting inte kirrat för att Henning och Emil ska kunna köra. Själv är jag helstirrig om inte Silver-Voc:en är tip-top (blir den aldrig, enligt chefsingenjör ”Eken”) minst två-tre dagar innan den ska luftas i Eslöv eller Svedala. Att köra i WRC-klassen i Rally Sweden och inte veta om det blir något överhuvudtaget, detta finns inte ens på min karta…
Annars är det plus grader i Karlstad ”the town to be in” oavsett vad alla ni som väljer ”fegboende” i Hagfors, Torsby och andra satellitbyar till Värmlands huvudstad säger. Nu är vi så klart handikappade genom att använda en bil med inbyggd (ni vet vad) körglädje (vilket innebär med automatik att man väljer längsta möjliga färdväg) och att vi därmed har långt till sträckorna. Men, för f-n KAK-Rallyt har alltid startat i Karlstad och då bor man också där, punkt slut!
På presscentret lovade Håkan Thonér att detta var sista dagen med ”Skånsk temperatur”, (har han överhuvudtaget varit söder om Mariestad?) och lovade tvärsäkert på minusgrader resten av veckan. Berättade dessutom att det fallit runt 30-40 centimeter snö där sträckorna avgörs.
– Med andra ord riktigt Rally Sweden väder, menade Håkan.
Okej Håkan använd du detta, i min värld kallar vi det enbart för Subaru-väder….
Experterna har nu gett sig in på mitt område och börjat tippa (säger bara, loosers…) vem som vinner Rally Sweden. De flesta inga namn här snackar vi om viss respekt, yrar om allt i från Loeb till Tidemand ( självklart hopas jag även detta, alltså Tidemand). Själv väntar jag på de sista avgörande pusselbitarna innan jag visar mina kort, men tycker ändå att Marcus Grönholm har viss rätt att visa sina kort redan idag. Han menar att Dany Sordo, Sebastien Ogiér och Miko Hirvonen gör upp om segern och jag replikerar, kul tips men bara ett av dina namn finns överst på listan och detta ska jag berätta i morgon….
För övrigt så har Sydsvenska Rallycupen aviserat nytänket att köra som man spelar fotboll i England, höst-vinter. Alltså ska premiären för 2014 års SSRC har premiär i augusti och final sommaren året därpå. Säger absolut inte att detta är fel, men det kommer nog att ta ett tag innan man ”är inne i matchen”…
Får fått många mejl om sändningen i TV4 Sport från SM-premiären i Sandviken och de flesta var inte helt nöjda (årets understatement…) och hade väntat sig så mycket mer. Visst både ska och har ni er fulla rätt att uttrycka era känslor om sändningen, men själv tycker jag den var helt OK. Där var mycket att ha synpunkter på men om man jämför med sändningarna från 2011 och 2012 så var det ändå godkänt. Hallå var där inga sändningar alls från 2011 och 2012? Måste jag ha missat, då var detta f-n så mycket bättre än tidigare….
Till sist medföljande ”Elektrikern” har köpt vad som närmast är att beskriva som ett renoveringsobjekt eller en 240 VOC med oklart ursprung. Han vill gärna skicka ut en efterlysning till alla bloggläsare, har ni en M45-låda är han sugen köpare? Själv hade jag efterlyst en chaufför…

7 svar på “På plats för det 38:e(?) Rally Sweden, Solberg väntar på start i träningsbil och Grönholm tippar WRC-segrare (ha-ha)!

 1. Du får knalla in på redaktionen på måndag och förklara hur viktigt det är att nu när dú varit på årets två första WRC tävlingar så för de skicka dig på resten av dem i år också så vi får ingående utförliga insidebilder och rapporter flera ggr dagligen.

  Klart du ska vara i Karlstad där finns ju bästa hockeylaget!!!!

  Mvh Kennet

  1. Hej.
   Som vanligt är vi överens, Färjestad är i hockey som ” di blåe” är i fotboll, sedan är resultatet lite ovidkommande…
   MVH Tommy

 2. På sändningen av rally sm var bara 4wd bilarna med och det är väldig dåligt att de bara kan följa de som har de dyraste bilarna de borde även visa de 2wd bilarna där de kör mycket tajtare tids mässigt och där ändå bredden i Rally SM. Annars har rally sm programmet en bra grund inför nästa program.
  Tack för en trevlig blog!

  1. Nästa deltävling kommer de bara visa 2wd istället. Detta har de gått ut och sagt tidigare med förklaringen att det blir för lite med en halvtimme för att kunna göra bra tv om man tar med alla klasser.
   Själv blev jag väldigt positivt överraskad av programmet. Bästa produktionen sedan svt slutade sända SM. Och för en gång skull fick de riktiga stjärnorna i bilarna, dvs. kartläsarna, en hel del utrymme också.

 3. Det Grönholm (Bosse) nämnde om segrare, fattade jag som segrare i VM, inte Svenska, enligt de sidor jag läst det på.

  Jag läser alltid din blogg…Utmärkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *